Sayfa 849/1012 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,785 - 6,792 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    zam 1800-1880 tl aralığında olmalıydı, o 200 tl ülkenin enflasyonunu en az %10 oynatacak.
    Demim hesap yapıldı sn mert devletin cep to cepi dahil gereken para 500 600 milyon dolar ,bu para mı enflasyonu yüzde 10 oynatacak.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn rxpu olay zaten bitmiş siz kanser olmuş hastaya ağrı kesicinin yan etkilerini anlatıyorsunuz.Boşverin bunları.Bu arada benzetme için kusura bakmayın aslında hiç sevmem bu benzetmeyi ama buraya maalesef çok uydu.
    Evet ama arkadan gelen çok genç bir nüfus var. Önümüzdeki 5 yılda iş gücüne 7-8 milyon kişi katılacak. Ölmek değil ölmeden sürünmek söz konusu.

A-) 23 milyonun ortalama 5000TL ile istihdam edilmesi ve 10-12 milyon kişinin işsiz kalması mı?

B-) 30 milyon kişinin 3833TL ile istihdam edilmesi ve 5 milyon kişinin işsiz kalması mı?

Para arzımız sabit kalacaksa (altın veya döviz bazında) 23x5000TL= 30x 3833 TL (Para arzını misal olarak 220 milyar dolar aldım)

Eğer yapabilyorsak para arzımızı altın/döviz bazında 400 milyar dolara yükseltelim 35 milyon kişiye iş sağlayalım. Ben de bunu isterim . Ama bunu yapamaz isek yukarıdaki şıklardan hangisini işaretlerdiniz? A mı B mi?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Ülkemiz de açlık sınırı 2000 tl iken, bir insanın açlık sınırının altındaki bir ücretli geçinmesini istemek ...........
    Nokta...

saygılar/başarılar
    yaşça muhtemelen benden büyüksündür, yaşanmışlıkların benden fazla, ben size saygılar dilerim,yaşımdan ötürü haddim sayılırsa başarıda, fakat olaya çok sığ yaklaşıyorsunuz, karşıdakinin ne anlatmak istediğine fırsat bile vermiyorsunuz

burayada beni çok üzen bu resmi bırakmak isterim.
    Attached Images Attached Images

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet ama arkadan gelen çok genç bir nüfus var. Önümüzdeki 5 yılda iş gücüne 7-8 milyon kişi katılacak. Ölmek değil ölmeden sürünmek söz konusu.

A-) 23 milyonun ortalama 5000TL ile istihdam edilmesi ve 10-12 milyon kişinin işsiz kalması mı?

B-) 30 milyon kişinin 3833TL ile istihdam edilmesi ve 5 milyon kişinin işsiz kalması mı?

Para arzımız sabit kalacaksa (altın veya döviz bazında) 23x5000TL= 30x 3833 TL (Para arzını misal olarak 220 milyar dolar aldım)

Eğer yapabilyorsak para arzımızı altın/döviz bazında 400 milyar dolara yükseltelim 35 milyon kişiye iş sağlayalım. Ben de bunu isterim . Ama bunu yapamaz isek yukarıdaki şıklardan hangisini işaretlerdiniz? A mı B mi?
    Sn rxpu maç bitti,kaos geldi bu hesaplar boş,çare de yok ,inanılmaz bir işsizlik ve kaos yaşanacak 5 yıl boyunca.Bunun altyapısı iç dış çarpanlarca hazırlandı,biz bu hesaplarla işin içinden çıkamayız.Asgari ücret 1800 de olsa 2000 de olsa olay zerre değişmez.

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bana asgari ücretteki artışın, manşet enflasyonu 10 puan arttıracağını gösterin/ispat edin ben bu başlıkta 1 yıl yazmayacağım
    SÖZÜM SÖZ...
    İspat edemeyen de asgari ücretlinin hakkını yemeye çalışan HIRSIZ dır....

saygılar/başarılar

vallahi sende az değilsin , bir de manşet şartı koyuyor onu becerebilecek biri varmı bu ülkede

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Demim hesap yapıldı sn mert devletin cep to cepi dahil gereken para 500 600 milyon dolar ,bu para mı enflasyonu yüzde 10 oynatacak.
    Personel ücretlerine 2019 yılı içerisinde yansıtılacak olan enflasyon farkı ödemeleri ile 2018 yılında kadroya geçen taşeron işçilerin ücret ödemeleri nedeniyle personel giderleri yüzde 35,6 artarak 216 milyar 570 milyon liradan 293 milyar 678 milyon liraya yükselmiştir.

Devletin memuruna ödediği net maaş 293 milyar TL yani 55 milyar dolar civarında. Yani sizin hesap pek doğru değil gibi.

2018'den 2019'a memur maaşına yapılan zam miktarı 14.5 milyar dolar!!!
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Ben hiçbir hesap veya kaynak beyan etmeyeceğim, sadece bekleyelim diyeceğim, eğer sene sonu dediğim olmazsa size burdan herkesin içinde özür dileyeceğim.
    Enflasyon dediğiniz kadar artacak ama tengrinin anlamsız hadsiz kelimelerle yazsa da haklı olduğu gibi asgari ücret artışından dolayı olmayacak o olay.Dövizden dayak yenecek maliyet enflasyonu olacak hammadde fiyatları artacak.Zaten üfe tüfe farkı helalleşilmedi ki)))))

Sayfa 849/1012 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •