42 nin altı bu firma için bedavanın bedavası. Belki suan %30 zarardayız ama 5 yıl sonra bu firma dolardan altından fazla kazandıracak. Bu kadar iş alıyor hepsi dolar bazlı. Bu karlar eninde sonunda bilançoya girecek.
Borsada böyle bir düşüş var mı bilmiyorum. 2 yıl önce alan ve hiç satmayan kişi bile zararda. Bu hisseye patronların sahip çıkıp geri alım yapması lazm.
Zannediyorum çıkan şu tebliğ Gesan'ı kötü etkileyecek.
https://istanbulticaretgazetesi.com/...%20%C3%BCretim
Türkiye'de sadece Kalyon hücre üretiyor. Smrtg'nin de yılbaşından itibaren üreteceği söyleniyor.
‘Yerli hücre’ kullanmayana teşvik yok
Yurt içinde üretilmiş, güneş hücreleri kullanılmadan yapılan güneş panelleri teşvik belgesi kapsamında olmayacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımları kapsamında yurt dışından temin edilecek güneş paneli ve güneş paneli taşıyıcı konstrüksiyon sistemlerinin yanı sıra üretim süreci ingot dilimleme aşamasından veya öncesindeki bir aşamadan başlayarak yurt içinde üretilmiş güneş hücreleri kullanılmadan yapılan güneş panelleri "teşvik belgesi kapsamında değerlendirilmeyen harcamalar" kapsamına alındı.
Tebliğ, 24 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
25 Ağustos 2024 Pazar
herkese selam
son üç dört aydır kol kesen oldu mu?
vazgeçen var mı?
kol kesilmeli mi?
daha beklemek iyi midir?
borsada fırsatlar biter mi?
bu şirket neden böyle leş?
fikri olan var mı? ne yapmak lazım?
yoksa herkes kol kesince mi gidicek? ne yapmak istemektedirler? aklı karışmayan var mı?
tşk ler
kaplumağanın
ekim 2024 tarihli yatırımcı sunumuna göz attım.
güzel işler yapılmışsasa nın çatısı mesela
![]()
şak bi yana finansallarına baktığımızda yine önceki tahmin veya beklentilerini hala değiştirmedikleri
aşağı yönlü revize etmediklerini görüyorum. bu ısrar demek ki 1) inanç 2) hala buna kanacak KY olabilirbu kısım şaka
olarak ele alınabilir.
tamam ciddi özet yazayım.
dolar olarak bakacaz ve 460 mio sermayeyi kabaca 13 milyon dolar olarak hesap edeceğim.
2024 net kar 101 mio 2025 kar 157 mio dolar 25 ise 259.7 mio $ gibi bir rakam konuyor ortaya.
bakalım dört işlemden giderek.... karı sermayeye bölelim bakalım
100/13
2024 için : 7,69
25 için : 12
26 yılı için ise : 19,9 HBK alıyoruz
gelelim buradan hisse fiyatını değerleyelim bakalım.
2024 de 20 fk alsak 150 10 FK alsak 77 oluyor.
2025 15 fk alsak : 180
2026 10 FK alsak 200 TL yapar.
FK lara dikkatbilerek her yıl giderek düşürdüm ki hayalleri anlaşılmasın. ;)
bi yerde bi yanlışlık var ama nerede bilmiyorum. bi yerde bi hata var ama bulamıyorum.
her zararı kurtaranın çıkacağını da düşünenlerdenim.
saygılar....YTD haaa![]()
Yer İmleri