ben uzun zamandır zararına taşıdığım çöp hisselerin 1/3 ünü nakit yaptım,
8 haftalık bir periyodda bunları daha aşağıdan yerine koyma amacındayım,..aksi d1 geçilirse 2 lik bölüm kazanç sağlar,..geçilemezzse 1 lik bölümle maliyet yenilenir,
planım buna göre,..çöp hisselerin büyük ağırlığı inşaat ve enerji hisseleridir, faizlerden olumsuz yönde etkilenmeye devam etmekteler,...acımaları yok,...
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Yurtdışı Yerleşiklerin BİST ve İBS Portföyündeki Net Değişim
Raporun PDF Hali İçin tıklayınız
TCMB verilerine göre, yabancı yatırımcılar 21 Haziran haftasında hisse senetlerinde 158 mln$ net SATIM gerçekleştirdi. (Önceki hafta - 439 mln$). Böylece BIST'te 2024 yılı sene başından bu yana toplam yabancı çıkışı net 1,02 mlr$ oldu. (2023: + 1,36 mlr$). BIST'te yabancıların hisse senedi stok tutarı ise 40,62 mlr$ olarak gerçekleşti (2023 sonu yabancı stok tutarı + 29,54 mlr$). Tahvil piyasalarımızda ise, aynı haftada net 100 mln$ yabancı çıkışı yaşandı. 2024 sene başından itibaren giriş 11,59 mlr$. (2023: + 4,88 mlr$).
Bu verilerle, yabancıların geçtiğimiz hafta Türk varlıklarında net 259 mln $ satıcılı olduklarını hesaplıyoruz. 2024 sene başından itibaren toplam yabancı girişi ise 10,56 mlr$ (2023 toplam yabancı girişi 6,24 mlr$).
Analiz manaliz yalan dayu..
İstop mistop yoh ..Bam bam bam
![]()
ABD'de mal ticareti açığı 2 yılın en yüksek seviyesinde
ABD'de mal ticareti açığı, mayısta aylık yüzde 2,7 artışla 100,6 milyar dolar olurken, iki yılın en yüksek seviyesi kaydedildi.
ABD Ticaret Bakanlığı, mal ticareti dengesi, toptan eşya ve perakende stoklarına ilişkin mayıs ayı verilerini açıkladı.
Buna göre, "öncü dış ticaret açığı" olarak adlandırılan mal ticareti açığı, mayısta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,7 artarak 100,6 milyar dolara yükseldi.
Ülkede geçen ay, Mayıs 2022'den bu yana en yüksek mal ticareti açığı kaydedildi.
Piyasa beklentisi, ABD'nin mal ticareti açığının bu dönemde 96 milyar dolar olacağı yönündeydi. Mal ticareti açığı, nisanda 98 milyar dolar olmuştu.
Söz konusu dönemde mal ihracatı 166,7 milyar dolar ve mal ithalatı 267,3 milyar dolar olarak kaydedildi.
Toptan eşya stoklarının tutarı ise mayısta yüzde 0,6 artarak 901,6 milyar dolara, perakende stoklarının tutarı yüzde 0,7 artışla 796,8 milyar dolara çıktı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
12.515 biraz long azalttım.
Yer İmleri