Sayfa 849/1003 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 6,785 - 6,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Bana göre bu ülke bugünden daha beter günleri yasamayı fazlası ile hak ediyor. Bir toplum düşünün genci hayal merkezinde çalışmadan gezip tozmaya koymuş. Yaşlısı kuru ekmek yiyerek hayat devam edebilir düşüncesinde. Kadınlar varsın dünya yansın ama benim süsüme giyimime dokunmasın kafasında. Büyük çoğunluğu da zeka fukarası. Boşu boşuna nefes alıp veriyor.

2.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Dolar 1500 cıvarıyken 4000 dolardı ailecek tatilimiz,şimdi 4000 demek 100.0000 üstü demek,yani günün şartlarına göre çok yüksek normal bir tatil
    Dolar hicbir zaman 1 TL olmamaliydi

Araba benzin asla o kadar ucuz olmamaliydi. O yurtdisi geziler olmayacakti bunlarin hepsi yanlis ekonomi politikalarin sonucudur

Tartisilmasi gereken tek konu 550 milyar dolar dis borcun %10 faizi toprak taviz vermeden devlete ait fabrikalar kurumlar yabanci sirketlere satilmadan limanlar ozellestirilmeden nasil odenir?

Sabahtan aksama kadar buna kafa yormak gerekiyor. Geri kalan butun muhabbetler bos

Konuyu daha iyi aciklamak icin basimdan gecen bir olayi referans alin

20 sene onceydi amerikadaki evimizde yasarken bir arkadas bize yakinlardaki bir garage sale den bahsetti baya buyuk gorkemli bir seymis. Internette gormus kadinin teki lux pahali elbiseler mobilyalar acil satisa cikarmis gidin kapisin alin falan diyince hanim dururmu kaldirdi zorla goturdu bizi

Kadinin evine vardik biz ilktik hanim topluyor kendine kullainlmis elbiseler falan bende alet edevatlara bakiyorum

Eve ikinci gelen asyali bir kadindi yasli kisa boylu bir sey. Devamli bize bakiyor cunku ben hanimla Turkce konusuyorum geri kalan millet hep ecnebi

Kadin dik dik bakiyor bu arada hanimda elbiseleri yigdi topladi cunku tanesi 1 dolar falandi acaip ucuz kapisiyor

Asyali kadin bana yaklasti dediki "siz nerelisiniz?"

Turkum dedim

Ne kadar sanslisiniz

Neden?

Bizim ulkemizde boyle elbiseler falan yalnizca cok zenginler giyer

Iyide naapim bana ne?

Ama cok sanslisiniz cok imrendim size. Benim babam fabrikada oldu

Hanimefendi beni ilgilendirmiyor Cindeki yasam kosullari

Cinli degilim ben Tayvanliyim. Benim ulkemde cogu insan evde degil fabrikada calisirken olur. Siz ne kadar sanlisiniz

La havle vela kuvvete. Hanimefendi abartmayin Tayvan o kadarda fakir bir ulke degil

Siz bilmiyorsunuz bizde insanlar emekliligini yasamaz bile rahata erismeden olur. Ben babamla bir tatil bile yapamadim. Amerikada yasamak ne kadar farkliymis keske daha once gelseymisim

Neyse kadinin pek akli dengesi yerinde degil dedik takmadik kafaya oradan ayrildik. Buyuk tesaduf eseri mezun oldugum okulun mezunlar toplantisida 2 gun sonraydi orada genci yaslisi herkes var. amerikadaki okuldan mezun olup ulkesine tayvana donen orada 2 sene calisip amerikaya gelen bir gencle tanistim. Ilk soru neden geri geldin oldu. Cevap cok ilgincti. Hava kirliligi oyle buyuk boyuttaymiski sokakta solurken bogazina madenler giriyormus gibi hissediyormussun. Cocuk yetistirmek aile yetistirmek delilik dedi. Temiz havayi cok ozlemisim sirf bunun icin amerikaya gelmeye deger dedi. Ya dedim nasil bir sanayilesme bu havada oksijenmi yok anlamiyorum dedim. Dediki hava kirliligi tamamen cinden geliyor bizle alakasi yok. Ama istatistiklere bakiyorsun asgari ucret baya yuksek o nasil oluyor? Rakam olarak yuksek ama hayat kalitesi olaganustu dusuk cunku hayat cok pahali. Sonra yasli asysli kadinla aramda geceni aktardim oda teyit etti. Onunda bir cok akrabasi gecmiste fabrikada calisirken olmusler.

Sonuc; ya petrol kuyularin olacak ya savas acip obur ulkeleri somurge haline getirip haraca baglayacaksin Fransa gibi yada asya ulkeleri gibi haftada 100 saat calisacaksin. Bunun baska caresi yok

Turkiye naapiyor petrol yok somurmek yok cok calismak yok. Ee nasil olacak bu is?

Bugun itibari ile Turkiye hala haketmedigi olaganustu bir zenginlik ve refah icinde yasiyor. Cunku geleceginden caliyor.

Hala gercek kapitalizm yok Turkiyede. 40 yasinda emeklilikler sifira yakin emlak vergisi haftada 45 saat calisma. Oyle buyuk bir zenginlikki akillara zarar. Ama surdurulebilir degil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,547
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Yine biri çıkar bir kulp bulur,belkide şimdiden araştırmaya başlamıştırlar,o değilde iyiki Atatürkün bu ülkeye faydadan ziyade zararı olmuştur diyenlere rastlamıyoruz,belkide içinden söylenenler vardır ifşa oluruz diye ses çıkarmıyorlardır fesli kadir ve onun yolunda gidenler gibi,zaten lavuğun birisi bana demişti Atatürk postuna bürünmüş şeytanımsı bir varlıksın diye,bende 2 milyar dolardan fazla bağış yapmış dedem ve kayıt altına almış olduğum taşınmazlarda sizlere haram olsun demiştim

Vatandaş; "Biz kendi petrolümüzü çıkarıyoruz. Türkiye'nin her yeri petrol. Güldür güldür petrol akıyor. Bundan sonra zafer bizim†dedi.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...or-689297h.htm

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Dolar hicbir zaman 1 TL olmamaliydi

Araba benzin asla o kadar ucuz olmamaliydi. O yurtdisi geziler olmayacakti bunlarin hepsi yanlis ekonomi politikalarin sonucudur

Tartisilmasi gereken tek konu 550 milyar dolar dis borcun %10 faizi toprak taviz vermeden devlete ait fabrikalar kurumlar yabanci sirketlere satilmadan limanlar ozellestirilmeden nasil odenir?

Sabahtan aksama kadar buna kafa yormak gerekiyor. Geri kalan butun muhabbetler bos

Konuyu daha iyi aciklamak icin basimdan gecen bir olayi referans alin

20 sene onceydi amerikadaki evimizde yasarken bir arkadas bize yakinlardaki bir garage sale den bahsetti baya buyuk gorkemli bir seymis. Internette gormus kadinin teki lux pahali elbiseler mobilyalar acil satisa cikarmis gidin kapisin alin falan diyince hanim dururmu kaldirdi zorla goturdu bizi

Kadinin evine vardik biz ilktik hanim topluyor kendine kullainlmis elbiseler falan bende alet edevatlara bakiyorum

Eve ikinci gelen asyali bir kadindi yasli kisa boylu bir sey. Devamli bize bakiyor cunku ben hanimla Turkce konusuyorum geri kalan millet hep ecnebi

Kadin dik dik bakiyor bu arada hanimda elbiseleri yigdi topladi cunku tanesi 1 dolar falandi acaip ucuz kapisiyor

Asyali kadin bana yaklasti dediki "siz nerelisiniz?"

Turkum dedim

Ne kadar sanslisiniz

Neden?

Bizim ulkemizde boyle elbiseler falan yalnizca cok zenginler giyer

Iyide naapim bana ne?

Ama cok sanslisiniz cok imrendim size. Benim babam fabrikada oldu

Hanimefendi beni ilgilendirmiyor Cindeki yasam kosullari

Cinli degilim ben Tayvanliyim. Benim ulkemde cogu insan evde degil fabrikada calisirken olur. Siz ne kadar sanlisiniz

La havle vela kuvvete. Hanimefendi abartmayin Tayvan o kadarda fakir bir ulke degil

Siz bilmiyorsunuz bizde insanlar emekliligini yasamaz bile rahata erismeden olur. Ben babamla bir tatil bile yapamadim. Amerikada yasamak ne kadar farkliymis keske daha once gelseymisim

Neyse kadinin pek akli dengesi yerinde degil dedik takmadik kafaya oradan ayrildik. Buyuk tesaduf eseri mezun oldugum okulun mezunlar toplantisida 2 gun sonraydi orada genci yaslisi herkes var. amerikadaki okuldan mezun olup ulkesine tayvana donen orada 2 sene calisip amerikaya gelen bir gencle tanistim. Ilk soru neden geri geldin oldu. Cevap cok ilgincti. Hava kirliligi oyle buyuk boyuttaymiski sokakta solurken bogazina madenler giriyormus gibi hissediyormussun. Cocuk yetistirmek aile yetistirmek delilik dedi. Temiz havayi cok ozlemisim sirf bunun icin amerikaya gelmeye deger dedi. Ya dedim nasil bir sanayilesme bu havada oksijenmi yok anlamiyorum dedim. Dediki hava kirliligi tamamen cinden geliyor bizle alakasi yok. Ama istatistiklere bakiyorsun asgari ucret baya yuksek o nasil oluyor? Rakam olarak yuksek ama hayat kalitesi olaganustu dusuk cunku hayat cok pahali. Sonra yasli asysli kadinla aramda geceni aktardim oda teyit etti. Onunda bir cok akrabasi gecmiste fabrikada calisirken olmusler.

Sonuc; ya petrol kuyularin olacak ya savas acip obur ulkeleri somurge haline getirip haraca baglayacaksin Fransa gibi yada asya ulkeleri gibi haftada 100 saat calisacaksin. Bunun baska caresi yok

Turkiye naapiyor petrol yok somurmek yok cok calismak yok. Ee nasil olacak bu is?

Bugun itibari ile Turkiye hala haketmedigi olaganustu bir zenginlik ve refah icinde yasiyor. Cunku geleceginden caliyor.

Hala gercek kapitalizm yok Turkiyede. 40 yasinda emeklilikler sifira yakin emlak vergisi haftada 45 saat calisma. Oyle buyuk bir zenginlikki akillara zarar. Ama surdurulebilir degil.
    Katılıyorum size, çok net açıklamışsınız.
    Haketmediğimiz bi hayat yaşıyoruz. İnsanlarımız değil ülke olarak.
    Ben öğretmenim, eğitimde de durum farklı değil. 4 işlem bilen öğrenciler sayısal sınıfa geliyor sonra büyük bir şoka uğruyorlar.
    Daha çok çalışıp öğrenmek yerine daha kolay sormamızı istiyorlar.
    Kitaplar bedava, yeteri kadar öğretmen var, kurs var, MEB ek kaynak gönderiyor...
    Buna rağmen öğrenciler çalışmıyor ama hepsi mühendis, doktor olacağını sanıyor...

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Ola da bilir, olmaya da bilir, gelecek öngörülemez...ama sankim böyle..

42 günde tekrar 1.08 gelebilir mi sizce?

7.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    42 günde tekrar 1.08 gelebilir mi sizce?
    Grafik şu haliyle B dalgası genişleyen flat olan bir zigzag...

Tek yapmamız gereken, zirveden düşen o minik yapıları takip etmek, itkiselleşirse bu görüntü ağırlıklı olacak şekilde takip edilmeli.

Grafiğin hedefi 1.03, oradaki kutucuklar var dikdörtgen, o alttakinin alt sınırı, yani yukarıya savulduğu kadar aşağıya savrulma durumu. Tabi asgari şartın üstüne A dalgasının 0.618 ine kadar ilave yaptım ben, estetik mesele onu düşerse, düşerken ayrıca zaten tanımlayacağız.

Sağ üstte minik sarılara dikkat.

Eğer zirve tazelerse, çünkü o sağdaki minik itkinin son dalgası net değil, sayılamıyor, belki 1.13490 a ulaşır,

Bu durumda flatın çeşidi değişiyor, koşan oluyor, o zaman düşüş daha sınırlı kalır, 1.08 ler civarında biter, bu koşan flat ihtimalini göstermedim, sadece sarı oklarla koşan flat mı acaba demek istedim.

42 günler, flat B nin A ve C dalgalarının zaman genişliği, düşüş olursa o dalganın zaman genişliğiyle alakası yok. Beklediğimiz düşüş dalgasının zamanca genişliği ise, solda zirveden düşen yuvarlak içindeki A dalgasının zamanca genişliği ve onun katlarıyla alakalı.

Özetle, şu an bir zigzag var, bu zigzagın B dalgası genişleyen flata benziyor ve 1.03 ve daha altı 1.01 gibi hedefleri var,

Ama son minik düşüş dalgalarını takip edeceğiz, koşan flat mı acabaya bakacağız.

Orta uzun vadede, EURUSD de çok daha yüksek, DXY de ise çok daha tarihi düşük seviyeler görülüyor, bu yapı da o seviyelere ulaşacak olan bir zigzag, düşecek ama çok daha sert fışkırmak için düşecek şeklinde anlayabilirsiniz.

Tabi dinamik her şey, bir anda yapılar başka bir şeye dönüşebiliyor. DXY tekrar 110 lara doğru sert yükselecek gibi duruyor. DXY problemli biraz EURUSD de yapılar daha net olduğundan EURUSD üzerinden göstereyim dedim, maksat da Ons Altın WXY şeklinde 1800 lere doğru daha derin sarkacak galiba şüphesinden doğdu, onu hariçten ilişkilendirmek üzerine.

8.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Arciles Abi yap bir Ereğli grafiği bakalım resim sanatının inceliklerine.
    Sn MKELES,

Şöyle daha iyisini yapalım..

Ereğli grafiğine değil de Ereğli grafiğinin takip ettiği grafiğe bakalım.

Demir Cevheri

Sayım Elliott Erenlerine ait...yüzbin dolarlar karşılığında trilyonluk fonlara üç gün süren seminerler veriyor bu adamlar, iyiler yani.

2024-2025 yıllarında demir cevherinde 300+ bekliyorlar.

İki grafiği üst üste bindirirseniz,

A) Piyasamız çok iyi olursa Ereğli dolar bazlı 3X yapar 1-2 senede,
    B) Piyasa yamulursa, bu Ereğli'de en azından zirve tazeleme şeklinde yaşanır/yansır.

Ereğli dolar bazlıda itkisel düşüyor, hala bitmedi son demlerinde gibi, ama bu müteakiben gelecek olan bir zigzagın A dalgası olamaz, müteakiben yani o kadar düşemez. O yüzden sanki bu itkisel düşüş dalgası, bir önceki flat düzeltmenin C dalgası olmalı, yani dolar bazlı buralarda bir yerde dip yapacak sanki.

Demir cevheriyle de örtüştürün, bu benim gördüğüm, görebildiğim manzara. Kolay gelsin.

ps.:Tradingview de bu datayı bulamazsınız, şu PIORECRUSDM ile EREGL/USDTRY yi aynı grafikte açıp takip edebilirsiniz.

Sayfa 849/1003 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •