Bir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak yazınızın altına imza atıyorum..Teşekkürler..Bam telime dokundunuz. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini bu ülke hep yanlış anladı. Despot tepeden inmeci laik zihniyet imam hatipleri engellemek adına resmen meslek liselerini bitirdi. Hiç unutmam erdoğan teziç denen iblisi. Hakkımıda hiç bir zaman helal etmem o zamanki iktidarda olan sol zihniyete. Neden diyeceksiniz. Ben ticaret lisesi mezunuyum. Derslerim gayet iyi ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Yol iz gösteren yok tabi bizde fakir aile çocuğuz. Babam yemedi içmedi beni dershaneye gönderdi. Ben deli gibi ders çalışıyorum hedefim ankarada odtü iktisat işletme yada hacettepe iktisat işletme. Deneme sınavlarım süper. Birgün rehberlik hocası herkesin hedefi neresidir deneme sınavı notlarıyla karşılaştırarak konuşma yapıyor. Ben hedefi söyledim sen kazanamazsın meslek lisesi mezunusun dedi. Dünya başıma yıkıldı. Türkiyede bir tek gazi üniversitesinde muhasebe öğretmenliği var 4 yıllık ancak aldığı öğrenci sayısı 40 falan dedi rehberlik öğretmeni. Çok üzülmüştüm. Düz lise mezunu oraya giriyor mali müşavir oluyor iktisatçı oluyor ama ticaret lisesi mezunu giremiyor. Endüstri meslek liseleri içinde aynı durum söz konusuydu. Meslek lisesinde çekirdekten yetişen adama hoop sen mühendis olamazsın deniyordu. Velhasıl bu ara eleman olayına o zamandan beri takığım. Çok şükür yılmadım açıktan hem üniversite okudum hem çalıştım 26 yaşımda mali müşavir oldum. Üniversite hayalimi çalanların yanına bırakmamak için inadına gittim finansman yüksek lisansı yaptım. Şimdide bu yönetim aynı yanlışın bir değişiğini yapıp heryere imam hatip açıyor. Mesleki eğitim bu ülkenin eğitimdeki tek hedefi olmalıdır. Şimdi bunu neden anlattım. Bu eğitim sistemi olayı siyasi görüşün üstünde bir milli politika olmalıdır. Çünkü insanların hayatları kararabiliyor. Ha bu arada Ticaret lisesindeki sınıfımızdan sadece 2 kişi mali müşavirlik yapıyoruz gerisinin alakası yok okudukları bölümle.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri