Sayfa 860/1003 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 6,873 - 6,880 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1. İstanbulun fethi ile bir çağ açılıp diğeri kapanmıştı. Yani vakalar bu ölçekte olduğunda çağ değişiyor ise, Abd Trump ne olacak. Trump çağı kapanacak mı. 30 milyona yaklaşan işsizlik 50 milyonu görecek mi.

Şuan salgın kaynaklı bir sağlık sorunu görünmedi, hastanelerden negatif bir haber bizde yok.

Ama ekonomik haberler var. Çünkü ortada çalışmayan ciddi bir kitle var. Bunu metal ithalatına getirilen gecici vergi ile anlamak zor değil.

BABACAN tam bu dönemde muhafazakar kesime ne kadar hitap edebilir. AKP çağı ne zaman kapanacak, Babacan ekonomi anlamında bazı cevrelerde kabul gördüğü için diğer muhaliflerden daha fazla ekonomi bildiği için etkili olabilir mi. Söylendiği gibi aktif 30 millet vekilini yeni kurduğu partiye alabilir mi. Buda piyasalar için diğer bir belirsizlik noktası olarak bir yerde dursun.

2001 krizinde kitapcık atılmıştı. Koalisyon vardı, sonra o atmosfer nedeni ile tek parti dönemine geçtik. Yani siyaset ve ekonomi barut ile ateş.

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    corona hastalığı ülkemizde 85 bin vaka rakamlarına ulaştı. Ne hikmetse vefaat sayılarımız bir çizgi üzerine ilerliyor. Fakat yaşlı büyüklerimiz için gerçekten büyük tehdit, 4-5 günde sonuca ulaşıyor. Yani dünya genelinde gündem olan bu salgın gerçekten ciddi tehlikeli. Rakamlar çarpıtılıyor ama ÇİN en büyük çarpıtan oldu. Abd ise sanki biraz fazla beyan ediyor, ÇİN'den para almanın yollarını arıyor. ABD 2008 yılında ÇİN tahvillerine çökmüş. Bir yerde okudum. Dünya karışık.

Ama bu salgın bitecek. Şimdi soru şu : Bundan sonra ne olacak.

1. Basılan dolar değerlendi 6,900, daha gidecek mi swap gelip düşecek mi.
    2. 120 binden 82 bine oradan 98 bine geldik, borsa 98 bin ile düşen trendi kırıp 140 bine gidecek mi, yoksa 82 bine geri gelecek mi yada 70 binler görülecek mi.

Bu iki değere baktığımızda ky nın karar vermemesi için her şey ayarlanmış. Ama ortada iki çubuk var, birini seçmek zorundasınız.

Sanki çarşamba günü merkez bankası faiz kararı seçimin daha rahat yapılmasını sağlayacak.

Çarşamba günü 3 secenek var, faiz düşecek aynı kalacak yükselecek.

Faiz azalırsa bunlar korkmuyor denilecek, yükselirse dolar tepki verecek TL dahi bulamıyorlar denilecek. Aynı kalırsa belirsizlik devam edecek. Borsa çarşambaya kadar bir haraket çekmezse, merkez bankası adil davrandı, önceden kararı Yatırım finans ve katar fonlarına söylemedi diyeceğiz. Yok hareket gelirse borsada olmanın bir anlamı yok, manüplasyon devam ediyor diyeceğiz.
    3.çubuk olan altın ne olacak?🤔

3.  Alıntı Originally Posted by unnamed Yazıyı Oku
    3.çubuk olan altın ne olacak?��
    gram için dün güzel bir grafik gördüm, 300-320 ye kadar gerileme, sonra 500 gibi bir hedef vardı. ama EW ciler ısrarla ons için 800 doları çizmeye devam ediyorlar.

4.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    gram için dün güzel bir grafik gördüm, 300-320 ye kadar gerileme, sonra 500 gibi bir hedef vardı. ama EW ciler ısrarla ons için 800 doları çizmeye devam ediyorlar.
    Teşekkürler

5.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    4,90 kesin stop ile İŞC düşünüyorum. Ama sadece düşünüyorum, cesaret edemiyorum. İki nedeni var, birincisi halkbanka göre ucuz kaldı, son aylarda beraber hareket ettiler, diğeri ise çökme ihtimali vardı ama çökemiyorlar sanırım.
    Gecen hafta ciddi miktar bireysel kredi aldım, faizler çok düşük geldi. İlk acıklama gibi değil, sonradan faizler gevşetildi. Mesela halkbank 5 bin liraya 5,300 lira 6 ay ödemesiz 12 vade ile, oranlar çok düşük geldi.
    4,90 stop olmak zorunda kalmadık, çünkü senet almadık. bunu yazarken işc 4,99, şimdi ise 4,95 rakamına geriledi.

666 nın da işaret ettiği akbank hemen kırmızı yakmaya başladı. Bu hafta bir karar verilecek, ya 108 binler gelecek, yada aşağı dönecek. Fazla bir zaman kalmadı.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    4,90 stop olmak zorunda kalmadık, çünkü senet almadık. bunu yazarken işc 4,99, şimdi ise 4,95 rakamına geriledi.

666 nın da işaret ettiği akbank hemen kırmızı yakmaya başladı. Bu hafta bir karar verilecek, ya 108 binler gelecek, yada aşağı dönecek. Fazla bir zaman kalmadı.
    İktidar ne zaman sıkıştığında bu işbankasını gündeme taşımasa işc kendine gelir. Lakin gündemden düşürmeyecekler gibi.

Bu BDDK karari hicbir bankaya yaramadi gibi KIZILDAG.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu BDDK karari hicbir bankaya yaramadi gibi KIZILDAG.
    İşde abi capraz sorgulama yapmak lazım. Mesela VİX korku endeksine bakmak gerekir, yada Dow. Kendi içimizde çözemiyoruz. Kararın muhalif kanadı para yok o yüzden baskı var diyor. Diğer taraf ise 6-8-10 trilyon dolar bize de gelecek, senetler dolar bazında çok ucuz diyor. Başka bir taraf dolarda uyumsuzluk var, 6,950 gecemiyor (hatta doğru rakam 6,960) geri gelebilir. Ama bunlar normal bu rakamlar artık yeni karar verme noktaları, 82 binde senet alan durumu görüp gönül rahatlı ile burada satabilir. bu arada yabancı girişi yerine ciddi yabancı çıkışı var deniyor. ocak ayında 18 milyon lotları varmış, şuan 16 milyon lota düşmüşler, toplamda.

Sayfa 860/1003 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •