Sayfa 832/1013 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Haftalıkta 40lık ema , günlükte 200 lük ema hani bunların kırılması için akşam yellenin faiz arttırmaması falan lazım.
    Bugün faiz artışı bekleyipde alımda olan kesimi güzel kestiler ama verilerde mübarek 1 aydır ulan 1 tane ilaç niyetine der eskiler ilaç niyetine iyi gelmezmi yahu hepsimi kötü gelir.
    Resesyon tüm kötülüklerin anasıymış..

Esasen Perşembe'nin gelişi taaa Pazartesi'den bellide..

Mart ayında FED tutanaklarında balonlaşmadan bahsedilmişti..

Tarih tarih olalı bu kadar balonu birarada görmedi....nereye kadar..

Hani FED'in yerine ben olsam bir çeki düzen vermeyi düşünürdüm..

En azından güvercin felan olmazdım..

Dolar düşürücüler temkinli olmalı..bence..

2. Yellen Söylüyorsunnnn...

"Bugün günlerden Fed" başlıkları her yeri kaplıyor. Bu konuda çok detaylı yorumlar da mevcut. Ben olayı daha kısa ve bir piyasa aktörünün bilmesi gerektiği kısa kıvamda soru - cevap formatında anlatmaya çalışacağım:

Soru: Fed bugün faiz artıracak mı?

Cevap: Beklentiler dün başlayan ve bugün Türkiye saatiyle 21:00'de sonuçlanacak toplantıdan 25 baz puanlık bir faiz artırımını kesin olarak görüyor. Artırım sonrası Fed'in politika faiz bandı %1 - 1,25 olacak

Soru: Faizi artırmama ya da faizi 25 baz puandan daha yüksek oranda artırma olasılığı var mı?

Cevap: Bu olasılıklar fiyatlarda değil. Fed faiz konusunda piyasaya sürpriz yapmayı tercih etmiyor. Piyasa beklentilerine uyumlu hareket ediyor. Piyasa beklentisini de "forward guidance" politikası ile yönetiyor. Eğer bir ilk olur da sürpriz yaparsa piyasalarda volatilite sert yükselecektir. Yani faizi artırmazsa gelişmekte olan ülkelere yoğun para akışı olurken Dolar'da büyük değer kayıpları görülecektir. Diğer taraftan 25 yerine 50 baz puan artış olursa; "Fed enflasyonist riskleri yüksek görmektedir, frene sert bastığına göre geleceğe dair kaygıları yüksek" öngörüsü piyasalarda Dolar'ın sert yükselmesine ve gelişmekte olan ülkelerden hızlı para çıkışına neden olacaktır

Soru: Yellen toplantı sonrası yapacağı basın toplantısının piyasada "güvercin" olarak algılanması için ne demeli?

Cevap: 2017 içinde Fed'in yapacağı faiz artırımının 3'ü geçmeyeceği mesajının verilmesi, enflasyona dair risk algısının mutedil tutulması güvercin algı olarak değerlendirilecektir

Soru: Peki Yellen'e "şahin bir tonda konuştu" demek için ne mesajlar gerekli?

Cevap: Doların değer kazanmasına neden olabilecek mesajlar vermesi şahince algılanacaktır. Bunlar, enflasyonist risklere keskin bir vurgu, Fed'in bu yıl 4. faiz artırımı yapabileceğinin ifadesi ya da Fed'in bilanço küçültmek için yol haritası açıklayacağına dair mesajlar olacaktır. Bu mesajların verilmesinin tonu şahinliğin boyutunu ve dolara etkisini belirleyecektir. Örneğin, bu yıl sonuna kadar 4. faiz artırımına dair Fed FOMC üyelerinin algısındaki belirgin değişimi gösteren "dot plot", dolarda sert alışlara neden olabilecekken, "3. faiz artırımı olasılığına Fed çok yakın" demesi ile dolara o kadar da sert alış getirmeyecektir.

Soru: Fed kararı sonrasında Dolar/TL'deki fiyatlama ne olur?

Cevap: Yellen güvercin açıklama yaparsa gözler TCMB kararına çevrilecektir ve bu durumda TCMB'nın faizlerde bir indirime gitmesi yüksek olasılık olacaktır. Zira %12 faiz oranı ile TL'ye yatırım için Dolar borçlanıcıları (carry trade), kısa vadeli, cazip bir kanal bulacaklardır. Hazır bu akım olurken de TCMB'nın önümüzdeki dönem için elindeki enstrümanları etkin kullanmak ve TL'de volatiliteyi engellemek amacıyla bir faiz indirimi olasılık içine girecektir. Tabii bu arada Dolar/TL 3,50 seviyesinin altına kayabilir ki böyle bir durumda 3,46 seviyeleri teknik olarak olasılık içinde olacaktır.

Buna mukabil Yellen, şahin tonda bir açıklama yaparsa dolar dünyada değer kazanacağından TL'de bu durumdan etkilenecektir. Böyle bir durumda 3,54 seviyesi kritik önemde olacaktır. Zira 3,54 seviyesinin üzerinde 3,58-3,60 bandına doğru bir sert hareket yaşanabilir.

Sürç-i lisan ettiysem affola...

Dr. Nuri SEVGEN
    Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Yellen akşam faiz artırmazsa resesyon algısı meydana gelir. Fed'in azalan itibarı sıfırlanmış olur. Trump yellen'i görevden alır.

Doları böyle soğutmalarının sebebi bilanço daralması için alan açmak olabilir. Faiz artışından daha önemlisi bu bence. Bakalım bilanço daralması için planları nelermiş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dolar kurunun düşmesi neyse de, vicente gelip de "ben demedim mi ha?" demiyor mu...

Tanımadığımız, dolar huzurluyken görmediğimiz insanlar hemen analiz yapmaya başlıyorlar.

Bu duruma benzer bir durum da, aktif fay hatlarının birbirini kestiği bu coğrafyada 5-6 büyüklüğünde olağan bir deprem dahi olsa ne kadar jeolog, deprem uzmanı, ben dememişmiydimci varsa ortalığa dökülüp felaket tellalığı yapmaya başlıyorlar.

Ben kur düşüşünü, depremi bırakıp bunları izliyorum.

Telaşın üzüntünün yerini, gülücük alıyor.

Teşekkür bu insanlara...

5. sepet 2,618 ve kırdığı kama direncinde ciddi korumada ama mübarek euro durmuyor gene ortalığı toz dumana boğdu. İşin tersi dax ve DOW a kamalarının ihlallerinden aşağıya doğru basıyorlar hani bunlara basınca bizim borsa gene iplemeyecekmi para çıkışı olmayacakmı garip bir gün şu 3,50 üstüne bir atabilse fiyat rahatlıycazda mübarek euro 1 aydır usdtry longcuların katili oldu
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Dolar kurunun düşmesi neyse de, vicente gelip de "ben demedim mi ha?" demiyor mu...

Tanımadığımız, dolar huzurluyken görmediğimiz insanlar hemen analiz yapmaya başlıyorlar.

Bu durma benzer bir durum da, aktif fay hatlarının birbirini kestiği bu coğrafyada 5-6 büyüklüğünde olağan bir deprem dahi olsa ne kadar jeolog, deprem uzmanı, ben dememişmiydimci varsa ortalığa dökülüp felaket tellalığı yapmaya başlıyorlar.

Ben kur düşüşünü, depremi bırakıp bunları izliyorum.

Telaşın üzüntünün yerini, gülücük alıyor.

Teşekkür bu insanlara...
    Valalhi reis ağustos vadede 750 pipsde lognlama imkanı verdi bu düşüşte sağolsunlar :D panikle millet satınca alıcıda çıkmayınca orada temmuz 480 pips spread varken ağustosta 750 pipsden longlama imkanı oldu.
    Haziranda zaten 180 pips spread varken düş 750 den ohhhh mis gibi 570 pips spreadle bugün 2,5 aylık dolar long makasını yakaladık :D hani bu panik işi olmazsa ekmek yiyemeyiz vallahi.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devlet verilen toplam kredinin %6.74 üne garanti veriyor. Yaklaşık 250 milyar TL için 16-17 milyar TL batığı ben öderim diyor.

Eğer batık tam %6.74 te kalırsa devlet batığın %100 ünü karşılayacak.

Ama diyelim 250 milyar TL de 30 milyar TL battı, devlet yine sabit olarak %6.74 ünü ödeyecek yani yine 16-17 milyar TL. kalanı neyse bankaların yükümlülüğünde olacak.

Bankalar zaten her yıl %3-4 arası batık kredi oluşturuyorlar. Şimdi devlette %6.74 ünü ödeyecekse pratikte batık oranları %11-%12 civarında kalırsa aslında uzun yıllar ortalamalarına göre bankalar için hiçbir fark olmayacak. Sanırım %15 batık oranından sonra bankaların canları yanmaya başlar. O yüzdende sanırım bankanın sigorta matematikçileri teminatlı/zayıf teminatlı ve sadece KGF teminatlı kredilerin oranını bu kritik eşik olan %12 batık oranına göre ayarlamışlardır. Zira %3-4 batığa göre ayarlamaları karlarını epey düşürür.
    KGF'DEKİ KRİTİK FARK
    KGF sistemine göre, bankalar teminatı zayıf şirketlere istedikleri krediyi veriyor, bu kredinin yüzde 85 ila yüzde 100'üne de KGF aracılığıyla Hazine kefil oluyor. Eğer KGF aracılığıyla verilen kredi geri dönmez de batarsa banka parasının yaklaşık yüzde 85'ini devletin hazinesinden tahsil ediyor.
    Bankalar bir firmaya kredi verdiğinde, o kredinin geri dönüp dönmemesiyle ilgili tüm riski de üstlenmiş oluyor. Kredi battığı taktirde banka da o kadar para kaybediyor. Aynı banka aynı krediyi KGF aracılığıyla verdiğinde ise, riskin yüzde 85 ila yüzde 100'ünü Hazine üstleniyor. Kredi batarsa banka parasını Hazine'den alıyor, Hazine de zararı halkın bütçesinden tahsil ediyor.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bugün FED yine kem küm edecek sanırım.
    Faiz artsa bile dolara basacaklar gibisinden bir hava var.
    Ehhh 3.50 nin altına geldi..

3.53 direnç idi
    3.50 daha baba direnç.
    1-2 günde geçti geçti tuzak olarak adlandırırız yoksa daha da aşşa süzülür..

Almıyorlar..

Bu kadar basit..

Alsalar fiyat belli eder..

Daha da derin analize gerek yok şu anda..

Sayfa 832/1013 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882932 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •