Sayfa 838/1006 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 6,697 - 6,704 arası.

Konu: Vob 24

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    dünya çapında bir web sitesi yapmamız gerekli.

4 sene önce istanbuldaki bir arkadaşım ciddi destek aldı yurt dışından 1.5 m $ gibi. sadece fikir bazında idi üstelik uygulama geliştirmişti etkinlik ve yorum üzerine.

bende bu konu hakkında düşünüyorum ama sistemlerden zaman kalmadı aslında sn ikigozum ve ariston hoca fikir verse iyi olurdu
    Doğrusu ben zamanında rüyamda bir program geliştirdim dediğiniz gibi. İnsanlar orada soru soruyor, sonra birileri ya o soruyu iyileştiriyor ya cevapları iyileştiriyor ve çok iyi bir soruya çok iyi bir cevap alınıyordu. Pratikde zaten bilgisayar ile ilgili sorunlara cevap veren bu tip siteler var.

Kabaca insanların esas işi bundan ibaret idi ve kimse çalışmak zorunda olmadan yaşayıp gidiyordu.

Aslen şu an borsada fiyat ne olmalı onun üzerinde çalışıyoruz ve bu rüyam bana çok saçma da gelmemişti.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Bugün bir şey merak ettim güzel bir kütüphane sitesi de bulmuş oldum.
    http://www.lindahall.org/

Dünya'da demiryollarında 1435 mm genel standartı ile diğer standartlar var. Bu iş ABD de nasıl tek standarta gelmiş onun hikayesi anlatılıyor. Ekonomik açıdan rekabet ile ilgili olaylar da var oyun teorisi açısından da örnek vaka olabilir.

http://railroad.lindahall.org/essays/rails-guage.html
    ...
    Changing the rails was an expensive process, both in actual labor costs, with some companies hiring thousands of workers to change all their rail lines all at once, and in loss of revenue due to railroad down time. But once the decision was made change came quickly. For example, the Illinois Central hired 3,000 men to change their Southern line to the standard gauge, changing all 547 miles of track in one day. The Louisville & Nashville hired 8,000 men to change their 2,000 miles of track to the standard gauge, also in one day.

Not: Bu ay sonunda Baku-Tiflis-Kars demiryolu açılışı var, Eski Sovyet Bloğunda ray açıklığı 1500 mm olduğundan tam kesintisiz ulaşım olmaması lazım.
    ...

3.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Bu işler benim boyumu aşar.Ben az biraz motordan anlarım.
    Ariston üstat yardımcı olabilir.
    Bende üstadlıktan ziyade ne nasıl oluyor diye merak var.

Motor deyince; bugün bir sitede gördüm;
    Normalde dizel lokomotiflerde bir tane büyük motor oluyor biri patent almış daha küçük 3 dizel motor koymuş ve güç istendikçe diğerleri devreye giriyormuş.

Tren dizisi bazen boş bazen dolu oluyor, bazen yokuş yukarı bazen yokuş aşağı gidiyor 3 motor gayet mantıklı, ama daha önce düşünen olmadığı için adam bunu açıklayan döküman hazırlayıp patent almış.

Haftanın önemli gündem maddeleri.

-Hazine Çarşamba günü 12.713 milyar tl iç borç ödemesi yapacak(Bu yıl içinde yapılacak en yüksek günlük ödeme),itfa edilen borç ödemesi yerine ise Hazine, Pazartesi ve Salı günleri 6 farklı ihale açarak yaptığı borç ödemesinin üzerine bir tutarda yeniden borçlanmaya çalışacak.

-Perşembe günü Avrupa Merkez Bankasının toplantısı var,bu toplantıda AMB'nin önümüzdeki yıl içinde yapacağı tahvil alımı tutarında azaltmaya gitme kararı alınması bekleniyor,Perşembe günü aynı zamanda bizim Merkez Bankasının da PPK toplantısı var,bu toplantıda faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmesi beklenmiyor.

-Çin Komünist Partisinin ulusal kongresi Salı günü tamamlanacak,Çarşamba günü de yeni parti merkez komitesi toplanarak politbüro ve daimi komite(icra komitesi) üyelerini seçecekler,böylece Çin'i 5 yıl boyunca yönetecek yeni tepe üyeleri belirlenmiş olacak.Yeni daimi komitenin ilk toplantısından sonra dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'in takip edeceği ekonomik politikaların açıklanması bekleniyor.

-ABD'de geçen hafta 49'a 51 oy ile geçen ve 1.5 trilyon dolarlık vergi kesintisine imkan veren bütçe tasarısın bu hafta Temsilciler Meclisinden de geçerek kanunlaşması bekleniyor,Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler rahat bir çoğunluğa sahip oldukları için bütçenin bu şekilde kanunlaşmasında herhangi bir sorun beklenmiyor.

-Hafta boyunca gelecek en önemli veri ABD'den Cuma günü açıklanacak üçüncü çeyrek GSYH verisi olacak,veri trafiği ise bir sonraki hafta yoğun olacak.

Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    İş saray harcamalarına gelince "itibardan tasarruf olmaz "diyenler .)
    Doğa kanunları var ya,nasıl dengede ve muazzam işliyor. Etrafına, çevreye bak bakalım kusur var mı? Derken Kuran, Allah'ın kurduğu sistemden bahsediyor..

Allah'ın sisteminden uzak,yozlaşmış bir grup tarafından yönetilen ülkede her yerden sorunlar fışkırıyor..

İçerde her gün yüzlerce müslüman bazı etiketlerle gözaltına alınıyor, yargılanmadan hapislerde bekletiliyor. Yurt dışında kavga etmediğimiz,dalaşmadığımız devlet kalmadı gibi.. devlet inanılmaz borçlanmalara gidiyor.. yurt dışında yeni yöntemlerle borç arayışında.. yani yaz yaz bitmez..

Şöyle özetleyeyim.
    Hep böyle gitmez.Allah bu yöneticileride tasfiye eder. İLAHİ kanunlar var,inanıyoruz.. er,geç normale döneriz..
    Biraz daha sabır...

SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Pazartesi menüde ne var ?

Evet, bildiniz, bamya

ömrümüzden giden 15 yıl ne olacak ?

hani bin yıl yaşasam sorun değil de 60 yıl yaşayan birinin ömrünün 1/4 ü çöp oldu

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Doğa kanunları var ya,nasıl dengede ve muazzam işliyor. Etrafına, çevreye bak bakalım kusur var mı? Derken Kuran, Allah'ın kurduğu sistemden bahsediyor..

Allah'ın sisteminden uzak,yozlaşmış bir grup tarafından yönetilen ülkede her yerden sorunlar fışkırıyor..

İçerde her gün yüzlerce müslüman bazı etiketlerle gözaltına alınıyor, yargılanmadan hapislerde bekletiliyor. Yurt dışında kavga etmediğimiz,dalaşmadığımız devlet kalmadı gibi.. devlet inanılmaz borçlanmalara gidiyor.. yurt dışında yeni yöntemlerle borç arayışında.. yani yaz yaz bitmez..

Şöyle özetleyeyim.
    Hep böyle gitmez.Allah bu yöneticileride tasfiye eder. İLAHİ kanunlar var,inanıyoruz.. er,geç normale döneriz..
    Biraz daha sabır...

SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ekim vade böyle biter, adam 99 dan aldı 110 da ipi gögüsler

parası 2 katına çıktı

bir de para kazanmak zor derler

Sayfa 838/1006 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •