Sayfa 854/1003 İlkİlk ... 354754804844852853854855856864904954 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,825 - 6,832 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Ben forumda yazmaktan çok sıkıldım.. Bazıları sevinecek belki ama ben artık gidiyorum.. Shorts, Heval gibi bir kaç kişiyi özleyeceğim.. Sevgi ile kalın..
    hocam dellenmenize sebep über majör bir şey değilse pılıyı pırtıyı toplayıp gitmektense bir süre mesafeli de olsa yakınlarda olmayı tercih etmenizi öneririm.

Bddk ya sikayet edecegim.nasil edebilieim internetten.

3.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Az kaldı açmama 😁 AVM de boşalan bir dükkanla anlaştık.. Pideci açıyorum.. 2 tane pide ustasını da avmdeki diğer pideciden çarptık.. 30 bin usta başına.. Adamlar daha az alıyordu hemen ok dediler.. Ortalığı temizleyen bir arkadaş olacak o da asgari ücret.. Fırın, tepsi filan alındı.. Baya masraf oldu.. Tadilat bitince başlıyoruz..

Kartla ödenmesi bir şey değiştirmiyor ki.. Bence sen bir muhasebeci ile görüş.. Bu işler nasıl oluyor..

Kafana kolay gelsin..
    eğer dedikleriniz doğruysa esas siz şimdiden bir bilenle görüşseniz sizin için iyi olur kusura bakmayın ama dünyadan haberiniz yok ve muhtemelen ilk deneyiminiz. Bence ilk önce pide açmayı öğrenmekle işe başlayın zira ihtiyacınız olacak.30 binlik pide ustasından pek hayır gelmez

Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Az kaldı açmama 😁 AVM de boşalan bir dükkanla anlaştık.. Pideci açıyorum.. 2 tane pide ustasını da avmdeki diğer pideciden çarptık.. 30 bin usta başına.. Adamlar daha az alıyordu hemen ok dediler.. Ortalığı temizleyen bir arkadaş olacak o da asgari ücret.. Fırın, tepsi filan alındı.. Baya masraf oldu.. Tadilat bitince başlıyoruz..

Kartla ödenmesi bir şey değiştirmiyor ki.. Bence sen bir muhasebeci ile görüş.. Bu işler nasıl oluyor..

Kafana kolay gelsin..
    Öncelikle hayırlı olsun...Bence en doğru kararı verip işletme açmışsınız...

Alıntı Originally Posted by naturalborn Yazıyı Oku
    eğer dedikleriniz doğruysa esas siz şimdiden bir bilenle görüşseniz sizin için iyi olur kusura bakmayın ama dünyadan haberiniz yok ve muhtemelen ilk deneyiminiz. Bence ilk önce pide açmayı öğrenmekle işe başlayın zira ihtiyacınız olacak.30 binlik pide ustasından pek hayır gelmez
    Hamuru da makina yapıyor , açma işini de....Önemli olan nasıl bir hamur yapacağınız .... bir önemli diğer nokta fırında pişirme tekniği diyelim..Bizim ki odun ateşinde pişiriyor...Farklı tarz fırınlar olabilir...

Benim burada lahmacun pide yaptırdığım yer var, her şey makina ile , usta son dokunuşu yapıyor...

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Biliyorum. Ülkemizde işçiler hafta 45 saat çalışıp. İlk 5 yıl 14 gün yıllık izin hak ediyor. Normalde bu hakkın 30 gün olması gerekiyor. Ama bu konu siyaset kurumunun ilgi alanına girmiyor.

a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,

b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,

c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden,

az olamaz

Onu da vermemek için çalışanlarını her yıl işten atıp yeniden alanlar var (ilk yıl izin hakkı yok).

6. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek : KKM'yi giderek bir sorun olmaktan çıkarıyoruz. Bugün itibariyle şirketlerin KKM'deki vergi avantajı son buldu. Artık şirketler için bir istisna yok. Bireylerin KKM'den kazandıkları da vergiye tabi olacak. KKM'den çıkış hızlanacak.

7.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek : KKM'yi giderek bir sorun olmaktan çıkarıyoruz. Bugün itibariyle şirketlerin KKM'deki vergi avantajı son buldu. Artık şirketler için bir istisna yok. Bireylerin KKM'den kazandıkları da vergiye tabi olacak. KKM'den çıkış hızlanacak.
    ne zaman yürürlüğe girecek acaba ona göre karar vereceğiz

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    ne zaman yürürlüğe girecek acaba ona göre karar vereceğiz
    Uygulama da olan stopaj oranlarıyla ilgili son tarih 31.07.2024.Düz mevduat stopaj oranlarıyla birlikte bence Temmuz sonu ddkkm içinde yürürlüğe koyarlar.

Sayfa 854/1003 İlkİlk ... 354754804844852853854855856864904954 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •