Ulusoy un...dümdüz ürün...bildiğimiz un çuvalı...teknoloji çağında...şartlar öyle bir gelişir ki, altın dan kıymetli hale gelir un.
Deva...anlatmaya gerek yok...devir onun devri...partisi bile var
Konfurt gıda...gıda deyince akan sular duruyor zaten...temeli, tekniği de iyi olunca...gaza basması kolay oluyor.
Türk traktör...madem tarım stratejik sektör..,daha çok üretmeli, hatta yurt dışına da daha çok satmalıyız...o zaman bu işler traktörsüz olmaz tabii ki.
Şu an elimde olmasını istediğim, ama olmayan tek hisse hektaş...o da olsa bu 4 lüye iyi yakışırdı...ayrıca bu dörtlüde yavaş yavaş poz azaltıyorum, özellikle Ulusoy un da fiyatlar maliyetimin üç katına geldi...ayrıca hisse portföy oranı kısıtı nedeniyle çok çıkan hisselerde satışlar yapmak zorunda kalıyorum.
Tabii ki diğer hisselerim de var...onların da zamanı gelecek, şimdilik yukarıdaki 4 lü sayesinde endeksten çok daha iyi durdu portföy...yılbaşından bu yana endeks %15 düşerken...portföyüm %10 arttı.
İşte bu nedenle en az 5-10 arası hisse diyorum...hatta yönetebiliyorsan 10-15 arası hisse ideal...portföyü aktif yöneteceksen, dönem dönem bir hissenin payını azaltıp, diğerini artırabileceksen...yani bu işin hakkını verebileceksen çok hisseden zarar gelmez.
Not:bir tarafım ekonomi, finans, borsa vs konuşayım istiyor.diğer tarafım, ölümlerin kol gezdiği, salgının binlerce ailenin hayatını kararttığı şu ortamda zırt pırt ekonomi yazıp ayıp etme diyor...en iyisi yine susayım ben.
Yer İmleri