Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 851/980 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,801 - 6,808 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Halihazırda 80 K civarında olan ve her ay düzenli olarak ortalama 7-8 K ilave edilecek küçük portföyüm için şöyle bir dağılım yapmayı düşünüyorum. Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

-%25 Sabit getiri (Asıl olarak VK6, zaman zaman tahvil faizlerinin durumuna göre ve anlık geçişe izin vermesi nedeniyle VK11 e geçiş yapılabilir. Zaman zaman düşük miktarlarda yfv ve okt de olabilir. )

-%25 Altın (Kaydi ve fiziki)

-%25 Hisse senedi (Şu an için portföyün yaklaşık %50 si doğrudan hisse senedinde, bir süre alım yapmayarak ve ekside olan hisselerde artıya geçtiğimde satış yaparak toplam portföyün % 25 ine indirmeyi düşünüyorum. Ayrıca zaman içerisinde hisse yerine bir takım istisnai hisseleri elimde tutmak kaydıyla hisse senedi fonlarına geçiş yapabilirim.)

-%15 Değişken fonlar (Şu aralar çok popüler olan gpg, tcd gibi)

-%5 Petrol fonu

%5 Biraz heyecan ve keyif için Trade (Stop los uygulayarak hisse senedi ve sabit getirili fonlar arasında geçiş)

-Ayrıca portföy harici olarak düşündüğüm ve her ay yaklaşık 170 Usd civarında ödeme yaptığım dövize endeksli, poliçe süresi sonunda geri ödemeli, 12 ve 14 yıl süreli hayat sigortası poliçelerim var. (Söz konusu poliçelere ilişkin olarak aylık ortalama %25 civarında vergi iadesi - avantajı oluyor. Yaklaşık 200-250 TL civarındaki bu miktarla belirlediğim üç hisse senedini poliçe süreleri sonuna kadar düzenli olarak almayı düşünüyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kendi portföyümü hergün şöyle yapacağım böyle yapacağım diye düşünüp bir türlü şekillendirememiş kişi olarak portföyünüzü şekillendirmiş olmanız güzel bence umarım güzelde getirisi olur ileride oluşacak koşulları değerlendirip ekleme çıkarmalar mutlaka olacaktır diye düşünüyorum. Petrol fonu çok volatil bu aralar iniş çıkışlarına dikkat etmek lazım

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Kendi portföyümü hergün şöyle yapacağım böyle yapacağım diye düşünüp bir türlü şekillendirememiş kişi olarak portföyünüzü şekillendirmiş olmanız güzel bence umarım güzelde getirisi olur ileride oluşacak koşulları değerlendirip ekleme çıkarmalar mutlaka olacaktır diye düşünüyorum. Petrol fonu çok volatil bu aralar iniş çıkışlarına dikkat etmek lazım
    Cevabınız için teşekkürler sayın admustafa.

Ben de henüz yarı uygulama yarı proje aşamasındayım. Zararda olan hisse senetlerini bir süre satmam diye düşünüyorum, mevcut altın miktarı da şu an için belirlediğim orandan yüksek.
    Bir altı ay içinde yerli yerine oturur.

Petrol çok volatil olduğu için %5 le sınırlı tuttum.

Temel oranlara riayet etmek kaydıyla ufak tefek kaydırmalar olacaktır diye düşünüyorum.

Bu ve benzeri başlıklarda daha önce defalarca dile getirildiği üzere önemli olan tasarruf bilincine sahip olup fiilen de düzenli şekilde tasarruf edebilmek.

Hedefim enflasyonu ciddi anlamda yenmek. Bir çok şeyden fedakarlıkta bulunup tasarruf ediyoruz, kayda değer bir karşılığı olmalı. Bu nedenle portföyü aşırı defansif tutmamaya çalıştım.

3.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Cevabınız için teşekkürler sayın admustafa.

Ben de henüz yarı uygulama yarı proje aşamasındayım. Zararda olan hisse senetlerini bir süre satmam diye düşünüyorum, mevcut altın miktarı da şu an için belirlediğim orandan yüksek.
    Bir altı ay içinde yerli yerine oturur.

Petrol çok volatil olduğu için %5 le sınırlı tuttum.

Temel oranlara riayet etmek kaydıyla ufak tefek kaydırmalar olacaktır diye düşünüyorum.

Bu ve benzeri başlıklarda daha önce defalarca dile getirildiği üzere önemli olan tasarruf bilincine sahip olup fiilen de düzenli şekilde tasarruf edebilmek.

Hedefim enflasyonu ciddi anlamda yenmek. Bir çok şeyden fedakarlıkta bulunup tasarruf ediyoruz, kayda değer bir karşılığı olmalı. Bu nedenle portföyü aşırı defansif tutmamaya çalıştım.

Nihayet tasarrufun önemini bilen biriyle karşılaştım
    Tebrik ederim
    Ne kadar tasarruf dediysem de anlaşılamamıştım

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Nihayet tasarrufun önemini bilen biriyle karşılaştım
    Tebrik ederim
    Ne kadar tasarruf dediysem de anlaşılamamıştım
    Arkadaşlar tasarruf konusunda zaman zaman ironiyle karışık size takılıyorlar.

Önemli olan cimri ve müsrif olmadan aradaki o dengeyi bulabilmek. Ben tasarrufun hiçbir zaman zararını görmedim.

Aynı işi yapıp aynı ücreti aldığım, üstelik eşi de çalışan ama değil tasarruf yapmak eksi hesaptan kurtulamayan bir sürü tanıdığım var. Kimin ne dediğinin çok önemi yok, örneğin ben hanıma göre cimri anneme göre ise müsrifim.

Bana göre tasarruf bilinci ilkokuldan başlayarak çocuklara öğretilmeli. Bireyler erken yaşta bu bilince kavuşursa ve ekonomik yönden gelişirsek ülke ve toplum olarak geçmişte ve şu an yaşadığımız bir çok problemi kolaylıkla aşarız.

5.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar tasarruf konusunda zaman zaman ironiyle karışık size takılıyorlar.

Önemli olan cimri ve müsrif olmadan aradaki o dengeyi bulabilmek. Ben tasarrufun hiçbir zaman zararını görmedim.

Aynı işi yapıp aynı ücreti aldığım, üstelik eşi de çalışan ama değil tasarruf yapmak eksi hesaptan kurtulamayan bir sürü tanıdığım var. Kimin ne dediğinin çok önemi yok, örneğin ben hanıma göre cimri anneme göre ise müsrifim.

Bana göre tasarruf bilinci ilkokuldan başlayarak çocuklara öğretilmeli. Bireyler erken yaşta bu bilince kavuşursa ve ekonomik yönden gelişirsek ülke ve toplum olarak geçmişte ve şu an yaşadığımız bir çok problemi kolaylıkla aşarız.

Doğru söze ne denir?

6. Mk oranlari nasil belli oluyor, siZ mi hesapliyorsunuz yoksa baktiginiz sitemi var. Yada bakiyorum tefasa yaklasik 7:25 civari fiyatlar yansirken bazilari cok erkenden fiyat yaziyor. bu kadar erken fiyatlanmayi nereden bakiyorsunuz?

Alıntı Originally Posted by Sulo Yazıyı Oku
    Tacirler ekraninda guncel fiyat yok maalesef.

http://imgbox.com/eLFlY9Mh
    Sulo gozunu sevem uyuma bu gece
    Sen uyursan hic birimiz uyuyamayiz 😃😃

Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Büyük ihtimal pegasus ağırlıklı bir hisse senedi fonu. Grafik pegasus un grafiğine çok benziyor.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    pegasus düşerse tcd de düşer mi?

pegasususn hareketinden sonra kararımı vereceğim.

Sayfa 851/980 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •