Sayfa 831/1230 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Bende bu dönemde dipten itibaren çok değişiklik yaparak en sonunda 3 hisse ile yoluma devam edeceğim. Hisselerimi hem buyume hemde temettü üzerine kurarak oluşturdum. Endeks düşer ise bunların yanına iki hisse daha eklerim. Yoksa bu şekilde devam edeceğim. Cimsa, toaso ve kordsa.
    Bunun haricinde ise sadece trade yapıyorum. Onlardan kazançtan çok vakit geçiriyorum. İyi oluyor takip ediyorum. Teknik vs ogreniyorum böylece.
    Burada karşılıksız paylaşım yapan tüm değerli arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
    Yatırım tavsiyesi değildir

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Apr 2020
    İkamet
    Kayseri
    Gönderi
    13
    -Ucuz petrolden dolayı maliyet düşürebilecek şirketler,
    -Bu sene sarsılmayıp seneye temettü verebilecek şirketler (maksat temettü değil, karlılık aslında ve uv'cilerin de yöneliminden faydalanmak)
    -Petrolsüz bir seneyi tadan ve belki alışan ve salgın geçse bile ürkek olabilecek insanlara ulaşabilen şirketler,
    -Çalışma ortamında yoğunluğun (kalabalığın) az olduğu şirketler veya bunlara mal/hizmet satan şirketler.

Okumalarımdan çıkardığım notlar (şimdilik). Bu kıstaslara uyan şirketlere yatırım yapmayı planlıyorum. Eklenebilecek başka kriter var mı arkadaşlar.

3.  Alıntı Originally Posted by RoHS Yazıyı Oku
    -Ucuz petrolden dolayı maliyet düşürebilecek şirketler,
    -Bu sene sarsılmayıp seneye temettü verebilecek şirketler (maksat temettü değil, karlılık aslında ve uv'cilerin de yöneliminden faydalanmak)
    -Petrolsüz bir seneyi tadan ve belki alışan ve salgın geçse bile ürkek olabilecek insanlara ulaşabilen şirketler,
    -Çalışma ortamında yoğunluğun (kalabalığın) az olduğu şirketler veya bunlara mal/hizmet satan şirketler.

Okumalarımdan çıkardığım notlar (şimdilik). Bu kıstaslara uyan şirketlere yatırım yapmayı planlıyorum. Eklenebilecek başka kriter var mı arkadaşlar.
    Dogru tespitler. Ama reel ekonomiyi atlamamak lazim. Bu is zaman alacak. Hemde uzun bir zaman. Ve bu gecen surede daha neler neler olacak insallah saglikla atlatirsak hepberaber gorecegiz.

Hisse senetsiz duramam diyenler gida ve ozellikle tarim ve yan sanayilerinide bakmalari iyi olabilir

Asla yatirim tavsiyesi degildir

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ulusoy un...dümdüz ürün...bildiğimiz un çuvalı...teknoloji çağında...şartlar öyle bir gelişir ki, altın dan kıymetli hale gelir un.

Deva...anlatmaya gerek yok...devir onun devri...partisi bile var

Konfurt gıda...gıda deyince akan sular duruyor zaten...temeli, tekniği de iyi olunca...gaza basması kolay oluyor.

Türk traktör...madem tarım stratejik sektör..,daha çok üretmeli, hatta yurt dışına da daha çok satmalıyız...o zaman bu işler traktörsüz olmaz tabii ki.

Şu an elimde olmasını istediğim, ama olmayan tek hisse hektaş...o da olsa bu 4 lüye iyi yakışırdı...ayrıca bu dörtlüde yavaş yavaş poz azaltıyorum, özellikle Ulusoy un da fiyatlar maliyetimin üç katına geldi...ayrıca hisse portföy oranı kısıtı nedeniyle çok çıkan hisselerde satışlar yapmak zorunda kalıyorum.

Tabii ki diğer hisselerim de var...onların da zamanı gelecek, şimdilik yukarıdaki 4 lü sayesinde endeksten çok daha iyi durdu portföy...yılbaşından bu yana endeks %15 düşerken...portföyüm %10 arttı.

İşte bu nedenle en az 5-10 arası hisse diyorum...hatta yönetebiliyorsan 10-15 arası hisse ideal...portföyü aktif yöneteceksen, dönem dönem bir hissenin payını azaltıp, diğerini artırabileceksen...yani bu işin hakkını verebileceksen çok hisseden zarar gelmez.

Not:bir tarafım ekonomi, finans, borsa vs konuşayım istiyor.diğer tarafım, ölümlerin kol gezdiği, salgının binlerce ailenin hayatını kararttığı şu ortamda zırt pırt ekonomi yazıp ayıp etme diyor...en iyisi yine susayım ben.
    Üstad, PETKIM, TUPRS ve PEGASUS vardı sanırım ek olarak? Bunlarda son durum nedir? Kaçırdığımız hisse var mı?

Uluun ve Hektaş alma niyetindeyim ama (geri çekilme olursa) düşüş olduğunda alayım diyorum. Bu fiyatlar bana da yüksek geliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Üstad, PETKIM, TUPRS ve PEGASUS vardı sanırım ek olarak? Bunlarda son durum nedir? Kaçırdığımız hisse var mı?

Uluun ve Hektaş alma niyetindeyim ama (geri çekilme olursa) düşüş olduğunda alayım diyorum. Bu fiyatlar bana da yüksek geliyor.
    Bir ara portföyümdeki tüm hisseleri yazmıştım...Petkim ler aynen duruyor....Pegasus son yükselişte 50 li fiyatlardan verildi...Tüpraş dipten %50 kadar tepki verince onu da verdim mecburen.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by Wshark Yazıyı Oku
    Yorumlariniza ozelliklede nottunuza katiliyorum. Sahsim adina ulusoy un ve konfurtta sabredemedim ve erken ciktim. Ama kar kardir. Digerlerie devam

Sektor ve sirketlere bu calkantili donemde cok dikkat edilmesi lazim. Ama dediginiz gibi herseyden once saglik
    Artık gıda hisseleri riskli...her şeyin bir ederi var...konfurt artık sıfırladım...Ulusoy unu da yavaş yavaş satıyorum...ikisi de artık riskli, yeni alım, hatta ek alım bile önermem...satış herkesin yoğurt yiyişine bağlı...kimintemele, kimi tekniğe, kimi de günlük momentuma bakıp satar.

Önemli not: normalde uzun vade hisse yatırımcısı olarak iki bilançoda kötüleşmeyi görmeden satmamam lazım...ama kusa sürede %50 ve üzeri getiriler oluşursa kademeli satış yapıyorum ister istemez...gerçi Ulusoy ve deva 2 yıldır portföyde ve hala full e yakın maldayım...sadece bir hissenin portföydeki ağırlığı %20 yi geçmemeli ilkesi gereği mecburi satışlar yaptım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Üstadlara bir sorum olacak petrol nasıl ve nereden alınır cevablarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

8. Bazı bankalarda ve aracı kuruluşlarda vadeli olarak alım satım mümkün.Ancak bu volatilite de tehlikeli.Arz hala yüksek,depolama kapasiteleri doldu,vade sonunda Haziran vade uzlaşma fiyatları yine düşük olabilir.

Sayfa 831/1230 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •