Sayfa 844/898 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854894 ... SonSon
Arama sonucu : 7179 madde; 6,745 - 6,752 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Sn hep kazan, (sayfa uzamasin diye alintisiz, direk cvp vereyim)

Dunya/ABD vs ile bizim ekonomik sartlarimiz bir degil. Enflasyonun gercek oldugu bir TR var, hicbir zaman da hayatimizdan cikacak gibi durmuyor. 2-3 yillik kisa bir vadede bile "aciklanan" OVP beklenti enflasyonu 2025 %15,2 - 2026 %8.5 iken ve de gercegi muhtemelen bunun ustunde olacak iken hangi temettu yatirimi yatirimciyi koruyabilir? Geciniz Allah askina...

Temettu isi, enflasyonu ABD gibi tek haneli ulkelerde ekonomisi ongorulebilir ulkelerde belki ise yarar, o da cook uzun tutmak kaydi ile. Biz W.Buffet degiliz...
    Sabah uyaniyoruz kim ne demis diye? Dilan Polat salinir enejirler cosar, MSimsek istifa etti denir borsa cakilir.

TR'de enflasyon var oldugu surece temettu emekliligi verimi kazanci falan hikaye. Zamaninda 200.000 lot Eregli tasimis temettusunu almis kisi yaziyor bunu size, yani temettu carkindan bende gectim. Diger temettu maceram EGEEN'di, fiyati arsa cikinca sattim gectim. Niye mi? bana 20 yilda kazandiramayacagi temettuyu fiyat artisiyla zaten kazandirmisti.

Gelelim yillara gore azalan temettu/artan lot sayisina: Benim anlayisima gore eger sizin hesabinizi takip edeceksek, degil Sasa, hicbir temettu hissesinin riskini almaya degmez. neden mi?
    Bakinz Eurobond yatirimi... CDS yuksekken toplar toplar gecerim, yillarca kar payimi alirim, ne dolara ezilirim ne ulke enflasyonuna. Almayi bilebilen icin Eurobond, temettu sirketini suya goturur susuz getirir.

Tek bir istisnasi var temettunun gozumde, o da omurde 1 kez olur, Pandemi dibinden SASA, FROTO alip, omur boyu tasiyacak kisi icindir bu. O adami kolay gecemez kimse, ama dedim ya istisna. Biz bugune, gerceklere donelim.

Evet bizim icin "hisse fiyatinin artmasi ve bolunmeme/min sayida bolunme" en iyisi su anda. Fiili Dolasimimiz olmus %23.5.. Sizin hayal ettigniz kadar/sayida bolunursek %60-70'lerde buluruz kendimizi sonra ah vah etmenin manasi kalmaz.

Dua edelim de bu kadar yatirimdan sonra SASA'nin urettigi malin daha ucuzunu/alternatifini/yada o her ne olursa rakibini Cinliler veya baskasi cikarmasin piyasaya. Hersey tepe taklak gidemez mi? Hic mi imkani yok?

Son olarak "sikintiniz nedir sizin , israrla israrla buraya gelip hisseyi karalamanin mantigi nedir" demissiniz. benim sikintim falan yok, buraya gelip ayni seyi 20 kere yazmaya niyetim de yok.

Yahu ben SASA yatirimcisiyim, niye karalayayim? yorumumda boyle birsey de yok.
    Siz biraz fazla kaptirmissiniz kendinizi aciklamaya calisirken, az sakin olun
    Yorumunuzun 2. yarisi "eger bana atfediyorsaniz" alakasiz ithamlarla dolu... bence silin, yada kime cevap veriyorsaniz acikca yazin. Cunku yazmadigim seyleri curutmeye calismissiniz.

Zaman hangimizi hakli cikarir, ELBETTE GORECEGIZ
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim...
    Agresif buyume hikayesi olan sirketin zamanlamasini yapamazsiniz; tasiyan kazanir 😎😎

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    Sn hep kazan, (sayfa uzamasin diye alintisiz, direk cvp vereyim)

Dunya/ABD vs ile bizim ekonomik sartlarimiz bir degil. Enflasyonun gercek oldugu bir TR var, hicbir zaman da hayatimizdan cikacak gibi durmuyor. 2-3 yillik kisa bir vadede bile "aciklanan" OVP beklenti enflasyonu 2025 %15,2 - 2026 %8.5 iken ve de gercegi muhtemelen bunun ustunde olacak iken hangi temettu yatirimi yatirimciyi koruyabilir? Geciniz Allah askina...

Temettu isi, enflasyonu ABD gibi tek haneli ulkelerde ekonomisi ongorulebilir ulkelerde belki ise yarar, o da cook uzun tutmak kaydi ile. Biz W.Buffet degiliz...
    Sabah uyaniyoruz kim ne demis diye? Dilan Polat salinir enejirler cosar, MSimsek istifa etti denir borsa cakilir.

TR'de enflasyon var oldugu surece temettu emekliligi verimi kazanci falan hikaye. Zamaninda 200.000 lot Eregli tasimis temettusunu almis kisi yaziyor bunu size, yani temettu carkindan bende gectim. Diger temettu maceram EGEEN'di, fiyati arsa cikinca sattim gectim. Niye mi? bana 20 yilda kazandiramayacagi temettuyu fiyat artisiyla zaten kazandirmisti.

Gelelim yillara gore azalan temettu/artan lot sayisina: Benim anlayisima gore eger sizin hesabinizi takip edeceksek, degil Sasa, hicbir temettu hissesinin riskini almaya degmez. neden mi?
    Bakinz Eurobond yatirimi... CDS yuksekken toplar toplar gecerim, yillarca kar payimi alirim, ne dolara ezilirim ne ulke enflasyonuna. Almayi bilebilen icin Eurobond, temettu sirketini suya goturur susuz getirir.

Tek bir istisnasi var temettunun gozumde, o da omurde 1 kez olur, Pandemi dibinden SASA, FROTO alip, omur boyu tasiyacak kisi icindir bu. O adami kolay gecemez kimse, ama dedim ya istisna. Biz bugune, gerceklere donelim.

Evet bizim icin "hisse fiyatinin artmasi ve bolunmeme/min sayida bolunme" en iyisi su anda. Fiili Dolasimimiz olmus %23.5.. Sizin hayal ettigniz kadar/sayida bolunursek %60-70'lerde buluruz kendimizi sonra ah vah etmenin manasi kalmaz.

Dua edelim de bu kadar yatirimdan sonra SASA'nin urettigi malin daha ucuzunu/alternatifini/yada o her ne olursa rakibini Cinliler veya baskasi cikarmasin piyasaya. Hersey tepe taklak gidemez mi? Hic mi imkani yok?

Son olarak "sikintiniz nedir sizin , israrla israrla buraya gelip hisseyi karalamanin mantigi nedir" demissiniz. benim sikintim falan yok, buraya gelip ayni seyi 20 kere yazmaya niyetim de yok.

Yorumunuzun 2. yarisi "eger bana atfediyorsaniz" alakasiz ithamlarla dolu... bence silin, yada kime cevap veriyorsaniz acikca yazin. Cunku yazmadigim seyleri curutmeye calismissiniz.

Çok hatalı bir yorum. Temettü emekliliği tabiki var... Özellikle bizim piyasamızda.. Şöyleki, yüksek temettü verecem diye şirketini halka arz et, sonra tavan tavan gitsin..sonra elindekileri yukardan bas, ver gitsin.. İşte temettü emeklisi oldu patron (sasa'yı kasdetmedim)

Şaka bir yana, hem büyüyen hem temettü veren hisselerde olmalı. sadece temettüye bakılmamalı zaten..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    Sasa'yı temel rasyoalrı ve yatırımları açısından inceleyince ucuz buluyorum...Ama çok çok fazla potansiyeli olduğunu da düşünmüyorum.. enflasyonun üzerinde bir kazanç bence makul olacaktır.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    Sn hep kazan, (sayfa uzamasin diye alintisiz, direk cvp vereyim)

1- ulkemizde bu kadar enflasyon beklentisi varken temettu yatirimciyi koruyamaz demissiniz , ulkede enflasyon tabiki var , ama senin sirketin urettigi mali doviz ile satiyosa , geliri doviz ise , enflasyonun oldugu ulkede dovizde yerinde durmayip surekli yukseliyosa , sirketin karida dovizle orantili artiyorsa , karin arttigi oranda temettu alacaksan senin soylediginin pek bi anlami kalmaz , sikinti yok yani ,
    ee diyelim sirket dovizle degilde lira ile satis yapsaydi sadece enflasyonada yenik dusseydik alacagimiz temettude enflasyona karsi zayiflasaydida ne olacakti ben bu borsaya girmeyecegim yatirim yaopmayacagim mi diyecektin ? varmiydi boyle balli para kazanacagin bi parametre ,yine borsaya girip yatirimini yapacaktin , buda isin diger tarafi ..

2- pandemi dibinden alip omur boyu bekleyip temettu almak akillica demissin , ama ben bu hisseyi simdi almadim pandemide de almadim , ben bu hisseye 4 bucuk liralardan girdim , 2016-2017 tarih neydi cok net degilim , ben o zamandan beri sasa yi alir satar karini eder bedelsizini alir bu gune kadar sasa kovalayan biriyim , girer cikarim baska hisselerdede firsat kovalarim , yataya sararsa baska firsatlari kovalamak icin pozisyon degistirir sonra yine doner gelir sasa alir pozisyon korurum , yillardir bu boyle ...yani eskiyim arkadasim ben , ilk defa bu sene sasa alan biri degilim ... aynen senin dedigin gibi cok eskilerden beri yatirimini yapmis biriyim sadece digerlerinden farkim onlar alir bekler al sat isine bulasmaz trade yapmaz yani bekleyerek kazanir ben ise trade yaparim , baska hisseleride degerlendiririm firsat buldukca , benim olayim bu...

3- baska bi ulke yapamazmi ayni maddeyi demissin alternatif cikarsa ne olacak demissin , eger bu alternatif olasiliklari dusunen biriysen o zaman hic borsa ya girmemen lazim , hic paran ile hisse almaman lazim , yarin endeks cakilir hissem duser korkusunu yasayarak borsaya girmemelisin, cunku yarinin garantisi yok borsada , yani alternatif ulkeye sira gelene kadar neler var neler borsada risk olarak bakildiginda ...

4- yorumumun ikinci yarisi sana itham edilmedi , sen geldin her ne yazdiysan ayni seyleri surekli papagan gibi tekrarlayip tekrarlayip burada yazip hissesi olmadigi halde baska hissede pozisyonu oldugu halde burada adamin canini sikmak icin elinden geleni yapmaya calisan baskalari var , sende aynen onlarin dilinden konustun diye yazdim o ikinci kismi sana cevap verirken . alakasiz itham dedigin sey seninle ilgili degil o kisi biliyo kendini yazdiklarimida takip ediyo , mesaj gidiyo yani dogru kisiye sana cevap verirken ,

5- zaman hangimizi hakli cikariri gorecegiz demissin .... bak iste sende ayni o kisi gibi ben bildimcilerdensin , yani ben biliyom ben hakliyim , benim tezim seninkinden daha guclu sen yanlissin gibi takintiariniz var , bi ego sorununuz var , illa senin soyledigin sey dogru sen haklisin semptomu yasiyosunuz , bakin bu ciddi bi psikolojik rahatsizklik , hic tanimadiginiz birileri ile inatlasmak benim dusuncem senin dusunceni dover daha ustun diye birileriyle yarisa girmek ciddi bi psikolojik rahatsizliktir , varsa bi sikintiniz ulkede her cesit doktor var gidin gozukun terapi alin kendinizi iyilestirin , rahatsiziginizi biz cekmek zorunda degiliz , gelip te hic tanimadigin yuzunu bile gormedigin biriyle neden inatlasirsin normal mi bu sence ? az biraz ellerini basinin iki tarafina koy ve dusun , beynini kullan dusun normalmi bu , ben neden senin benle inatlasmana maruz kalayim okudugumda senin yazini , beni buna neden maruz birakiyosun varmi buna hakkin ? bir insan olarak insani vasiflar tasimaliyiz , insani vasiflar arasinda baskalarina zarar vermemek diye bir olgu var , az veya cok farketmez kimseye zarar vermemek lazim hayatta , ama sen benimle inatlasmaya girerek benide bu inatlasmaya suruklemeye calisman belki beni rahatsiz ediyor bunu dusunemiyomusun , diyelim zaman seni hakli gosterdi ne gececek eline ? kendi egonu tatmin etmekten baska eline ne gececek ? hic bisey se cevabin demekki yanlis bi yoldasin , sirf kendi egonu tatmin etmek amacli gelip burada birilerini bi inatlasma icine suruklemeye calismak dogru degil , simdi yaptin baska zaman yapmamani tavsiye ederim , dostca bi tavsiye..

guzel kardesim , bak senin eger sasadan daha guzel yerlerde para kazandigin bisey varsa deki sasanin getirisi bu kadar ama eurobond da su kadar kazanabilirsiniz , uygun alim zamani filanca gun yada bugun ben aldim , ilgilenen varsa bugun pozisyon alabilirler de isteyen varsa aklina yatan varsa gelir senin pozisyon aldigin gun oda pozsiyon alabilir bunda sikinti yok , dostane tavsiyede bulunursun bunda sikinti yok ama daha sonra neden sasadaki pozisyonunuzu bozmadiniz bak sasa bu kadar gitti eurobond bu kadar gitti ben hakliyim ben bildim diye 50kere gelip burada bunu habire milletin gozunun icine sokarsan bunda sikinti olur , birileri bunu daha evvel yapti ve halen yapmaya devam ediyor , o ikinci kisimda yazdigim itham ettigim sey senle ilgili degildi bunu yapan kisiye idi altini tekrar cizeyim , seninde bilgin olsun , bol kazanclar dilerim

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Çok hatalı bir yorum. Temettü emekliliği tabiki var... Özellikle bizim piyasamızda.. Şöyleki, yüksek temettü verecem diye şirketini halka arz et, sonra tavan tavan gitsin..sonra elindekileri yukardan bas, ver gitsin.. İşte temettü emeklisi oldu patron (sasa'yı kasdetmedim)

Şaka bir yana, hem büyüyen hem temettü veren hisselerde olmalı. sadece temettüye bakılmamalı zaten..

arkadaslar ben bu hisseyi sadece temettu alacam diye almadim , oyle olsa neden 8-10 sene bekleyip o zaman temettu alayim , simdi su an temettu veren hisseler var gider simdi alirim o hisseyi simdi temettu almaya baslarim ,

ama amac sadece temettu almak degil , hissesini aldigim sirketin vizyonu var o vizyon dogrultusunda ulkenin en buyugu olma hedefi var ve dunyadada sayili ilk 2 ye girme hedefi var , bende bu hedefler dogrultusunda yatirimimi yaptim , sirket buyuyecek degerlenecek kari artacak bilancoya yansiyacak buyuyen karlar sonucundada hissesinin fiyatlari buralara gelecek bizde bedelsizlerden cogalttigimiz milyon lotlarla para kazanacagiz ve ayrica da omurluk alinan bu hissede zaten o yuksek fiyatlara gelirse o hissenin degeri ,hic satilmaz alirsin oturursun kenarda sonrada temettusunden faydalanirsin al sana emekli maasi gibi ekstradanda gelir , sadece hisse fiyati degil bide ekstradan getirisinden faydalanmaktir yaptigimiz yatirm ile , bunun nesini herkes curutmeye calisiyor burada ,

yok yani hem hissede olup hemde getirisi olmayacak diyen varsa ( lafim sana degil herkese , boyle dusunen herkese ) borsada bi tek sasa yok yuzlerce hisse var gitsin sasadan cok daha iyi bi hisse bulsun yatirimini orada yapsin gelipte burada gereksiz tartismalar yaratmanin ne geregi var , haksizmiyim ,

bakin ben tavan tavan giderken 6. tavanini yapmis bi hisseyi biraktim ve geri alimlardan kaynakli buradaki pozisyonumu yeniledim , ve orasi eminim bi 10 tavan daha gider , ama riskli yukselmektense tavan gitmeden her gun hatiri sayilir sekilde yukselen sasa gibi bi hissede stres olmadan kazanmak daha mantikli benim icin , ben mantigima gore hareket ettim , ama gidipte o hissenin forumunda yazmadim bu dusuncelerimi , yazsam ne olacak biliyonuzmu ,

oradakiler diyecekki miktir git sasaya ne halt yemeye yaziyon ,madem sattin cekk git diyecek , biz burdayiz diyecek , aynen bunu diyecek ,
    bende bu sebeble tek kelime etmeden buraya geldim , yani o hissede degilsem oraya hisse soyle boyle dememin anlami yok , neresi mantigina uyuyosa kalkar gidersin orada pozisyonunu alir oradan ekmek yemeye calisirsin , isin normali boyle olmasi lazim, etik olanida bu , umarim bu yazdigimdan herkes kendine bi pay cikarir ... herkese bol kazanclar dilerim

6.  Alıntı Originally Posted by hep kazan Yazıyı Oku
    sayin karayel, lotunuzun ne kadar oldugu onemli degil ama az ama cok , ama eskisi kadar olmasada sorun degil , sasa uzun vadede herkese her zaman kazandirmis bi hisse , zaten almissiniz , geriye kalan ise bir kenara atip unutmak , zaman o kadar hizli geciyorki sunun surasinda 6-8 sene hic ama hic bisey , yasadigimiz omru goz onunde bulundurdugumuzda bu kadar bi sureninde cok cabuk gececegi malum, o zamana kadar lotlariniz katlaya katlaya gider , dmlaya damlaya gol olur misali ...

herkese bol kazanclar dilerim
    Sasa'nın teşvik programının iptali haberini paylaşmışsınız, dediğiniz bence de doğru, belli yatırım tamamlanmış, Açılışı devlet protokolü ile yaparak kamuoyuna açıklayacaklar sanırım. Sonbahar ile birlikte sasa'nın üretim kapasitesinde büyük bir artış olacağı belli. Bunun bilançoya yansımaları için biraz daha bekleyip görmek lazım. Çok olumlu bilanço görmeden kısa vadede heyacana kapılmamak lazım.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

7.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    Sasa'nın teşvik programının iptali haberini paylaşmışsınız, dediğiniz bence de doğru, belli yatırım tamamlanmış, Açılışı devlet protokolü ile yaparak kamuoyuna açıklayacaklar sanırım. Sonbahar ile birlikte sasa'nın üretim kapasitesinde büyük bir artış olacağı belli. Bunun bilançoya yansımaları için biraz daha bekleyip görmek lazım. Çok olumlu bilanço görmeden kısa vadede heyacana kapılmamak lazım.
    Ama PTA açılışının ardından, bir yabancı ortaklık hususu söz konusu olursa, işte o zaman işin rengi değişir tabiki.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

8.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku

sene sonuna kadar acilis yapilirsa cok iyi olur , ki gelecek yil ocak ayindan itibaren calismaya devam ederse 1.ceyrek bilancoya etki eder , acilisi ocak ayi veya sonrasina sarkarsa 1. ceyrek bilancoda tam olarak etkilenmeyecektir ,o yuzden bu sene acilmasi cok iyi olur 2025 bilancolari icin ..

acik konusmak gerekirse benim icin beklenti gelecek yilki bilancolarin pta dan kaynakli cok iyi gelmesi ve 2025 biancolarinin cok iyi gelmesiyle hissenin de bundan etkilenip gelecek yil sonuna kadar guzel bi ivme kazanmasi ...

Sayfa 844/898 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •