Sayfa 826/992 İlkİlk ... 326726776816824825826827828836876926 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 6,601 - 6,608 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Cuma tümden satıyorum
    Hocam sevdigim insanlarin zarar etmesini asla istemem bu sebeple cuma bir bukle dolara girsemmi diye dusunuyorum. Hem sizi batirmamis olurum hem purplee ustadi kurtarmis olurum dusuncesi icindeyim
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Hocam sevdigim insanlarin zarar etmesini asla istemem bu sebeple cuma bir bukle dolara girsemmi diye dusunuyorum. Hem sizi batirmamis olurum hem purplee ustadi kurtarmis olurum dusuncesi icindeyim
    12 Haziran bizim MB PPK kararı var, 18-19 Haziran FED toplantısı var, doların durumuna etki edecek kararlar bu toplantılarda alınacak.
    Doların bu düşüşü sadece bizim ülkeye has değil tüm dünyada düşüş oldu, FED faiz indirimi fiyatlanıyor denilmekte.
    MB PPK
    ABD FED
    kararlarını doğru tahmin eden kazanır.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bir sanal borsa platformunda sanal 100 000 TL ile 5 yıl önce bir portföy yapmıştım.Kardemirler, hektaşlar,THYler, bankalar falan en baba 20 hisseden.Sonra unuttum ilgilenmedim.Aradan 5 yıl geçmiş geçen gün aklıma geldi bir bakayım ne olmuş dedim, 5 yılda en baba hisselerde %4,71 kar var.
    Yani borsa yerine mercimek, soğan yatırımı yapsam birikimi katlamıştım.
    Yani bizde borsa al-yat yeri değil, temettü emekliliği falan da hayal.
    Krizden önce baksaydınız portföye en az 3-5 katı olmuş olacaktı belkide .Temettüleri saymıyorum bile ..
    Krizlerde ekonominin bir parçası ..Kriz çindede fırsat anlamına geliyor diye biliyorum ..Fırsatı kaçırmayın bence sepete hissede koyun .Hiç bir şey borsa kadar kazandırmaz yeterki uzun vadeli olmak kaydıyla alın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Krizden önce baksaydınız portföye en az 3-5 katı olmuş olacaktı belkide .Temettüleri saymıyorum bile ..
    Krizlerde ekonominin bir parçası ..Kriz çindede fırsat anlamına geliyor diye biliyorum ..Fırsatı kaçırmayın bence sepete hissede koyun .Hiç bir şey borsa kadar kazandırmaz yeterki uzun vadeli olmak kaydıyla alın

Haklısınız, ama 5 yılda % 4,71 kar demek sermayenin ölmesi demek, yani borsada ne kadar iyi hisseleri de seçseniz al sat yapmazsanız kazanamazsınız gibime geliyor.
    Bazı arkadaşlar temettü emekliliği gibi bir şeyden bahsediyorlar, hatta konunun başlığı bile var ama bu şartlarda temettü emekliliği denilen şey gerçekçi mi ciddi tereddütlerim var.
    Ama doğru zamanda alıp doğru zamanda satabilecekseniz evet hiçbir araç borsanın getirdiği kazancı vermez.

5. 12 Haziran bizim MB PPK kararı var, 18-19 Haziran FED toplantısı var, doların durumuna etki edecek kararlar bu toplantılarda alınacak.
    Tahminler nasıl?
    Faiz indirimi olacakmı bu toplantılarda?
    Bu kararlar mevduat faizlerini de etkileyebilir.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Haklısınız, ama 5 yılda % 4,71 kar demek sermayenin ölmesi demek, yani borsada ne kadar iyi hisseleri de seçseniz al sat yapmazsanız kazanamazsınız gibime geliyor.
    Bazı arkadaşlar temettü emekliliği gibi bir şeyden bahsediyorlar, hatta konunun başlığı bile var ama bu şartlarda temettü emekliliği denilen şey gerçekçi mi ciddi tereddütlerim var.
    Ama doğru zamanda alıp doğru zamanda satabilecekseniz evet hiçbir araç borsanın getirdiği kazancı vermez.
    Hesabiniz yanlis. Krdmd thy yuzde 50 getirmis. Hektas tam 6 katina cikmis bahsettiginiz sure zarfinda. Toplam portfoyum yuzde 4.71 getirmis diyorsaniz orasi ilginc. Bist20 5 yil vadeli alim diye bir borsa yatirimi yapan oldugunu zannetmiyorum zaten. Ki onu bile saysak yuzde 30-35 a yakin birseyler getirmis. Bahsettiginiz topiclere girerseniz insanlarin en fazla 8-10 hisse tasidiklarini gorursunuz.
    Ancak sunu da belirtmek gerekir gezi parkindan bu yana kirk tane olay oldu artik borsanin ayaga kalkmasi gerekir.

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustad yatirim tavsiyelerimi takip ederseniz kesin kazanirsiniz. Yeterki aksini yapin 😃😃😃😃
    Keşke "aksini yapın." demeseydin. Aksinin aksini yapmak gerekecek çünkü
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Küçük bir servet yatırdım borsaya aydın hocam böyle demeyelim ..[emoji1]

Birileri icin kenef olmazsa kucuk bir azinlik icin nasil gul bahcesi olacak?
    Adam hakli..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 826/992 İlkİlk ... 326726776816824825826827828836876926 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •