Sayfa 86/582 İlkİlk ... 3676848586878896136186 ... SonSon
Arama sonucu : 4649 madde; 681 - 688 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    Dostum 2 yıldır ereğlinin temettüsü ile geçinen biriyim
    İçselleştirme olayını aşalı çok oldu da
    Enflasyon ortamında test oluyoruz şimdi
    Gerçekten asab bozucu bir konu bu
    Varlığının değeri %50 eriyor
    Ve sen %20 temettü verimi diye ortalıklarda geziniyorsun
    Reelde %30 girmiş
    Adama başka yerleriyle gülerler
    Haa Ereğli de de bankalarda olduğu gibi bu kadar ucuzlukta fazla ulan derlerde
    Bu değer kaybını en azından nötralize ederler ise eyvallah
    Ama bu müptezeller takası yedi düvele dağılmış hisselerde böyle şeyler yapmıyorlar genelde
    Benden iki yıl öndesiniz ve ilk hamleniz de benim kadar kötü değilse ki pandemi dönemine denk geliyor değildir, durumunuz hiç de kötü olmamalı! Ben kendimi sizle karşılaştırmayım!

Şunu da bilmiyoruz, temettü zamanı fiyat ne olacak!
    Her dönem bir dolap dönüyor yine olacaktır.

Emekli olunca elime şu anki maaşın yarısından daha az geçecek! Benim temettü enekliliğinden başka şansım yok! Az da verse çok da verse ona mahkumum, o yüzden gündemim bugün değil!

2. Gündemim bugün değil diyorum da, deli gibi talip de ediyorum, aslında azaldı ama ilerleyen aylarda falan onu daha da azaltacağım İNŞALLAH!

3.  Alıntı Originally Posted by ece&efe Yazıyı Oku
    siz daha geçen gün gerçek temettücü yok diyordunuz , şimdi o noktadan nasıl değere geldik ? açıklarsanız seviniriz ...
    Aynen Bize "gerçek yatırımcıyı" anlatmışlardı uzun uzun.
    Ben de çok merak ettim bu hızlı değişimin sebebini.

4. Blok Ereğli alan 3-4 ay daha çile çeker sonra unutur. Yıllardır alan nerede değerleneceğini bilir ve rotasınından taviz vermez.

5. Gerçek yatırımcı malını fiyat değişimlerine kapılıp
    kolay kolay yerinden oynatmaz
    Buralarda mış gibi yapıp
    Bankalar gitti diye gitmeyen
    Gitmediği gibi reelde eriyen Ereğliyi satanlara
    Ben yatırımcı demem
    Ha belki sizde ben yatırımcı değilim zaten cevabı verirsiniz
    O zamanda ben çıkar mış gibi yapıp satar bunu da ilan ederseniz
    İnsanlar şaşırır derim
    İnsanın özü ile sözü bir olmalı
    Az insan çok huzur

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Blok Ereğli alan 3-4 ay daha çile çeker sonra unutur. Yıllardır alan nerede değerleneceğini bilir ve rotasınından taviz vermez.
    Büyük resme bakıyorum! Emekli olunca maaş yarıdan fazla azalıyor. Benim pasif gelirden başka şansım yok, bunu da en iyi Ereğli ile yapabilirim dedim yola çıktım! Yani ben Ereğli’ye mahkumum!

Şu anki para benim alın terim enflasyonda eziliyor, hisse yükselince harcamasam da, harcamayacak olsam da içim neşe ile doluyor ve seviniyorum 😃 ama bir bakıma lot sayısı benim için önemli olan!

Bu gibi anlarda sat al yapamamak sadece üzüyor beni, o da lot artıramadığım için. Ama onun için de bir şey düşüneceğim!

7.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Büyük resme bakıyorum! Emekli olunca maaş yarıdan fazla azalıyor. Benim pasif gelirden başka şansım yok, bunu da en iyi Ereğli ile yapabilirim dedim yola çıktım! Yani ben Ereğli’ye mahkumum!

Şu anki para benim alın terim enflasyonda eziliyor, hisse yükselince harcamasam da, harcamayacak olsam da içim neşe ile doluyor ve seviniyorum 😃 ama bir bakıma lot sayısı benim için önemli olan!

Bu gibi anlarda sat al yapamamak sadece üzüyor beni, o da lot artıramadığım için. Ama onun için de bir şey düşüneceğim!
    Güzel özet, her şey den önce ne istediğini bilmek adına güzel özet. Bu düşüncenin arkasında durmak İçin lazım olan tek şey zamandır.

8. Sn fedoramca sizdeki olumlu değişimi gözlemliyorum ve gerçekten mutlu oluyorum. Lütfen planına sadık kal 5 yıllık plan değil insanlar 5 günlük plan bile yapmıyor bu ülkede. O nedenle lütfen devam et.

Değer değişimine takılanlara şunu söylemek isterim. Algılarınız üstüne oynanmasına izin vermeyin. Portföyün TL dip bakiyesine bakarak temettücü olunmaz. Temettücü olan varlığın değeri arttı azaldı diye kaygılanmaz. Temettücülükte hedef maximum lot sayısına ulaşmaktır şunu anlayıp kabul edelim artık. Gerisi trading girer ki orada da kim kimi koparıyorsa formasyonu çalışır.

Sayfa 86/582 İlkİlk ... 3676848586878896136186 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •