size bir animi daha anlatmadan gecemiyecegim.
sene 1993..
Kadikoy Boga heykelinin orda araci kurum subemizi acmisiz.
(O zaman bankalar biu piyasada aktif filan degiller)
Calistigimiz bankalarrin buyuk musterilerinin islemleri bile benim araci kurumumdan geciyor.
Isler guzel yani.
Musteri sayimiz 1995 yilinda 450 kisiye ulasti.
1994 krizinin etkisi azalmaya baslamisti.
bizde hesap actiran ve seans odasina gelip 20-25 kisilik salonumuzda sessizce oturan bir beyefendi dikkatimi cekti.
O zamanlarda canli seans yapan ender araci kurum subelerinden birisiydik.
Adi "ilhan bey" idi.
Hayattaysa Allah selamet versin.
Arada odama gelir benimle sohbet eder, ve ozellikle bir kagit hakkinda fikrimi sorardi.
KARTONSAN...
meslegini sordum, muhendis kokenli idi.
Odamdaki bilgisayardan hesabina baktim, dise dokunur miktarda bir hesabi da yoktu.
Lafi uzatmayalim, gelir gider senede 1 veya 2 defa islem yapardi.
(Fiyat anlaminda) teknik analiz sorardi.
zamanla sohbeti ilerlettik kendisi ile..
5-6 yil once emekli oldugunu ogrendim.
Emekli olduktan sonra KARTONSAN hissesi almis emekli ikramiyesi ile.
Her sene Kartonsan genel kuruluna gider, yonetim kurulu uyeleri ile sohbet eder, bizzat genel mudurden bilgi alirdi.
Temettu ve bedelsiz sermaye artirimlari ile yKadikoy yeldegirmeninde bir arsa almisti.
Aldigi o arsa icin projeler cizdiriyordu.
Ve nihayet bir gun geldi (sene 1998 olabilir??) Nihayet insaata baslayabilecek birikime sahip oldugunu soyledi.
Meger elindeki Kartonsanlari degisik araci kurumlarda actigi hesaplara dagitmis.
Gunde en az 2 ya da 3 araci kurum dolasirmis.
Fikrine deger verdigi araci kurum sahipleri ile ozel iliski gelistirip, Teknik analiz hakkinda da bilgi almaya calisirdi, ama esas dikkat ettigi nokta TEMEL analizdi.
1-2 sene icerisinde sahip oldugu Kartonsanlarin bir kismi ile de insaati tamamladi.
Yanlis hatirlamiyorsam 4-5 katli bir ishani insaati yapti.
8-10 yillik bir sabir ile bir memur maasi ile dogru yere yatirim yaparak VE YAPTIGI YATIRIMIN MEYVELERiNi TOPLAYARAK BASKA ALANLARA KAYDIRMASINI BiLDi..
Borsada kendi paranizin hirsizi olacaksiniz!
Isin prensibi bu!!
Yaptiginiz yatirimi zamani geldiginde baska yerlere kaydirmasini bileceksiniz
Bakiniz AYI Fikret lakapli pekulator (Allah rahmet etsin) tam tersini yapmistir.
Elindeki avcundaki gayri menkulleri SIKISTIKCA satip BORSAYA sokmustur.
Sonuc??
Kalp krizi, ve Allah rahmet etsin.
Ekran basinda giden cok kisi var bu sekilde.
Ders almayi bilin emi???
Yer İmleri