Sayfa 865/1003 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,913 - 6,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1. https://www.vakifbank.com.tr/tr/hesa...aizi-hesaplama

1 milyona 366 gün yüzde 21 faiz, 181 güne yüzde 40 teklif edecek gibi programışlar.

Salakça bir mantık.

Veya bana 6 aylıktan daha uzun vade para getirmeyin deniyor.

Halbuki 32 güne yüzde 48 verirken.

Meali piyasa artık dövize ve TL ye doydu, DDKKM ni (sanal dolarını) yüzde 40 TL faiz garantisi ile çevirmeye devam et deniyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. https://www.vakifbank.com.tr/tr/hesa...aizi-hesaplama

Programı değiştirmişler. Eskiden faizi ve tutarı biz istediğimiz şekilde yazabiliyorduk. Başka banka ile kıyaslama olanağı oluyordu.

Şimdi sadece kendi faiz oranlarını kullanmak zorundayız.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.vakifbank.com.tr/tr/hesa...aizi-hesaplama

Programı değiştirmişler. Eskiden faizi ve tutarı biz istediğimiz şekilde yazabiliyorduk. Başka banka ile kıyaslama olanağı oluyordu.

Şimdi sadece kendi faiz oranlarını kullanmak zorundayız.
    Bende hep burdan hesaplama yapıyodum ne kadar faiz geleceğini, bunu bile bize çok görüp kaldırmışlar...

4. Gelecek yılın ikinci yarısında faizleri 35 in altına düşürüleceğini ve stopajın da kadameli olarak yüzde 15 lere beklediğimden son DDKKM için ayırdığım meblağı yüzde 40 ile 365 gün için tekrar çevirdim.

Yüzde 52-54 TL ye geçsen yüzde 7.5 stopaj var. 2. yarıda ise yüzde 35 faiz artı stopaj olacak muhtemelen...

Zira ortalamada faiz ile aynı veya daha iyi olup dolar riski olmayacak.

5. Üstadlarım 2 soru soracaktım

- DDKKM bir kere başlatılınca tren gibi devam etme zorunluluğu var mı ?
    Mesela atıyorum pazartesi vade doluyor o gün yenilemeyip salı günü tekrar aynı bankada açabiliyor muyum tekrar ? Yoksa pazartesi yenilemediğim için DDKKM tekrar açma olayı bitiyor mu ?

- 2. Soru örneğin 3 ay % 10 faizle beraber doların başabaş noktası 35,00 diyelim

Vade dolum günü doların saat 11.00 de ki tcmb alış kuru dikkate alınıyor değil mi ?

Eğer saat 11.00 tcmb dolar alış kuru 34,99 ise hem ilk yatırdığım doların tümünü hem de 3 ayda işleyen faizi alıyorum ?

Ve de işleyen tl faizini atıyorum 10.000 dolara çevirip vadesi dolan örneğin 100.000 doların üzerine ekleyip 110.000 dolar olarak açamıyorum ? Uzatmak istersem 100.000 dolar olarak devam ettirebiliyorum ?

Eğer saat 11.00 kuru 35,01 ise ;
    sadece ilk yatırdığım doları alıp faizi alamıyorduk değil mi ?

6. yenilemezsen hakkın kaybolur.. ondan sonra sadece 31 martda vadesiz hesabında olan döviz kadar açabilirsin..
    kur artışı faizi geçerse sadece kur farkını alırsın..
    kur artışı faizin altındaysa faizi alırsın bu durumda dolar miktarın artmış olur..
    ama yenileme yaparken 100 bin dolar yatırdın diyelim 110 bin dolar oldu.. 100 binle devam edebilirsin
    dolar miktarının artması sadece kur artışı faizin altındaysa olur zaten.. hem kur artışı hem faiz yok..

bir öğrenemediniz şu kkm mantığını

7.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    yenilemezsen hakkın kaybolur.. ondan sonra sadece 31 martda vadesiz hesabında olan döviz kadar açabilirsin..
    kur artışı faizi geçerse sadece kur farkını alırsın..
    kur artışı faizin altındaysa faizi alırsın bu durumda dolar miktarın artmış olur..
    ama yenileme yaparken 100 bin dolar yatırdın diyelim 110 bin dolar oldu.. 100 binle devam edebilirsin
    dolar miktarının artması sadece kur artışı faizin altındaysa olur zaten.. hem kur artışı hem faiz yok..

bir öğrenemediniz şu kkm mantığını
    Siz de tam öğrenememişsiniz ama
    Yazdıklarınız doğru, ancak “yenileme yaparken†kısmı yanlış. Eğer kur artışı faizin altında kalırsa, faizle beraber oluşan tl nin tamamını devam ettirebilirsiniz. Yani 100 bin 110 bin olursa, 110 bin olarak devam edersiniz. Primden bahsetmiyorum dikkat ederseniz.
    İtiraz etmeyin, yeni yaptım henüz. Hatta foruma da yazdım detayını.

Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Siz de tam öğrenememişsiniz ama
    Yazdıklarınız doÄŸru, ancak “yenileme yaparken” kısmı yanlış. EÄŸer kur artışı faizin altında kalırsa, faizle beraber oluÅŸan tl nin tamamını devam ettirebilirsiniz. Yani 100 bin 110 bin olursa, 110 bin olarak devam edersiniz. Primden bahsetmiyorum dikkat ederseniz.
    İtiraz etmeyin, yeni yaptım henüz. Hatta foruma da yazdım detayını.
    Bir ilave de ben yapayım.
    100 bini 110 bin yaptınız ve bir 3 ay daha devam ettirdiniz diyelim.
    3 ay sonra tekrar dövize geri döneyim derseniz;
    İlk başlangıç tutarı olan 100 bini o günkü MB dönüşüm kuru üzerinden hesabınıza gaçer. Kalan tutarın o günkü kurdan karşılığı ne ise TL hesabınızı TL olarak geçer.
    O TL ile dilerseniz banka kurundan (daha yüksek bir kurdur) döviz alabilirsiniz veya nakit çekip döviz bürosundan döviz alabilirsiniz.
    Özetle MB dönüşüm kurundan 110 dolar vermezler size.

Sayfa 865/1003 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •