Osman Nuri Bakırcı'ya 44 yıl hapis cezası!
https://emlakkulisi.com/osman-nuri-b...-cezasi/559726
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Osman Nuri Bakırcı'ya 44 yıl hapis cezası!
https://emlakkulisi.com/osman-nuri-b...-cezasi/559726
Faizler konut kredisi maliyetini yüzde 10 artırdı!
https://emlakkulisi.com/faizler-konu...artirdi/559704
Valla ben kafamı yastığa koyduğumda gürültü istemiyorum ne otomobil ne komşu ne apartman gürültüsü. Otoparkmış güvenlikmiş ısınmaymış hepsi 2. planda. Huzur içinde uyuyamadıktan sonra. Malesef ses yalıtımına hiç önem verilmiyor. Özellikle toki konutları aman aman asla . En üst katta oturup tüm katı alacaksın birde bir alt kattaki daireleri alacaksın o zaman huzur içinde olabilirsin ama diğer türlü çocuğu ağlayan mı kavga eden mi duşa girenmi şeyy yapanmı hepsini sesini duyuyuosun
O yüzden küçük şehirde huzurlu bir yere taşınmak istiyorum. Ses olsun ama uyurken duymiim ses. En nefret ettiğim şey ve bizim insanlarımız çok saygısız malesef.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Avrupa konutlarında böyle sorun yaşamadım onuda belirteyim. Baya sessizdi ama ben ilk açıldığında taşındım belki komşular yerleşmemişti birşey diyemem. Ama tokilerde kimsenin sesi olmasa bile apartmanda bişey devamlı damlıyor. Şu ses yalıtımı çok önemli çoookkk...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
ispanyadan yunanistandan ev almaya kalkanlar alım fiyatının üzerine %15 e yakın devlete ilk alımda, sonra abd gibi %3lere varabilen yıllık emlak vergisi vermek durumunda olacaklarını bilsinler. türkiye gibi ben bunun bedelini düşük gösteririm çakallıklarının da orada işlemeyeceğini bilmek lazım. o evlerin fiyatının nispeten düşük olmasının en büyük sebeblerinden biri budur.
Daha önce tartışılmıştı ;
Can I deduct property (real estate) taxes?
https://ttlc.intuit.com/questions/18...l-estate-taxes
EmlakV. sini Gelir Vergisinden mahsup edebilirsiniz ...
TR de ki EmlakV. ile ABD de ki EmlakV. içeriği çok farklı . ( ABD de üniversiteye kadar çocukların okulu bedava ....gibi...)
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Ülkemizde sadece emlak vergileri gibi konular üzerinden ilerlemek ve bu açıdan daha gidilecek yol var demek doğru değil. bu ancak ülkede insanlar reel anlamda zenginleşirse olabilir.
alım gücü olarak abd ye göre oldukça kötü durumdayız. ve geri gitmeye devam ediyoruz. iyileşme yok. ayrıca kdv , ÖTV ve benzeri bir sürü ıvır zıvır vergi var. halk uzerinde vergi yükü çok ağır. hatta maliye yetkilileri her gun nasıl yeni bir vergi icat edebiliriz diye düşünüyorlar bile diyebiliriz. konu hukumetin aşırı savurgan ve israfçı yapısı değişmeden iyileşme göstermez. ancak hukumetin aldığı vergilerde nispi bir azalma olursa bu harcanabilir geliri arttıracağından genel ekonomiye pozitif yansıyabilir.
Son düzenleme : discretus; 15-01-2018 saat: 22:18.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
eger Istanbul bu yonde buyumeye giderse benimde Istanbul dan umudum yok. Onda haklisin.
Bir Turk vatandasi nasil Yunanistanda suresiz oturum izni aliyor? Bu mumkunmu?
Bu arada son yillarda KKTC nin TR den cok goc aldigini duydum. Hatta orada yasayan bir Turkle tanistim adam TR den daha cok Ataturkcu kesimin geldigini ve KKTC de huzur sessizlik bulduklarini soyledi. Ben KKTC yi hep pahali zannederdim ama megerse ev haricinde herseyin fiyati cok yakinmis TR ye. Asgari ucret 2400TL benzin araba daha ucuz. Yani insanlar bi ayagim TR de olsun bi ayagim yurtdisinda istiyorlar ha bir de hersey TL ile satiliyormus zaten herkes Turkce konusuyor.
Esasinda muhabbet yatirimdan acilmisti. Adam 75 bin sterline yeni bir ev alip 500 sterline kiraya verdigini duyunca 150 ayda kendini odedigini anladik. Adam bunun KKTC de normal oldugunu cunku TR den cok ogrenci oldugunu soyledi. Turk isadamlari devamli universite insa ediyorlarmis bunun sebebini anlamadim ama neyse
Yer İmleri