Simplywall diye bir site migros baktım.olması gereken adil fiyat 1800 lira.
Aynı siteden sokm baktım adil değer 53 lira
Simplywall bu işi biliyor..
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Simplywall diye bir site migros baktım.olması gereken adil fiyat 1800 lira.
Aynı siteden sokm baktım adil değer 53 lira
Simplywall bu işi biliyor..
yatırım tavsiyesi değildir.
Migros ilk sahibliği koçlardaydı. 50-100 tane şubesi ile hizmet verirken koç grubu tüpraşı almak için migrosu sattı.2 milyar dolara. Yıl 2004 civarıydı.
Aradan 20 yıl geçmiş. Migros hala 2.5 milyar dolar. Binlerce şube açtı. Hiper market açtı. Döviz borçlandı. Son yıllarda döviz borclarını tl ye dönüstürerek. Kar yazmaya başladı. Borçları da enflasyon sayesinde kuşa döndü.
O halde.migros market cap değerlenme patikasına girmeli.
Birkac seneye 10 milyar dolari devirirse şaşmiyacam. Bim de ne var. Bimden çok daha kaliteli bu. Kasa önünde Kuyrukta beklerken turistleri siselerce alkol alıp binlerce lira ödediğini gördükten sonra buna ikna oldum. Bimde bu yok mesela.
Migros un piyasa değerinin kabaca Bimin yarısı kadar olması lazım...
Bimin piyasa değeri 327 milyar tl...
Migrosun piyasa değeri 87 milyar tl...
Yani Bime göre %90-95 artması lazımki Bimin fiyat seviyesine gelsin...
Bunun dışında 2. çeyrekte sadece 2 milyar tl Avm satış geliri kar. Kar olarak 700-800 milyon tl ekstra kar yaratır diye düşünüyorum..
Özellikle turizm lokasyonlarındaki astronomik satışlar ile 70 milyar tl üzeri ciro ve en az 2 milyar tl net kar bekliyorum 3.çeyrekte
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
bimin fk 16 civarı. bu eğer yıl sonu toplam kar 5500 olsa 16 fk ile 486 eder. tabi bu fk ya göre hesaplama. pd normalde evet yarısıydı. ama fiyatlamıyor piyasa. valla net kar bilanço içine etti kağıdın. aracı kurumlar 700-800 leri veriyor göreceğiz umarım haklılardır.
Yılın ilk çeyreğinde şirket cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre nominal %89 (reel %12) arttırmayı başardı. Buna karşın asgari ücrette yıllık bazda %100 oranındaki artış kar marjlarını baskıladı. FAVÖK marjı geçen yılın aynı döneminde %2,2’de bu yılın ilk çeyreğinde %1,2’ye geriledi. Vadeli alımlardan kaynaklanan faiz giderlerinin hesaplanmasında kullanılan faiz varsayımının %9,7’den %45’e yükselmesi ve artan kredi kartı komisyon giderlerinin de etkisiyle vergi öncesi kar yıllık bazda %44 geriledi. Asgari ücret zammının marjlar üzerindeki etkisinin ikinci yarından itibaren azalmasını bekliyoruz. Nitekim bu yıl, geçen yılın aksine asgari ücrette yıl ortasında ikinci bir artış beklenmemekte. Vadeli alımlar ile ilgili faiz giderlerine göre düzeltilmiş FAVÖK marjının ilk çeyrekte %-2,7’den yıl sonunda %0,9’a iyileşeceğini öngörüyoruz. İyileşmede yılın ikinci yarısından itibaren aylık enflasyon oranlarındaki gerilemenin neticesinde stoklardaki enflasyon düzeltmesinin FAVÖK marjını üzerindeki olumsuz etkisindeki hafifleme de etkili olacak. Sonuç olarak şirketin 2024 yıl sonu net karının geçen yıla göre reel bazda %12 gerileyeceğini tahmin ediyoruz.
işyatırım 04/06/2024 de yazmıştı sonradan güncellememiş halen yıl sonu kar yüzde 12 gerileri demiş geçen yıla göre bu olsa bile razıyım ben hedef fiyat 690,24
1 ay önce hisse bedeli 580 lira civarı idi
bugün 480 liralara indi..
yani 1 ayda 18 milyar tl değer kaybetti...
Savaş olmadığına göre bu değer kaybı normal değil ve eninde sonunda düzelecektir diye düşünüyorum
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
Yer İmleri