Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
%12,57 yıllık net faiz oranını aylık bağlarsak
yıllık bileşiği brüt %15,67 oluyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Oran alan yok mu arkadaşlar?
Avrupa bes'e geçti ikinci emeklilik şart artık .bir emekli maaşıyla geçinilmesi zor .Yani devlet tamam ucuz kaynaklı kredi vs diye zorluyor beside kazın ayağı öyle değil ....Bahri söylemiş işte gittikçe düşecek diye... .Devlette diyor ki artık benim sistemime çok güvenmeyin bes yaptırın .ikinci bir geliriniz olsun emeklilikte .hele ki çalışanlar zorunlu besi bi sövüyorlar ki anlamak mümkün değil..Bize lazım zorla tasarruf .çünkü o kültürümüz yok .sgk genel mantığı aktif -pasife dayanır aktif prim ödeyenler pasif maaşı alan emekliler.pasif sayısı artrsa aktifler pasifleri bakamaz .devlet bu istatistikleri yapıyor 30 sene sonra durum vahim diyor .herkes ona göre önlemini alsın babında.... boşuna birazda 4 çocuk denmiyor ..hep aktif onlar işte genç nüfus çoğaldığı zaman ne kadar aktif ssk lı o kadar pasifi bakacak .
Şimdi kontrol ettim.
100.000 tl ana paramız 12 sefer arka arkaya %14 brüt (%11.9 net) baglarsak ki bu 384 güne tekabul eder.
384 gün sonunda 113.264 tl olur. bu da %13.26 net faiz eder.
13.26/1.05 =12.62 yıllık net eder.
Diye düşünüyorum...
Yer İmleri