Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 843/1014 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by serothehero Yazıyı Oku
    Tek camı var, önündeki evle arası muhtemelen 5 metre yok, 70 m2 ve 420 bin TL. 4,200 TL gelirim olsa, ki iyi bir gelir seviyesidir Türk insanı için; yemeden, içmeden, harcamadan 100 ay (8 yıl) biriktirirsem alabiliyorum. Bana İstanbul'un tükenmişliğinin resmini çiz deseler aşağıdaki linki verirdim.

https://www.sahibinden.com/satilik-d...li-turkali-mah.

Şu lafa da iki kelime sokmadan gitmeyeyim. Adamın ilanla ilgili açıklamasına bak:

"FIRSAT..BEŞİKTAŞ ..1+1..70..M2..FERAH..375000..TL.". Ferah dediği kümesin balkonuna sandalyeyi ancak yanlamasına koyuyorsun. İnsanların algısı, vicdanı bitmiş.

UC berkeley mezunusunuz heralde?

O zaman San Francisco da yukaridaki evin benzerinin 10 katina satildigini biliyorsunuz degilmi? Artik emlak vergisi tabi

Ama siz biliyorsunuz bunlari

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by alidesidero Yazıyı Oku
    aynısını tr de bu fiyata alamazsınız

https://www.christiesrealestate.com/...SAAEgJqFfD_BwE
    anlamadim

adam ciftlik evini 3.7 Milyon USD ye satiyor

neden bu fiyata TR de alamazmisim? Sakami bu?

3. ev tarihi ve inanılmaz iyi durumda +4 milyon m2 arazisi var. buranın sırf inşaat maliyeti bu kadar tutar Birde şuna bak:

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...95219089/detay

4.  Alıntı Originally Posted by kozalak_1 Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Aynı mahalleden bahsetmekle birlikte şu anda camdan kafamı çıkartıp, sağa-sola çevirmeden baktığımda karşımda 3 adet kiralık daire görebiliyorum. Kiralarından haberim yok, yalnız birkaç aydır boş durduklarına şahidim. Son iki senede Beşiktaş metro ve kentsel dönüşüm fiyatlamasını alelacele yaptı benim kanaatimce. Malumunuz Belediyece verilmeyen kentsel dönüşüm ruhsat sıkıntıları da dönüşümü oldukça yavaşlattı, hatta yokmuş derecesine indirdi. Yeni gelen Belediye başkanı ile sorunların ortadan kalkması, kentsel dönüşüme doğru projelendirmeler ile devam edilmesi elzem bir konu. Şu ana kadar yapılan (göstermelik) belediyecilik anlayışı o denli pespaye idi ki, Beşiktaş yaşanılır olmaktan çıktı. Hitap ettiği yaş aralığı 18-25 olarak kalır bu anlayış ile devam edilirse. İvedilik ile kentsel dönüşüme ve yaşanılabilir projelere adım atılırsa ilerleyen birkaç senede tekrar fiyatların oturacağına inanıyorum ben. Bir de metronun aktif duruma geldiğini hiç düşünemiyorum, şu anki durumu ile bataklığa dönecektir semt. Yeni Belediye başkanına çok iş düşmekte, zaman bakalım neler gösterecek.
    Saygılar...
    Sayin kozalak_1 oturdugum apartmanda bir alt komşum kirada oturuyordu kirası 1800 tl idi. Ev sahibi kirayi artırmak istedi, kiracida kabul etmeyip çıktı ayrıldı ve ev 4 ay boş kaldı. Yeni bir öğrenci grup geldi ama tahmin ediliyorum 1800 tl yada daha az fiyata tutmuslardir. Ev sahibi eve kiracı bulamayınca anneme dert yanmış annem anlatmıştı.

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    UC berkeley mezunusunuz heralde?

O zaman San Francisco da yukaridaki evin benzerinin 10 katina satildigini biliyorsunuz degilmi? Artik emlak vergisi tabi

Ama siz biliyorsunuz bunlari
    abi kelepir işte
    para da var sende
    alsana

o kadar sözünün adamı isen paranı tamamen göm
    ellerde çalışmak zorunda kalmazsın
    10 katına satarsın yakında
    400 bin 4 milyon
    ölene kadar yemesen içmesen kazanamazsın abedede

6.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    abi kelepir işte
    para da var sende
    alsana

o kadar sözünün adamı isen paranı tamamen göm
    ellerde çalışmak zorunda kalmazsın
    10 katına satarsın yakında
    400 bin 4 milyon
    ölene kadar yemesen içmesen kazanamazsın abedede
    Aynen ya...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Bahçelievler'deki Efes fabrikasının yanında Emlak Konut Sitesi var bilen bilir. Arkadaşın evi var orada. Böyle rezalet bir yaşam tarzında yaşamak için insanevladı nasıl milyonlarca TL para öder aklım almıyor.

Neyden bahsettiğimi anlamanız için en iğrenç kısmını anlatayım. Sitede araba park edecek yer yok. Bildiğin yok. Apartmanın önünde *** kadar bir alan var ve arabalar tepeleme park ediliyor. Her sabah telefonla uyandırılıp işe gidecekler için arabanı çekmek zorunda kaldığını düşün. Ya da işe gidecek sen isen her sabah işe gitmeden önce 3-4 telefon numarasına ulaşıp arabalarını çekmelerini rica etmek zorunda kaldığını hayal et. Her gün. Her sabah. Saat 7'de.

Cehennemden beter hayat bakalım kaç para imiş:
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...75286099/detay

1milyon tl.

Siteden çıkarken yolun kenarına park etmiş diğer arabalara sürtmemek de neredeyse imkansız onu da unutmadan belirteyim. Çiziksiz/boyasız araba yoktur o sitede.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ne yazık ki sitelerde bile hırsızlık vakaları arttı. istanbul Göktürk de, 2 hafta önce aynı gün, 24 saaat güvenlikli, kapı giriş çıkışları tam kontrollü 5 sitede hırsızlık oldu. Hırsızların kamera kayıtları var ama ne hikmetse hala yakalanmadılar. Kaldıki yakalansalar ne olacak ! hapishaneleri Fetöcü lerle doldurdukları için bu tip vakalara ceza meza hak getire...Neymiş Türkiyede hele de İstanbulda BETONA yatırım yapmak akıllıca işmiş.
    Benimde hayatımda ilk defa evime hırsız girdi , kayıt olsun diye karakola gittim.
    Çalınan laptop modelini söyleyince , polis memuru aynısından bende de vardı çalındı dedi ,onun evine giren hırsızda yakalanmamış)
    Sigorta Eksperi arkadaşı olan var ise sorsun son dönemde hırsızlıklar ne durumda.Benim arkadaşım en son bir emniyet müdürünün evine hasar için gittiğini söylemişti.
    Ama piyasa açısından şöyle bir durum var bu durum yastık altını azaltıyor.Artı çalınan mallar piyasaya hızlı şekilde satılıyor.
    Aynı fuhuş piyasasının emlak piyasasını(günlük kiralanan evlerin, toplam kiralarına göre , ev değeri hesaplanınca) canlandırdığı gibi.

Sayfa 843/1014 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •