Sayfa 864/898 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 6,905 - 6,912 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Yaşadığım Kanada'nın borsası TSX'de BK.TO diye bir hisse var.

https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:BK

Bu hisse Kanada'nın 6 büyük bankasının hisselerinden 2 Milyar CAD'ye yakın bir havuz oluşturmuş ve her ay nakit kar payı veriyor.

Canadian Banc Corp. has declared its monthly distributions of 14.238 cents for each Class A share.Distributions are payable on Nov. 8, 2024, to shareholders on record as at Oct. 31, 2024.

Kardeşim orası Kanada filan demeden önce bir oku.

TL verip bankadan USD alabiliyorsun, bu dolarla da bu hisseyi alabiliyormusun ? SASA gibi simsarlara para kaptırmadan önce bu sorunun cevabını bul.

Ben eminim hiç biriniz parmağını oynatmayacak, çünkü çalışmak, araştırmak gerekiyor.

İş'te gördüğümüz Türkiye de bu durum değişiyor.

Kişiler Türkiye'den gidiyor, madem benım alimde dolar var ben de bunu en etkili şekilde kullanacağım diyenlerin sayısı artıyor.

Baştaki bu çete orada oturduğu sürece bu durum hızlanarak devam edecek, gün gelecek bu SASA gibi şirketler tek lot satamaz hale gelecek. İş'te bence 2030'a kadar göreceğimiz bu.

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Oysaki geniş yatırımcı kitlesini memnun edecek adımlar atsa daha doğru olurdu.

Ben şahsen ülkemizin 2030'ları göreceğine pek emin değilim.

Önümüzdeki dönemde işler öyle hale gelecek ki, her 3 ay da bir kar payı ödemeyen hiçbir şirket tek lot hisse satamayacak.

Bekleyip göreceğiz.

Bankalar %50 faiz verecek, sen ortağına 2 sene gibi bir dönem tek damla su vermeyeceksin, bu plan tutar mı ?
    Çok doğru bir konuya temas ettiniz. Ortaklarına temettü dağıtmayan, yatırımcısını bırak korumayı hissede parasını hapsedip kullanan ve zarar ettiren sürü ile şirket var borsada. Maalesef durum bu.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

3.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Oysaki geniş yatırımcı kitlesini memnun edecek adımlar atsa daha doğru olurdu.

Ben şahsen ülkemizin 2030'ları göreceğine pek emin değilim.

Önümüzdeki dönemde işler öyle hale gelecek ki, her 3 ay da bir kar payı ödemeyen hiçbir şirket tek lot hisse satamayacak.

Bekleyip göreceğiz.

Bankalar %50 faiz verecek, sen ortağına 2 sene gibi bir dönem tek damla su vermeyeceksin, bu plan tutar mı ?
    sen orda kalmaya devam et senin kafandakilerin ülkemize bir yararı zaten olmaz.Biz 1000 senedir burdayız.EvvelAllah..

4. Bu hisse ekonomik göstergelere ve gelişmelere geleneksel cevaplar vermiyor. Bunun sebebi maniplasyodur. Bu maniplasyonun kaynağı da şirketin kendi yönetimidir.

İddia ediyorum başta simsar patronu olmak üzere, şirket yönetim kurulundakilere ve bunların birinci derece akrabalarına borsa işlem yasağı konsun, bu hisse düzelir.

Yanlış anlaşılmasın yükselir demiyorum.. ama doğru dürüst ekonomik gelişmelere beklenen tepkileri vermeye başlar.

Biz yatırımcılar çıksın uzaya gitsin demiyoruz, vermesi gereken tepkiyi versin yeterli, yükelmesi gereken yerde yükselsin, düşmesi gerekiyorsa düşsün. Ama bu göstermelik alışlarla,satışlarla, virmanlarla, takaslarla olmasın.

Yine iddia ediyorum.. "şirket yönetimindekiler (yöentim kurulları dahil) ve bunların 1 derece yakınları borsa istanbulda yasaklıdır (işlem yapamaz)" diye bir kural konsun, borsada işlem gören şirketlerin en az yarısı borsadan çıkar.

5.  Alıntı Originally Posted by matesd Yazıyı Oku
    sen orda kalmaya devam et senin kafandakilerin ülkemize bir yararı zaten olmaz.Biz 1000 senedir burdayız.EvvelAllah..
    8.ci yazında tanımadan etmeden bunu yazıyorsan, senin bu site de işin, çok uzun olmaz.

Nedense yeni gelen dangalakların tümü böyle.

Bir düşmanlık bir haset.

Bir dini olsa, kırdığı her kalbin hesabını vereceğini bilir, bunların dini de yok.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    8.ci yazında tanımadan etmeden bunu yazıyorsan, senin bu site de işin, çok uzun olmaz.

Nedense yeni gelen dangalakların tümü böyle.

Bir düşmanlık bir haset.

Bir dini olsa, kırdığı her kalbin hesabını vereceğini bilir, bunların dini de yok.
    şu yazınla girdiğin günaha bak...nerden biliyorsun sen benim dinimi....inancımın ölçüsünü..sen yazdığın cümleyi açıkla 'bu ülke 2030 ları görmez diyorsun.' esas haset sizde..terbiyesiz..

7.  Alıntı Originally Posted by matesd Yazıyı Oku
    şu yazınla girdiğin günaha bak...nerden biliyorsun sen benim dinimi....inancımın ölçüsünü..sen yazdığın cümleyi açıkla 'bu ülke 2030 ları görmez diyorsun.' esas haset sizde..terbiyesiz..
    Senin terbiyen kıt olduğu gibi okuman da kıt, ben 2030'u görmez demedim, Ben şahsen ülkemizin 2030'ları göreceğine pek emin değilim dedim.

Ayrıca terbiyesiz sözü, TCK'ya göre suçtur.

Bu sözünü iade ediyorum.

Yönetime de bildirdim, TCK tamam da bakalım site yönetimi ne diyecek.

Henüz 8.ci yazısında bunları yazan birinin bu siteye gelmesi diğer üyelerin sorunu artık çünkü ben seni yasakladım.

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Senin terbiyen kıt olduğu gibi okuman da kıt, ben 2030'u görmez demedim, Ben şahsen ülkemizin 2030'ları göreceğine pek emin değilim dedim.

Ayrıca terbiyesiz sözü, TCK'ya göre suçtur.

Bu sözünü iade ediyorum.

Yönetime de bildirdim, TCK tamam da bakalım site yönetimi ne diyecek.

Henüz 8.ci yazısında bunları yazan birinin bu siteye gelmesi diğer üyelerin sorunu artık çünkü ben seni yasakladım.
    terbiyesiz demek suç değil ayrıca bunu dangalak diye hitabından dolayı yazdım.buna bir de nezaketi hiç saymıyorum bile.bende seni yönetime önceden bildirdimdi.zaten engellemiştim.dahada muhatap olmam..bu yazışmalar sitedekilerin takdirlerine sunulur

Sayfa 864/898 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •