Sayfa 837/1027 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,689 - 6,696 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Çocuğa yüzme öğretmek istiyorsan yıllarca kol simidi,simid vs ile uğraşmayacaksın, gerekenleri öğrettikten sonra bir gün tek başına ve yalnız yüzmesine izin vereceksin, mecburen boğulmamayı tek başına yüzmeyi becerir.Yoksa ömür boyu destek falan yanlış,hayatta yüzmeyi öğrenemez .Bizim ekonomi hep destek hep destek hele bir şu dönemi de atlatalım,ekonomi batsın mı biraz itekleyelim, kolundan tutalım falan yıllar ve yıllarca devam ederse olmaz.Tarımda destek, sanayide destek,inşaata destek ,ne bu ya bu destekler hep sizin bizim cebimizden oluyor.Yüksek kur bizde üretimi her anlamda teşvik eder.İlla destek olacaksan üreticinin mazotuna falan o da kısa süre destek ol.Üreticiye ihracat hedefi vererek kısa süreli vergi indirimi tarzında destek mantıklı ama sistemi hep destek üzerine kuramazsın.Hele kuru düşük tutarak dış borcu artırarak yaptığın şey destek değil intihar.
    abisi tarım desteği abdde avrupada tam gaz destekler var. gıda ve su ulusal güvenlik meselesidir. kusura bakma bizim milletin beyni öyle bir yıkanmış öyle bir kandırılmış ki bu işleri gomonis işi falan sanıyor... nasıl yapacaz ne edecez ben anlamadım, bu tür destekler katma değerli desteklerdir. bunu hangi hükümet yapıyorsa doğru yapıyordur..tarım ve hayvancılıkta. 1 verirsin 3 alırsın. bunu okuyunuz, abdnin tarımsal desteği teşviği 936 milyar doları bulmuş siz kendi insanınızı suya atın boğulsun diyorsunuz, abicim siz bir millet batsın aç kalsın mı istiyorsunuz ne yapmaya çalışıyorsunuz????:

https://www.dunya.com/kose-yazisi/am...stekleri/20453

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    abisi tarım desteği abdde avrupada tam gaz destekler var. gıda ve su ulusal güvenlik meselesidir. kusura bakma bizim milletin beyni öyle bir yıkanmış öyle bir kandırılmış ki bu işleri gomonis işi falan sanıyor... nasıl yapacaz ne edecez ben anlamadım, bu tür destekler katma değerli desteklerdir. bunu hangi hükümet yapıyorsa doğru yapıyordur..tarım ve hayvancılıkta. 1 verirsin 3 alırsın. bunu okuyunuz:

https://www.dunya.com/kose-yazisi/am...stekleri/20453
    Sn bitpire soner yalçının saklı seçilmişlerini okumanızı şiddetle tavsiye ederim.Tarım hayvancılık falan bizde zaten bitti.Destekle falan o işler artık yürümez.20 yıl kadar geç kalındı.Bizim tarım bakanımız genel cerrah .Akıl var fikir var koca akp içinde bir tane veteriner olsun ,gıda mühendisi olsun ,ziraat mühendisi olsun konuya biraz yakın biri yokmuydu genel cerrahdan tarım bakanı yaptılar.Cargıll ,monsanto şu bu o işleri bitirdiler.Tarım hayvancılık falan artık düzelmez.Zaten düzelme niyeti ve umudu olsa daha 2 ay olmadı memlekette şeker işini bitirdiler,ona izin vermezlerdi.Nedenini niçinini soner yalçın sayfalarca anlatmış tavsiye ederim size de.Gıda işi dünyada tekel olacak büyük firmaların izin verdiği ülkeler ve şirketler üretecek ve dağıtım o ülkelerden yapılacak.Bu global şirketlerin izin vermediği ne hayvancılığı ne tarımı yapamazsınız.Sizin dediğiniz ülkelerde bu işi yapan şirketlerin arkasında hep aynı sermaye grupları vardır.Biraz araştırmanızı tavsiye ederim.

Su biterken ,ekmek biterken,toprak biterken üçleme kitap serisi de okursanız çok ilginizi çekecektir.Tarımda yapılan oyun şu anda hiç bir şeyde yok.Keşke milli tarım ve hayvancılık yapılabilse.Misal bu kadar yıldır akp den böyle bir adım gördünüz mü.Ya bir önceki tarım bakanına fransızlar fransız tarımına yaptığı katkılar nedeniyle madalya vermişler.Soner yalçın yazmış mutlaka okuyun şiddetle tavsiye ederim.

Toprağı olan çiftçiye sen ekme dönüm başına belli bir miktar sana para verelim yeter ki sen bu işlerle uğraşma diye devlet politikası olur mu sayın bitpire )))))))

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn bitpire soner yalçının saklı seçilmişlerini okumanızı şiddetle tavsiye ederim.Tarım hayvancılık falan bizde zaten bitti.Destekle falan o işler artık yürümez.20 yıl kadar geç kalındı.Bizim tarım bakanımız genel cerrah .Akıl var fikir var koca akp içinde bir tane veteriner olsun ,gıda mühendisi olsun ,ziraat mühendisi olsun konuya biraz yakın biri yokmuydu genel cerrahdan tarım bakanı yaptılar.Cargıll ,monsanto şu bu o işleri bitirdiler.Tarım hayvancılık falan artık düzelmez.Zaten düzelme niyeti ve umudu olsa daha 2 ay olmadı memlekette şeker işini bitirdiler,ona izin vermezlerdi.Nedenini niçinini soner yalçın sayfalarca anlatmış tavsiye ederim size de.Gıda işi dünyada tekel olacak büyük firmaların izin verdiği ülkeler ve şirketler üretecek ve dağıtım o ülkelerden yapılacak.Bu global şirketlerin izin vermediği ne hayvancılığı ne tarımı yapamazsınız.Sizin dediğiniz ülkelerde bu işi yapan şirketlerin arkasında hep aynı sermaye grupları vardır.Biraz araştırmanızı tavsiye ederim.
    yeterince araştırıyorum zaten, siz teslimiyetçi olursanız olmaz. kulağından tutup s2ker atarım diye bir laf vardır, siz türkiyeyi mozambik falan sandınız galiba... kusura bakma hocam benim böyle teslimiyetçi laflarla işim olmaz. trnin potansiyelini kavrayamamışsınız. monsanto nutella falan traştır. gelişine çakarlar çarparlar adamı... buralarda böyle yazılar okumak üzücü.. tam teslim her daim teslim... ferrero abdde fındık üretmeye çalışıyor, sen üç kuruş kendi fındıkçına verirsin abd fındığını zora sokarsın bu kadar basit. halşa kıç kadar hollandanın nasıl milyarlarca dolar tarım ürünü ihraç ettiğini anlayamamışsınız demektir.

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    yeterince araştırıyorum zaten, siz teslimiyetçi olursanız olmaz. kulağından tutup s2ker atarım diye bir laf vardır, siz türkiyeyi mozambik falan sandınız galiba... kusura bakma hocam benim böyle teslimiyetçi laflarla işim olmaz. trnin potansiyelini kavrayamamışsınız. monsanto nutella falan traştır. gelişine çakarlar çarparlar adamı... buralarda böyle yazılar okumak üzücü.. tam teslim her daim teslim... ferrero abdde fındık üretmeye çalışıyor, sen üç kuruş kendi fındıkçına verirsin abd fındığını zora sokarsın bu kadar basit. halşa kıç kadar hollandanın nasıl milyarlarca dolar tarım ürünü ihraç ettiğini anlayamamışsınız demektir.
    Siz akp nin tarım politikasını beğeniyormusunuz.Şeker fabrikalarının satılmasını doğru buluyormusunuz.

Et ,patates ,saman vs ithalatının serbest bırakılması bizim tarımımızı destekler mi o konuda ne diyorsunuz

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Siz akp nin tarım politikasını beğeniyormusunuz.Şeker fabrikalarının satılmasını doğru buluyormusunuz.
    beğendiğimi kim söyledi? nereden bu anlamı çıkardınız anlamadım?akpnin tarım hayvancılık politikası mı var?

Sayfa 837/1027 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •