Sayfa 841/898 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 6,721 - 6,728 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. bi sey daha paylasmak istedim ,

Ben pazartesi aksami haberlerde cumhurbaskaninin onunde bi defter getirildi ve tayyip te bunu imzaladi , bunu gosterdi ve haber aynen soyle ; filanca sirket varlik fonuna devredildi ve sirketin satisi icin cumhurbaskani izin Verdi onayladi diye , o yuzden tayyibin imzalamasini haber yaptilar ,gosterdiler. sirketin satilacagi soylenerek haberi yapildi ,

hisse bildigim bi hisse ,

borsada en buyuk haber ; bi sirketin ortak almasi yada satis haberidir , ortak Alirsa kasaya efektif yani para girer , bu yuzden onemlidir , satis durumunda ise satilacak sirketi en yuksek fiyattan satabilmek icin kar edebilmek icin sirketin degerinin yuksek gosterilmesi amaciyla sirket hissesinin eder degerini borsada yukselterek sirket degerinide yukseltmeye calismaktir , bu yuzdende satilacak sirketin hissesi primlenir , satildiktan sonrada kime satildiysa o ulkenin yatirimcilarinin dikkatini ceker ve hisseye talep olur bu yuzdende hisse yukselmeye devam eder

ama Ben sali sabahi hisseye dalmadim her ne Kadar bunlari bilsemde , temkinli davranmak istedim , sali gunu tavani yapti o hisse , carsamba gunu duzeltme yapti gun ici hareketlerinde ve gun sonunu yuzde 2 arti kapadi , persembe gunu tavani yapti kapanista tavani bozdu yuzde 7 gibi bi arti kapadi , carsamba gunu duzeltme yapinca 26 liradan gireyimmi diye cok gittim geldim ama yinede almadim temkinli davranmak istedim persembe gunu tavani gormesi bana alim onayini Verdi bu seferde keske 26 Dan o gun girseydim diye pismanlik yasadim , cuma gunu sabahtan yuzde seksen portfoyumle orada pozisyon aldim ,

bakalim kismet, haaa cuma gunu ne oldu tahtayi canli izledim , butun balinalar oradaydi ,satis haberini hepsi Aldi tabi pazartesiden itibaren , muthis bi Savas yaptilar , endeksin en yuksek hacimli islemler gerceklesti 6 bucuk milyar lik islem hacim oldu cuma gunu, endeks cuma gunu cakildi , malum hisse varya hani kozaa bile taban yedi cuma gunu , ama bu hisse yuzde 1 bucuk eksi ile kapadi , balinalarin mal kapma savasi gorulmeye degerdi , satis haberi gelen bi hissede nelerin oldugunu canli canli o gun cuma gunu yasadim ,

benim 2 sene once sasa Dan ayrilip gittigim ,pozisyon aldigim hisse her ne Kadar cok akilcil olsada tum dunya piyasalarini ve sirketin yaptigi seyleri yapacagi kar realizasyonunu goze alarak o hisseye yatirim yapsamda Burasi borsa iste , bazen her sey dogru orantida gitmiyor , benim o hissede 10 milyon zararim var rahat , uzuldummu hayir !! sadece hayal kirikligi yasatti bana o hisse , verende Allah Alanda Allah dedim , kismetimizde bu varmis dedim , belki boylesi hakkimda daha hayirliymis dedim , uzulmedim asla , sadece beklentilerim bosa cikinca hayal kirikligi yasadim bu hayal kirikligi beni biraz uzdu

ama dedimki para kazansaydim belki o parayla bi sey yapacaktim ve yapacagim o sey hakkimda hayirli olmayacakti , zarar gorecektim o seyden sirf benim goremedigimi Allah gordugu icin bana o parayi nasip etmediki Ben o isten zarar gormeyeyim , benim iyiligim icin o gun o parayi bana nasip etmedi belki daha hayirli bi zamanda nasip edecek kaderimi o sekilde tayin edecek dedim ,

yada Allah beni imtihan ediyor bakalim isyan edecekmi bu kulum diye denedi beni dedim , imtihan ediliyom dedim , Allah buyuk dedik onumuze baktik ,

demem o ki sasa da iceri hapsolan insanlar var uzulmeyin arkadaslar , insan sagliginin en buyuk dusmani stress ve uzuntudur , insanlar uzuntuden verem olur kanser olur felc inme gelir , insanin bu dunyada sahip olabildigi en buyuk zenginlik saglikdir , sagliginiz yerinde Olsun , para yine kazanilir , onunuzde koca bi omur var ve borsada firsatlar bitmez , burada kaybedersin baska yerden kazanirsin , Allah parayida hayirlisi ile versin !! zarar getirdikten sonra kazandigin paranin bi anlamida yok ..

bakalim son 2 senede kaybettigim parayi bu hissede almis oldugum pozisyon ile bu saatten sonra kazanabilirmiyim bilmiyorum , bi umitle girdik ,

devletin gecen sene hatay depreminden kaynakli 100 milyar hazinesinden zarari oldu sirf bu depremden kaynakli , bu yuzden ciddi bi finansal sikintisi var , bu sirket satildiginda devletin kasasina para girecek , o yuzden bu satisa izin verildi , tahminim bu sirketin en iyi sekilde satacaklardir , bunun icinde hissesini primlenecegini dusunuyorum ,
    borsada beklenti prim yapar , bu hissede beklenti dogmus durumda su anda , varsa nasibimizde ...

hisse ismi vermedim yanlis anlasilmasin diye arkadaslar , ama merak edip soran olursada yazarim sikinti olmaz ,

kazanirsak tilkinin donup dolasacagi yer kurkcu dukkanidir misali gelir sasada tekrar pozisyonumuzu aliriz o anki aktif fiyatindan , artik karlimi cikariz zararlimi bunu zaman gosterir sasa yukari patlama yaparsa lot kaybim olur ama sasa Boyle bi patlamayi gerceklestirmeden buradan tekrar pozsiyon alabilirsem sasa lotumu ciddi oranda yukseltebilirim , her sey nasip kismet

firsatlar gorursem baska hissede gider degerlendirir tekrar Geri donerim bu hep Boyle oldu simdiye Kadar ..

yani bi sure benim bu uzun mesajlarimi gormeyeceksiniz , uzun mesajlardan sikilanlar vardi bi sure kafalari rahat yani

arkadaslar benimkisi dostca duygu ve dusuncelerimi onceki tecrubelerimi sizlerle paylasmakdi

insanin tecrube edinmesi icin illa kendisinin o tecrubeyi yasamasi gerekmez ,baskasinin yasadiklarindanda tecrube ederek kazanimlar cikartabilir kendisinde , benim son 2 senede kaybimdan istedimki sizler kendinizi bi pay cikarin siz ayni hatayi yaparak ayni zarari gormeyin baska bi hissede diyerek bazi seyleri sizinle uzun uzun yazdim , belki hic olmazsa 1 kisiye faydam Olsun istedim , sadece iyi niyetti !!
    saglicakla kalin ,

2. Sayın kardamadam06'nın dediği gibi burdaki arkadaşlar ya çok eski değer yatırımcısı ve benim gibi arada bir yazan çalı dibinde bekleyenler ve zorda kalan arkadaşlar. Değer yatırımcıları için sasa forumunda yatırımlar paylaşılmayıp da ne yapılacak. Geçmişte hem teknik hem temelci olan arkadaşlar da vardı.
    Benim anladığım kadarıyla her düşüşte olumsuz yorum yapan teknikçi ve dönemsel hisse tutan arkadaşlar. Muhtemelen (bilemem) kozaayı öneren arkadaş çanak tamamlandığında satmıştır. Eğer öyleyse onu da burada ima etmesini beklerdik sasayı nerde satmasını bilmeyen hissedar kozaayı nerden bilecek.
    Senenin başından beri sasa %50' ye yakın prim gördüğü dönem olmuş. Ben sattım mı, hayır %10'u ile trade yapıyorum. Her primlenmede satacak olsaydım sasa 2017de 2-3 kat gittiğinde satmıştım gitmişti.Tabi artık aynı şeyler beklenemez. Sermaye çok yükseldi.Benim bundan sonra beklentim şirketin inşallah beklenen yatırımları teker teker geliştirmesi ve bir blue chip hisseye dönüşmesidir. Bu benim yapıma uygun bir stratejidir herkese göre değişir. Yoksa başka şirketlerde de dönemsel, aylık, günlük işlem yapıyorum, yaparım.
    Belki yazılacak şeyler var ama kendimizi tekrarlayıp duruyoruz.

Sasa'nın 2024 yılı 6 aylık konsolide net karı 13.720.549.000 TL (2023/6 aylık: 117.606.000 TL)

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    50 milyar pay sahibi Sasa, bölündüğü gün 5,90 gördü, şimdi 4,90 ve %-17 kayıp. Kısa sürede %-17 büyük rakam. Normalde 7-8 lira yaparak gelmesi mantıklı olurdu. Düşmesi değil, bu şekilde hızlı düşmesi ilginç. Muhtemelen bilanço beklenenden iyi gelecek ve hızlı bir toparlanma olacak.
    Çok yazıp milletin kafasını bulundurmak bir meziyet gibi görünüyor. 23 Ağustos da ne yazdık. Bilanço beklenenden iyi gelecek.

5. Esas faaliyet karını % 147 artırmış. Brüt kârdan amortisman, faiz giderleri vs. düştükten sonraki net kârı ise bir önceki seneye göre % 11,56 artış göstermiş. Favök % 53 artış göstermiş. Satışlarda ise % 22 azalma göstermiş. 2 sene aradan sonra bilançodaki düzelme umut verici ama çok daha iyi olabilirdi. Artık yatırımların hayata geçmesi ve bilançoya etkilerini görmek lazım, şimdiden fazla da umuda kapılmamak lazım.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

6. Patron acımasızca çakıyor
    Yine devre kesti

7. Patronun hisseyle oylamasının çok çok kötü olduğunu söyleyeli 10 15 gün geçmedi
    Hisse %20 çakıldı

8. Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    50 milyar pay sahibi Sasa, bölündüğü gün 5,90 gördü, şimdi 4,90 ve %-17 kayıp. Kısa sürede %-17 büyük rakam. Normalde 7-8 lira yaparak gelmesi mantıklı olurdu. Düşmesi değil, bu şekilde hızlı düşmesi ilginç. Muhtemelen bilanço beklenenden iyi gelecek ve hızlı bir toparlanma olacak.
    Çok yazıp milletin kafasını bulundurmak bir meziyet gibi görünüyor. 23 Ağustos da ne yazdık. Bilanço beklenenden iyi gelecek.

birisi gidiyo birisi geliyo... Al bi tane daha Ben bildimcilerden ....

demiski bilanco iyi gelecek ve hisse hizli bi sekilde toparlanacak , bilanco iyi gelecek dedigi tutmus , ama hisse hizli bi sekilde toparlandimi ? hayirrr , bilanco Seans acilmadan geldi ve bilanconun geldigi gun yuzde 3 bucuk hisse cakildi , ustelikde endeks bile cakilmamisken hisse cakildi , bende derim simdi hani soyledigin tutmustu , bak tutmamis ,
    kisa yazdinda ne oldu , yazdigin sey yanlis olduktan sonra ne yazar ,

ikincisi bilanconun iyi gelecegide zaten belliydi muneccim olmaya gerek yok , daha evvelki bilancolarin kotu gelmesinin sebebi depremdi , tas ustunde tas kalmayan bi deprem oldu , zannediyonuzmu fabrikadaki tum tesis bundan hic etkilenmedi , tamami etkilendi bu depremden , tamir bakim onarim tesisin yenilenmesi derken hem masraf edildi hemde fabrika calismadigi icin kar yazmadi ama fabrikanin rutin giderleri geldi bide onun uzerine , simdi tum bakimlar yapilmis fabrika isler haline gelmis fabrika calisir uretirken neden kar yazmasinki bilancoda ,bunu dusunemeyecek varmi aranizda , bu Kadar kit calisan beyne sahip varmi aranizda ? herkes bunu dusunur tahminim eder , ne var bunda , cok biliyosan bilanconun gecen seneye gore cok ciddi bi kar marjiyla geldigi gun hissenin yuzde 3 bucuk cakilacaginida bilseydin buraya yazsaydin millet kendisini korumaya alsaydida millet etkilenmeseydi bu dususden , agzi olan konusuyo ... cok bilmis..

ac bak daha evvel bende yazmisim , sasa simdiye Kadar gelen tum olumlu kaplari mal satip mal yedirerek degerlendirdi , hisse yukselmedigi gibi dusus yasadi gelen her olumlu kapta dedik , tahtaci isi biliyor , kap haberlerini mal satmak icin degerlendiriyor yazdik , bu hisse tahtaci ky den mal toplamadan yeterince doymadan gitmez yazdik , alsana dun kap geldi tahtaci gene yedirdi ve hisse yine dustu , Ben cikip burada Ben demistim diye yazi yaziyomuyum , bunun kime ne faydasi var ? sadece kendi egosunu tatmin etmekten baska kime ne faydasi var ? kimlerle ugrasiyoruz burada yahu...

hissedeki arkadaslara yaziyorum , egeen bist teki en parlak kagittir , en degerli kagittir ayrica , son 6 aydir araliksiz dusus trendinde , 6 aydir geldigi nokta ; 17.500 tl den 10.000 tl ye dustu , 7bin 500 lira dustu bu kagit bu zaman icerisinde ,dusmesi icin sebebi varmi hayir , ama borsanin kurali bu arkadaslar , surekli cikan bi hisse yok , cikacak inecek ki grafik olusturabilsin , kar realizasyonu yapabilsin yada Al sat Dan tahtacida para kazanabilsin , yoksa fabrikasi calismaya devam kar etmeye devam , hissenin dusmesi egeen fabrikasini batti iflas etti diye damgalamak dogru olurmu , bunu ayni mantigi simdi sasaya uygulayin ...

sizin hissenizde nasil ciktiysa oyle indi , indigi gibide gunu geldiginde cikmasinida bilecek ,sifir olup yok olacak hali yok ,
    cok asiri cikmisti 2 senedir kar relizasyonunu yapti , simdi tekrar yukselmesi lazim patronun cikarlari dogrultusunda , ama cikabilmesi icin tahtacinin yeterince hisseyi ky den toplamasi lazimdi yukari ciktiginda kar edebilsin topladigi hisselerle , bosa yukari cikmanin anlami olmaz cunku , peki ky de olan hisse orani ne Kadar cok ama cok fazla , tahtaci Halen istedigi Kadar Mali toplayamadiki Halen dusus trendi devam ediyor , hissenin dusus yapmasini sebebi bu , tahtacinin mal toplama istegi ,yada piyasa yapicilarinin yani balinalarin bu 2 senelik zamani kullanmak amaciyla hissede asiri saticili olup bunun fiyatini dusurup alttan maliyetlenip yukari cikartip yukaridan satip kar etme stratejisi...
    bunu biliyosaniz gerisi hikaye...

grafik bazli konusuyorum ; 4.30-35 bandana Kadar gelebilir ve oradan tepki alimlari gorebiliriz oradan yukari vurma ihtimali var , o aralikda bunu gormezsek 4.20 destegi var buradan donebilir , buradada tepki gormezsek 4 lira altina da gelebilme ihtimali var ,3 kusurlarda islem yapabilir , oralara gelirse sonraki senaryolar uzerinde konusurum simdi konusmanin anlami yok ,

ama sunu soyleyebilirim , patron da cok akilli ve kurnaz , finansal ihtiyacini borsadan da kapatiyor , bu yuzdende bu tahtadan kazandigi icin hissenin gecici olarak dusmesinden oda kazancli ,

patron gibi dusunelim , hisseyi pay satisindan sonra 6 ay baskiladi uygun seviyeden alabilmek icin , simdi baskilanmasi icin sebebi yok , hissenin yukari gitmesi lazim 2 senedir yukselmedi cunku ama yukari gitmeden once patron ne Kadar asagi kademelerden maliyetlenirse o Kadar fazla kar eder o yuzden yukari gitmeden once hisseyi dusurebildigi Kadar dusurme politikasi guduyor , boylelikle tahtaci mal toplayabilecek,
    ve patronun Geri alim yapma karari ile attigi bi kap haberi vardi ama o gunden beri Geri alim yapmadi , patronun o kozu Halen cebinde duruyor , hisseyi dusurecek dusurecek sonra da ky dostu oldugunu gostermek icinde diyecekki ky nin cikarlari dogrultusunda Geri alim yaptim diyecek ve mal alacak ama tabii dusurdugu dip noktalardan , yani patron o Geri alimi yapabilecek belirledigi noktaya hisseyi dusuruyor , ayricada tahtadan kazanabilmek icin ve hisseyi toplayabilecek icin ...basarili da oldu bayagi , cunku son 1 aydir ciddi sekilde ky dokuldu hisseden , zararina Satan cok var ,

hisseyi hangi araliktan Geri alim yapar soylemesi bayagi zor , ihtimalleri siralayalim , onumuzdeki 11.ve 12. aylarda pta acilis haberi gelebilir ama tahtaci bugune Kadar surdurdugu politikayi surdurmeye devam ederse pta acilis haberindede mal satabilmek ihtimali var , o zamanda hisse dusebilir , hatta o acilis suresine Kadar da dusebilir yada yatayda surundurebilir , biktirma politikasi devam eder sonrada acilistan sonrada duserse 2025 Marta Kadar surundurur sonrada ilk bilanco beklentisi ile yukari vurur , o zamana Kadar hangi fiyata gelir diye dusunursek bu zaman zarfinda su anki fiyatida dusunursek 2 liraya Kadar indirebilirler ki gercek emellerine ulasmak icin en elverisli ortama ulasilabilsin ,

ama bu yukarida yazdiklarim sadece ihtimalleri goz onunde bulundurarak gelebilecegi ucuk senaryolari dusunuyorum , illa olacak diye bi kaide yok , grafikte flama cizildi , simdi diregin dikilmesi lazim , o direk dikilirse hisse ok gibi yukari vuracak gelebilecegi rakamlarda oldukca ucuk rakamlar , ama o flamayi yarinda dikmeye baslayabilir 2025 yilindada dikebilir , bunu zaman gosterecek ,

ama ilk tepki alimi dedigim gibi 4.30-35 araligidir , o direk bu araliktanda dikilebilir illa o 2 li rakamlara gelecek diye bi kurali yok yani , bakalim tahtaci ne yapacak hep beraber gorecegiz , sadece ihtimalleri mantik cercevesinde beyin cimnastigi yaparak dusundum ,
    sadece dusunce ve ongorumdur , tahtayi iyi izlemek lazim , diregi diktiginde pozisyon almak icin gec kalmayin derim, ama o zamana Kadar da trade yapilabilir desteklere Kadar ....

merak etmeyin , 2025 ve 2026-27 sasanin yili olacagindan Eminim sahsen pta nin bilancolardaki etkisinden kaynakli , 2027 ye Kadar hisse yukselir daha sonra patronun gerekirse pay satma senarolari devreye girerse girer ama o zaman Kadar hisse yukselir ki patron yukselen hisseyi yuksek fiyattan satabilme ihtimali dogsun , yani ileriki yillarda sasa bu gunleride unutturacaktir diye dusunuyorum , kismetde ne varsa o , herkes nasibini yer , fazlasini yiyemez ....ytd

Sayfa 841/898 İlkİlk ... 341741791831839840841842843851891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •