Sn hep kazan, (sayfa uzamasin diye alintisiz, direk cvp vereyim)
Dunya/ABD vs ile bizim ekonomik sartlarimiz bir degil. Enflasyonun gercek oldugu bir TR var, hicbir zaman da hayatimizdan cikacak gibi durmuyor. 2-3 yillik kisa bir vadede bile "aciklanan" OVP beklenti enflasyonu 2025 %15,2 - 2026 %8.5 iken ve de gercegi muhtemelen bunun ustunde olacak iken hangi temettu yatirimi yatirimciyi koruyabilir? Geciniz Allah askina...
Temettu isi, enflasyonu ABD gibi tek haneli ulkelerde ekonomisi ongorulebilir ulkelerde belki ise yarar, o da cook uzun tutmak kaydi ile. Biz W.Buffet degiliz...
Sabah uyaniyoruz kim ne demis diye? Dilan Polat salinir enejirler cosar, MSimsek istifa etti denir borsa cakilir.
TR'de enflasyon var oldugu surece temettu emekliligi verimi kazanci falan hikaye. Zamaninda 200.000 lot Eregli tasimis temettusunu almis kisi yaziyor bunu size, yani temettu carkindan bende gectim. Diger temettu maceram EGEEN'di, fiyati arsa cikinca sattim gectim. Niye mi? bana 20 yilda kazandiramayacagi temettuyu fiyat artisiyla zaten kazandirmisti.
Gelelim yillara gore azalan temettu/artan lot sayisina: Benim anlayisima gore eger sizin hesabinizi takip edeceksek, degil Sasa, hicbir temettu hissesinin riskini almaya degmez. neden mi?
Bakinz Eurobond yatirimi... CDS yuksekken toplar toplar gecerim, yillarca kar payimi alirim, ne dolara ezilirim ne ulke enflasyonuna. Almayi bilebilen icin Eurobond, temettu sirketini suya goturur susuz getirir.
Tek bir istisnasi var temettunun gozumde, o da omurde 1 kez olur, Pandemi dibinden SASA, FROTO alip, omur boyu tasiyacak kisi icindir bu. O adami kolay gecemez kimse, ama dedim ya istisna. Biz bugune, gerceklere donelim.
Evet bizim icin "hisse fiyatinin artmasi ve bolunmeme/min sayida bolunme" en iyisi su anda. Fiili Dolasimimiz olmus %23.5.. Sizin hayal ettigniz kadar/sayida bolunursek %60-70'lerde buluruz kendimizi sonra ah vah etmenin manasi kalmaz.
Dua edelim de bu kadar yatirimdan sonra SASA'nin urettigi malin daha ucuzunu/alternatifini/yada o her ne olursa rakibini Cinliler veya baskasi cikarmasin piyasaya. Hersey tepe taklak gidemez mi? Hic mi imkani yok?
Son olarak "sikintiniz nedir sizin , israrla israrla buraya gelip hisseyi karalamanin mantigi nedir" demissiniz. benim sikintim falan yok, buraya gelip ayni seyi 20 kere yazmaya niyetim de yok.
Yahu ben SASA yatirimcisiyim, niye karalayayim? yorumumda boyle birsey de yok.
Siz biraz fazla kaptirmissiniz kendinizi aciklamaya calisirken, az sakin olun
Yorumunuzun 2. yarisi
"eger bana atfediyorsaniz" alakasiz ithamlarla dolu... bence silin, yada kime cevap veriyorsaniz acikca yazin. Cunku yazmadigim seyleri curutmeye calismissiniz.
Zaman hangimizi hakli cikarir, ELBETTE GORECEGIZ

Yer İmleri