Sayfa 833/1009 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,657 - 6,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Kendi okullari berbat o zaman zeki insanlari ithal edelim
    kendi kadinlari berbat guzel kadinlari ithal edelim
    kendi araclari berbat o zaman ithal edelim
    ekmek yapamiyoruz ithal edelim
    cilek uzum muz domates uretemiyoruz ithal edelim

zaten dis ticaret acigina bak anlarsin yada bir markete magazaya git hersey ithal. Ceplerinde bes kurus para yok borcu borcla cevirerek yasiyorlar ama dunya insanlarinin beyni yikandigi icin bu adamlara borc vermeye hazir yesil kagit parcasina tapmaya hazir

bu sistem degismez bu boyle surer gider. ABD nin GDP si bir gun 22T ama borclar 30T olur ama hala devam eder. Bir yerde bu sistem kirilacak cokecek ama sanirim daha cok var o gune. Ben bu forumda bile kimseyi ikna edemedigime gore averaj insanlarin yikanmis beyinleri bunu anlamalari imkansiz

yada ben ne ekonomiden nede finanstan anliyorum hicbirseyden anlamiyorum belkide
    Dünyadaki tüm devletler borçlu.Peki kime borçlu? Alacaklı olan kim? Marslılara mı?
    Bir devlet domates üretemiyorsa 1 gemi domates ithal edip borçlanabilir,öbür devlet otomobil,cep telefonu vs üretemiyorsa o da bir gemi dolusu otomobil ve cep telefonu ithal edip borçlanabilir.Neticede domates ithal edenin borcu daha azdır.
    Borç ile o devletin ekonomik kapasitesini oranlarsanız asıl borçlunun kim olduğu ortaya çıkar.
    Ayrıca bahsedilmemiş çok önemli bir konu var,devletler sadece kendi topraklarında da üretim yapmazlar.Mesela dünyada domates veya petrol üretenlerin ürünlerini tek veya bir kaç şirket ucuza alıp bunu dünyaya satıyorsa o şirketler üretilen domatesin,petrolün karını cebine koyar.O şirkette hangi devlete bağlıysa aslında tüm dünyaya domatesi,petrolü, o devlet satıyor demektir.Bütün dünyaya domatesi satan ülkenin kendi ihtiyacını ithal etmesi devede kulak misalidir.
    Bu örneklerimde hiçbir abartı yok,patagonya'da da Bursa'da da çiftçi Cargill'e üretim yapar.Cargill hem Arjantin'e hem Türkiye'ye hem tüm dünya'ya o ürünü satar.Hani o tarlada 10 kuruşken pazarda 10 TL olan gıdalar var ya,hani siyasiler şaşkınlıkla bu farkın sebebini bulmaya çalışırlar ya,sanki uzay gemisiyle o şirketler gelip çiftçimizle anlaşmıştır ya.Petrol konusunu zaten dünyada bilmeyen yok,çoluk çocuk bile petrolü satan şirketleri sayabilir.Bunlar gibi çok uluslu şirketler aslında çok uluslu değil ahtapot gibi çok kollu oldukları için çok uluslu diye adlandırılır,aslen kafadanbacaklılardandır.Kafadanbacaklı 10 tane şirketim olsun 10 milyar borcum olsun hesabı
    ABD'nin çilekeş göçmenlerine gelince.Zenginliğe kavuşan insan bir süre sonra angarya ve pis işleri yapmak istemez.ABD'li bu refaha kavuşunca bu işleri yaptırmak için bir kısım göçmeni kullanır.Kaldı ki Türkiye için de aynı şey geçerli özbek çocuk bakıcılar,gelen Suriyeliler,hatta sizin ABD'de güzel kadın yok diye ithal etmek tespitiniz apayrı bir ironi çünkü biz bu konuda ABD'den daha çok ithalata bağımlı bir ülkeyiz.Yani oraya 100 yıl önce göçüp refaha kavuşan ABD'li ile sonradan göç edip onların istenmeyen tüylerini pardon,işlerini yapanların ayrımını yapmak lazım.
    Bir ülkenin durumu kötü diye yorumlamak aldığınız referans noktasına bağlıdır.Diğer ülkelerin durumu daha kötü.Diğer ülkelerden bakıldığında ABD'nin durumu iyi.E=mc2
    Ekonomi bilginizden şüpheniz varsa Türkiye'yi şiddetle tavsiye ederim.ABD'de günlük kaygılara karşın,burada gelecek kaygısı sayesinde herkes ekonomi masterini yapmış olarak doğar.Çünkü doğduğunda zaten büyük bir borçla doğup hayata başlar.Bu borcu paylaşmak için buyrun gelin.Yukarıda bahsettiğim kim borçlu kim alacaklı konusu da netleşmiş olur.

2. Ekonomik çeşitlilik olarak değerlendirmek lazım artık durumu
    Mesela bir yer çok borçlu yada çok alacaklı olsada bu onun kazançlı olduğunu göstermez
    Nasi sa alacaklarda borçlarda hep otelendiginden
    Bi gün Gordion düğümünü biri gelip kestiginde
    Ekonomik çeşitliliği olan
    Yani tarım maden enerji imalat
    Bi şekilde kendi yagiyla kavrulur
    Yoksa tek yerden ölçek ekonomisiyle dunyaya hukmetsen kime ne? Yani o esnadaki şartlarda .

3.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Yaşanan abd krizinde neden acaba verilen uçak siparişi iptal edilmedi. Danışıklı dövüşten başka bir şey yok.
    Tarihsel olayları analiz ederken neticeye bakılırmış.Gerçek cevap iç ve dış krizlerden kimin kazançlı çıktığının cevabıdır.Ancak kimin kiminle dövüştüğünü,kimin kiminle seviştiğini de ayırt etmeyi gerektirir

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Ekonomik çeşitlilik olarak değerlendirmek lazım artık durumu
    Mesela bir yer çok borçlu yada çok alacaklı olsada bu onun kazançlı olduğunu göstermez
    Nasi sa alacaklarda borçlarda hep otelendiginden
    Bi gün Gordion düğümünü biri gelip kestiginde
    Ekonomik çeşitliliği olan
    Yani tarım maden enerji imalat
    Bi şekilde kendi yagiyla kavrulur
    Yoksa tek yerden ölçek ekonomisiyle dunyaya hukmetsen kime ne? Yani o esnadaki şartlarda .
    Gordion düğümünü çözülmez,kılıçla kesilir.Savaşın da kaz***** olmaz.Düğümü çözmenin başka bir yolunu bilen varsa birşey diyemem

5. 40 tane ucak ne ki devede kulak
    Sırf win10 sistem Fuzuli belki sayilabilecek update lerinin dünyaya yıllık maliyeti belki çok daha fazla
    İnternet bedava degil
    Kim cong asıl nukleeri gelistirecegine geri zeka
    Ya da millet dolar yerine kendi para birimimle dış ticaret yapem safsatasi yerine www. Yerine zzz. Gibi yeni internete ulasmayi saglayici ortak sistemler kurup bunu geliştirmeye çalışsalar çok daha kârlı olurlar . Yoksa petrodolar muhabbeti eskidi bea. Win10 sırf ne olsun belli değil mi anlamlandiramadigim yeni güncelleme yolluyo. yapay zeka filan hikaye. Bi kere yapay zeka yi ilerleten bireylerde zeki olur ki herhal e öyle bi durumda yok bu adamlarda. Bizi kekliyolar mi yav her zamanki gibi
    Son düzenleme : Moruk; 13-10-2017 saat: 01:16.

6.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Gordion düğümünü çözülmez,kılıçla kesilir.Savaşın da kaz***** olmaz.Düğümü çözmenin başka bir yolunu bilen varsa birşey diyemem
    Bende onu demeye getiriyom zati
    Borçlu kurtaririm diyo
    Alacaklı daha zenginlerim sevdasinda

7. Bunlar sonsuz uzayda hep ayrık gidemeyeceklerinden. Kesisecekler

Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Abd ile sorun yasayip hem de vize boyutunda piyasayi tarumar edilmemis ulke gormedim.
    3 gundur sut dokmus kedi gibi yalana yalana dunya para soktular biste abd fonlari.
    Vize neki, ABD ambargo koyuyor..fonlar Venezulla'ya dalıyor..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    https://www.bloomberg.com/gadfly/amp...t-pays-so-well

Geçen hafta Venezuella'nın dolar bazlı bonoları %1 , devlete ait ''Petroleos de Venezuela'' petrol şirketinin tahvilleride %1,7 prim yapmış..

Venezuellayı anlatmaya gerek var mı bilmiyorum..ama geçen hafta Trump'ın Venezuella' ya sert finansal yaptırımları getiren tasarıyı onaylamasına rağmen..

Yatırımcılar için..''It's Hard to Quit Venezuela'' diyorlar..

Neye sevinileceğini, neye sevinilmeyeceğini iyi bilmek lazımdır..
    Birde aşağıdaki Moğolistan, Ukrayna ve Belerus'un borçlanma oranlarına bakalım:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bu yoruma %100 katılıyorum ancak ipin kopma süreci uzunda sürebilir söyliyeyim..her ay 200 milyar dolardan fazla para gün yüzüne çıkıyorsa , yani arkası varsa sistemin bozulmaması için ne gerekiyorsa yapar bu sentral bankerler ve saz arkadaşları..

Bakın Moğalistanın kredi notu CCC..ama %6'nın altında borçlanmayı becerebiliyor..%6 ve CCC notu çok komik..eskiden olsa hayal bile edilemezdi..

Kısacası ansiklopedi atsanız bir şey olmuyor..sizede tanıdık geliyor mu?

NEW WORLD ORDER....

Böyle geçmişte çok örnek vermiştim..biraz geriye gidince bunları bulabildim..şimdilik bunlarla idare et..

Ayrıca bugun bir liste vermiştim sana..bak bakalım o listede Moğalistan, Belarus ve Ukrayna'nın MB faizleri kaç?..aşağı yukarı bizim faizle eşit değil mi?

https://tradingeconomics.com/country-list/interest-rate

Bu yüksek carry-trade parası sayesinde Ocak ayından beri 20 milyar dolar portföy yatırımı çekmişsin(yani sıcak para) ve cari açığın çoğu kısmını da bu parayla çevirmişsin......şimdi burada söylenecek çok tekerleme varda..söylemiyeyim, ayıp olmasın..

Bence buralarda yazarken biraz finansal okur yazarlığını geliştir..biraz dünyaya bak, haberdar ol..bak benim borsa konusunda okur yazarlığım yok..oralara, yani borsa başlıklarına hiç gelmiyorum..

Bir daha söyliyeyim:

Para dik durmaz..ya yazı gelir ya tura..

Selamlar..

Sayfa 833/1009 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •