Originally Posted by
diproyal
Çok güzel kira getirilerini bize tanımlar mısınız?
Örneğin daire şu an 1000 lira kirası 10 lira gibi...
Burada kimse piyasa ile inatlaşılmıyor. Sadece geçmiş dönemde sadece ve sadece taşınmaz yatırımı yapmış ve varlıklarını çeşitlendirmemiş yatırımcıların aykırı görüşlerinin doğru olmadığını savunuyoruz.
Son olarak borsada orda burda paraları hiç etmek ciddi sermaye sahibi olan kişi için güzel bir cümle olmamış. Sermaye piyasaları çok farklı işlevleri vardır. Maalesef Türkiye'de ortaklık kültürü olmadığı için böyle bir durum oluyor. Ancak borsa sadece Türkiye'de yok.
Kira evin kullanım bedeli için ödenen hizmet bedelidir.
Hizmet alma bedeli asla sokağa atılan bir bedel değildir. Ev temizliği için alınan hizmet bedelini, sokağa atılan bedel diye düşünmüyorsak kira içinde düşünmemeliyiz.

Originally Posted by
bzaferb
Malesef o iş oyle degil beyfendi.
Ben memurum. 20 yil once iş hayatina basladim ve hicbir birikimim yoktu ( aileden de yok, halkin %60 70 i gibiyim)
Yaşam gereklerini yerine getirdikten sonra belli bir birikim yapmak lazim ev icin. O iş de öyle kolay degil ama hadi 2008 gibi peşinati buldum, krediyle eve girdim diyelim. O zamanlar 10 yillik kredi varmiydi bilmiyorum, ama varmis diyelim, ben 10 yil borca girerdim ev icin. Yani elimde şuan kredisi bitmis bir evim olurdu belki birde araba. Okadar.
Ama o kredi bana hem hayatin güzelliklerinin büyük bölümünu kacirtirdi hemde, şuanakadar yapmis oldugum kişisel-ailesel bircok gelişimi katkiyi sağlatmazdi.
Ben 2010 da ev peşinati ile konuta girmek yerine,o peşinatı finansal piyasalarda degerlendirmeyi sectim.
Şimdi bu tecrübe ile geriye bakip 2010 a dönsem ne yapardim, kesinlikle ev almazdim...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Originally Posted by
evo34
Peki sonuç ?
Şuanda 143e o vakit aldığımız ev 1 milyon olarak mevcut ya, sizin mebla 1 milyon oldu mu finansal piyasalarda?
143bin liraya aldığınız ev şu an 1 milyon ediyor. Bunu satmadan yatırımınız realize olmuş oluyor mu? Sonuç olarak yarın satmak isteseniz satamayacağınız bir yatırım var. Likit olmayan bir varlık için oldukça iddialı bir rakam....
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri