Sayfa 83/1005 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 657 - 664 arası.

Konu: Viop LII

üstad cennet veya cehennem anlatılan şekilde olsa :-))

ve herşeyi bilen bir allah var ise..

ve kader denilen şey haliyle net tanımlanmış ise..

tüm evren bir determinist şekilde ilerliyor demektir.

yani. benim şuanda bu yazıyı yazacağım doğmadan önce belliydi. ve ben bunu yazacaktım. şuan.

bu determinist yapı var ise..

1- ozaman biz geçmişte yaşıyoruz. ve şuan geçmiş zaman.

2-allah cennete veya cehenneme gideceğimizi zaten biliyor. ( herşeyi bilen sıfat ve isimi ile )

ozaman bu şu demek.

allah seni cennete gitmesi için yarattı.

benide cehenneme göndermek için yarattı.

hatta yaratmıştı.

ama kaza denen şeyi kast ediyorsan. o da mantık hatası verir.

o ozaman özgür irademiz yok. dıştan bir etki var.

o zamanda konu zaten robottan başka birşey değiliz anlamı çıkıyor vs vs. determinizme gider o ise hepten error verir tanrı ve kitaplar.

konuyu araştırmktan korkuyorsan en azından nuhun gemisini araştır. sadece kurandan değil incilden ve diğer ilk çıkan taşa yazılmış tabletlerden.

2. Benm tahminim minimum cennet Hz. Süleyman'a verilenden daha geri değil.

Tek sorun orada hoşlanacağın bir arkadaş veya dost olması.

Anadolu'da ahiretlik geleneği var, eskiler orada bir tanıdık olmasını garantilemek istiyor olabilir. İhtiyaçsız kişiler ile yeni dostluk zor olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

cennet ve cehennemin olmayışını da şık olarak eklersen durum düzelir diye kapatalım

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    cennet ve cehennemin olmayışını da şık olarak eklersen durum düzelir diye kapatalım
    Sistemi yaratan yöneten bir akıl var ise gereksiz bir aptallık yapmaz ama büyük de konuşmamak lazım.

Ümit ve korku içinde olmak gerekiyor.

Örneksiz misalsiz mi bir şey yaratmak zor, yoksa her türlü insanın rüyasında bilgi toplayıp cennet ve cehennemi ona göre yaratmak veya düzenlemek mi zor. Bana göre en inançsız kişi kovulunan çayır çimen cennete girer, daha olumlu olanlar daha lüks cennetlere girer. Ancak Cübbeli çayır çimen cennete en üst seviyedekiler girecek diyerek şaşırttı.

İnsan istese dünyada bile cenneti yaratır ama bu dünya ancak bir kişiye cennet olabilir o yüzden olmuyordur.

ariston abi sana en temel sorulardan başlarak soru sormak lazım. direk ortadan veya sondan anlatınca olmuyor

kuranı kerimi anlaman için zaten üst düzey zeka ve bilinç gerekiyor

o nedenle insanların % 80 civarı bir değl binkere okusa yine anlamaz.

hal böyle olunca insan eşitliğine aykırı oluyor.

o nedenle önce nuhun hikayesini özelikle gemi kısmını anla dedim. anlayabilirsen tabi.

1 tanrı..

10 farklı hikaye

durum bu

kısaca.

cennet ve cehennem kelimelerini arapçada da tam olarak neyle anlatılır onlara bak.

türkçe de 300 bin kelime var arapçada sanırım 2 milyon.

akıllı adamsın kaparsın.

6. Bana hiç saçma gelmiyor, gayet akıcı bir şekilde anlaşılıyor. Mesela satranç vs daha karışık.

En geri zekalıya hitap edilmiş, ne kadar akıllı isen o kadar bocalıyorsun.

Bana göre direkt peygamberlere uymak lazım, normal insan için en iyi yorumlayanlar onlar olmalılar.

Bu iş akıl işi olsa en akıllılar dini öğrenir cahillere zülüm yapardı, tam tersi oluyor gibi.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bana hiç saçma gelmiyor, gayet akıcı bir şekilde anlaşılıyor. Mesela satranç vs daha karışık.

Bu iş akıl işi olsa en akıllılar dini öğrenir cahillere zülüm yapardı, tam tersi oluyor gibi.
    akıllılar zaten dini çözüp cahille muhabbeti kesiyor :--)

cahilllerden biraz daha akıllı olanlar dini kullanıyor ve ticaretini yapıp satıyor.

cahiller her türlü mutlu. öldüğünde hep cenneti hayal ediyor

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    akıllılar zaten dini çözüp cahille muhabbeti kesiyor :--)

cahilllerden biraz daha akıllı olanlar dini kullanıyor ve ticaretini yapıp satıyor.

cahiller her türlü mutlu. öldüğünde hep cenneti hayal ediyor
    Bence anlayan feleğin çemberine çomak sokmak istemiyor ve sırları açıklamak istemiyor.

Ekşisözlükde sürekli

----spoiler-----

yazılıp film roman bir şeyler anlatılıyor.

İnsanlara imtihan sorularını vermek gibi oluyor belki.

Allah'ın ayetlerini az bir metaya satmayın deniyor, bir şeyi zamanında sorun daha sonra sorarsanız sizin için hayırlı olmaz vs çok ifade var.

Sayfa 83/1005 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •