bi sey daha paylasmak istedim ,
Ben pazartesi aksami haberlerde cumhurbaskaninin onunde bi defter getirildi ve tayyip te bunu imzaladi , bunu gosterdi ve haber aynen soyle ; filanca sirket varlik fonuna devredildi ve sirketin satisi icin cumhurbaskani izin Verdi onayladi diye , o yuzden tayyibin imzalamasini haber yaptilar ,gosterdiler. sirketin satilacagi soylenerek haberi yapildi ,
hisse bildigim bi hisse ,
borsada en buyuk haber ; bi sirketin ortak almasi yada satis haberidir , ortak Alirsa kasaya efektif yani para girer , bu yuzden onemlidir , satis durumunda ise satilacak sirketi en yuksek fiyattan satabilmek icin kar edebilmek icin sirketin degerinin yuksek gosterilmesi amaciyla sirket hissesinin eder degerini borsada yukselterek sirket degerinide yukseltmeye calismaktir , bu yuzdende satilacak sirketin hissesi primlenir , satildiktan sonrada kime satildiysa o ulkenin yatirimcilarinin dikkatini ceker ve hisseye talep olur bu yuzdende hisse yukselmeye devam eder
ama Ben sali sabahi hisseye dalmadim her ne Kadar bunlari bilsemde , temkinli davranmak istedim , sali gunu tavani yapti o hisse , carsamba gunu duzeltme yapti gun ici hareketlerinde ve gun sonunu yuzde 2 arti kapadi , persembe gunu tavani yapti kapanista tavani bozdu yuzde 7 gibi bi arti kapadi , carsamba gunu duzeltme yapinca 26 liradan gireyimmi diye cok gittim geldim ama yinede almadim temkinli davranmak istedim persembe gunu tavani gormesi bana alim onayini Verdi bu seferde keske 26 Dan o gun girseydim diye pismanlik yasadim , cuma gunu sabahtan yuzde seksen portfoyumle orada pozisyon aldim ,
bakalim kismet, haaa cuma gunu ne oldu tahtayi canli izledim , butun balinalar oradaydi ,satis haberini hepsi Aldi tabi pazartesiden itibaren , muthis bi Savas yaptilar , endeksin en yuksek hacimli islemler gerceklesti 6 bucuk milyar lik islem hacim oldu cuma gunu, endeks cuma gunu cakildi , malum hisse varya hani kozaa bile taban yedi cuma gunu , ama bu hisse yuzde 1 bucuk eksi ile kapadi , balinalarin mal kapma savasi gorulmeye degerdi , satis haberi gelen bi hissede nelerin oldugunu canli canli o gun cuma gunu yasadim ,
benim 2 sene once sasa Dan ayrilip gittigim ,pozisyon aldigim hisse her ne Kadar cok akilcil olsada tum dunya piyasalarini ve sirketin yaptigi seyleri yapacagi kar realizasyonunu goze alarak o hisseye yatirim yapsamda Burasi borsa iste , bazen her sey dogru orantida gitmiyor , benim o hissede 10 milyon zararim var rahat , uzuldummu hayir !! sadece hayal kirikligi yasatti bana o hisse , verende Allah Alanda Allah dedim , kismetimizde bu varmis dedim , belki boylesi hakkimda daha hayirliymis dedim , uzulmedim asla , sadece beklentilerim bosa cikinca hayal kirikligi yasadim bu hayal kirikligi beni biraz uzdu
ama dedimki para kazansaydim belki o parayla bi sey yapacaktim ve yapacagim o sey hakkimda hayirli olmayacakti , zarar gorecektim o seyden sirf benim goremedigimi Allah gordugu icin bana o parayi nasip etmediki Ben o isten zarar gormeyeyim , benim iyiligim icin o gun o parayi bana nasip etmedi belki daha hayirli bi zamanda nasip edecek kaderimi o sekilde tayin edecek dedim ,
yada Allah beni imtihan ediyor bakalim isyan edecekmi bu kulum diye denedi beni dedim , imtihan ediliyom dedim , Allah buyuk dedik onumuze baktik ,
demem o ki sasa da iceri hapsolan insanlar var uzulmeyin arkadaslar , insan sagliginin en buyuk dusmani stress ve uzuntudur , insanlar uzuntuden verem olur kanser olur felc inme gelir , insanin bu dunyada sahip olabildigi en buyuk zenginlik saglikdir , sagliginiz yerinde Olsun , para yine kazanilir , onunuzde koca bi omur var ve borsada firsatlar bitmez , burada kaybedersin baska yerden kazanirsin , Allah parayida hayirlisi ile versin !! zarar getirdikten sonra kazandigin paranin bi anlamida yok ..
bakalim son 2 senede kaybettigim parayi bu hissede almis oldugum pozisyon ile bu saatten sonra kazanabilirmiyim bilmiyorum , bi umitle girdik ,
devletin gecen sene hatay depreminden kaynakli 100 milyar hazinesinden zarari oldu sirf bu depremden kaynakli , bu yuzden ciddi bi finansal sikintisi var , bu sirket satildiginda devletin kasasina para girecek , o yuzden bu satisa izin verildi , tahminim bu sirketin en iyi sekilde satacaklardir , bunun icinde hissesini primlenecegini dusunuyorum ,
borsada beklenti prim yapar , bu hissede beklenti dogmus durumda su anda , varsa nasibimizde ...
hisse ismi vermedim yanlis anlasilmasin diye arkadaslar , ama merak edip soran olursada yazarim sikinti olmaz ,
kazanirsak tilkinin donup dolasacagi yer kurkcu dukkanidir misali gelir sasada tekrar pozisyonumuzu aliriz o anki aktif fiyatindan , artik karlimi cikariz zararlimi bunu zaman gosterir sasa yukari patlama yaparsa lot kaybim olur ama sasa Boyle bi patlamayi gerceklestirmeden buradan tekrar pozsiyon alabilirsem sasa lotumu ciddi oranda yukseltebilirim , her sey nasip kismet
firsatlar gorursem baska hissede gider degerlendirir tekrar Geri donerim bu hep Boyle oldu simdiye Kadar ..
yani bi sure benim bu uzun mesajlarimi gormeyeceksiniz , uzun mesajlardan sikilanlar vardi bi sure kafalari rahat yani![]()
arkadaslar benimkisi dostca duygu ve dusuncelerimi onceki tecrubelerimi sizlerle paylasmakdi
insanin tecrube edinmesi icin illa kendisinin o tecrubeyi yasamasi gerekmez ,baskasinin yasadiklarindanda tecrube ederek kazanimlar cikartabilir kendisinde , benim son 2 senede kaybimdan istedimki sizler kendinizi bi pay cikarin siz ayni hatayi yaparak ayni zarari gormeyin baska bi hissede diyerek bazi seyleri sizinle uzun uzun yazdim , belki hic olmazsa 1 kisiye faydam Olsun istedim , sadece iyi niyetti !!
saglicakla kalin ,
Yer İmleri