Yeni cihaz ve eski cihaz onaylar aktif- (oncekini heralde telefon bankacilik ile iptal gerekecek)
Banka MT ye sordum ama donus alamadim henuz.. O cihazi da eger IMEI kopyalayabilirsek- TR de kullanmak isterim burda satsam da pek para etmiyor, satmak isteyince bildiginiz gibi sacma fiyat teklifleri yapilir..
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Türk Telekomda bankalar dönemi
Türk Telekomun yüzde 55ine sahip Otaa kredi veren ve geri alamayan en büyük üç bankanın Ulaştırma Bakanlığı ile anlaştığı ve sürecin hukukileştirilmesine karar verildiği öğrenildi. Bankaların nihai amacının Otaşın iflasını isteyerek ya da anlaşarak sahibi olmak, bu yolla alacaklarını tahsil etmek olduğu görülüyor.
http://www.hurriyet.com.tr/turk-tele...onemi-40718446
Donuk-batık adı her neyse bankacılık kanuna göre bilançolarında 3 milyar ABD Dolarcık kaynak ayırmaları gerekirkene ,bizimkiler şapkadan yeni tavşan çıkarmak istiyorlar. Bakalım Hariri ailesi bu talebe nasıl bakacak , OTAŞ Hisselerini bankalara devredecekler mi yoksa 5 milyar ABD dolarcık bir miktar daha mı talep edecek ...Zateni bir bizimkiler uyanık...
Normalde olsaydı 3 milyarlık bilançoda yer ayırlıması faizleri patlatırdı...
Allah biliyor ya bankaların elinde böyle kaç tane kredi dosyası vardır...
Canlı gibi gösterip yürütüyorlar...
Sadece dolardan ziyade sepet yaplması her zaman sağlamcı yatırımcı için daha uygun olur:Altın+eur+sterlin+usd
faizler açısından:
Altına teb 183 gün üzeri yüzde 1,25 veriyor,
Eur yüzde 1,5 (ing e-turuncu)
Dolar halkbank yüksek meblağlara(250k üstü) 4 üstü verdiğini buralardan okuduk, yüzde 4 ing e-turuncu.
Gbp yüzde 3 (ing e-turuncu)
Sepette yüzde 40'tan fazla bir yöne kaymamak riski azaltır.
Görece dolar ucuz kaldı, ama bu demek değil ki 1 yıl daha ucuz kalmayacak, değer kaybetmeyecek, ama sonrasında eur/usd paritesinin 1,28 lerden dönerse 0,80 lere gitmesi dahi olası.
Tabi bunu büyük para babaları ayarladıkları için biz maalesef ya tutturursak kabilinden gidiyoruz.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bence Otaş'ın sahibi olmak istemek bankaların isteyeceği en son şey. Zira Otaş sadece 2025 yılına kadar telekom'un %55 imtiyaz hakkına sahip ve sadece 2025 yılına kadar dağıtılacak karları alabilecek bir işletmeci. Yani 7 yıl içinde telekom'un net karının %55'i kadar bir potansiyele sahip. Bunun yanında Telekom'un ve Otaş'ın yatırım yükümlülükleri var.
Telekom'un *vergiler düşüldükten* sonraki 7 yıllık karının Otaş'ın payına düşen %55 lik miktar bankalara ödenecek olan kredi borcunu karşılamıyor. Ortadaki asıl sorun bu yoksa bankalar çoktan Otaş'a çökerdi veya Otaş zaten bu riske girmez kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez ettiği ve edeceği kardan bankalara olan borcunu ödemeyi kabul ederdi.
Dolardaki aşırı yükseliş, Otaş dışında da Telekom'un dolar bazlı borcunun olması ama gelirlerinin TL ile olması yapılan 25 yıllık kiralama anlaşmasının uygulanabilirliğini ciddi anlamda tehlike altına sokmuştur.
Evet burada otaş'ın hiç mi kabahati yoktur, evet vardır. Madem yüzme bilmiyordun neden çıktın ağaca?
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Merhaba arkadaşlar.
E turuncu hesabım dün sona erdi, günlük usd için %2,75 veriyor şu an, müşteri temsilcisini aradım aylık mevduat için bana DCD (double currency deposit) önerdi, aylık mevduat yapmayın dcd yapın diye ısrarcı oldu.
Daha önce dcd yapmadım, teorik olarak biliyorum ancak tecrübe etmiş arkadaşların fikir ve yorumlarını öğrenmek isterim.
Bunun dışında aylık usd mevduat için en avantajlı banka nedir? Miktar 170k usd.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yer İmleri