Sayfa 872/1312 İlkİlk ... 372772822862870871872873874882922972 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,969 - 6,976 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. en bilinen ama asla uygulanmayan bir inşaat kuralını söyleyeyim. 28 gün su verme kuralı. ben onlarca inşaat gördüm daha buna uyanı görmedim. 28 gün boyunca su verilmeyen beton mukavemetinin 50% sini kaybeder. bakın bu bir yapının sağlamlığının yarısıdır ve uygulanması çok basit bir mevhumdur. kimsenin umurunda olmaz. akıl alır gibi değil bunun ihmal edilmesi

2.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    geçenlerde bir vefat dolayısıyla İstanbul Ayazağada bir definde bulundum...

Durum ,manzara korkunç ,anlatılmaz görmek gerekir , felaket ,felaket...

Aman allahım imamın 4 kişiyi aynı anda lindeki megafonla dua okumak zorunda kaldı...

Gömme işlemi azami 5 dakikada bitirmek zorundalar...

yani İstanbulda aşırı yoğunluk var , ölülerin gömülmesi bile zorlaşıyor
    Çok değil 13 yıl önce vefat edip kilyosa defnedilen babamın yanındaki mezar taşlarındaki tarihlerine bakıyorum, babamla aynı gün ölen 1 kişi daha yok.
    13 Yıl önce nüfusumuz bu günkünden çok da az değildi.
    Şu anki yoğun ölümlerin sebebi çok çok başka da, buraya yazmayayım, yeri değil.

Barınma krizine gelirsek, tek maaşla tek başına aileden ayrı ev açıp bekar yaşayan kitle bu kadar büyük olduğu sürece, barınma krizi var diyemeyiz bence.
    Bu olsa olsa "beklenti krizi"dir.
    2010'larda yükselen gelir seviyesi insanların hayattan beklentilerini de yükseltti.
    Şimdi ekonomi kötü ama kimse 10 yıl önceki yaşam standardı çıtasını aşağı çekmek istemiyor.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

İnşaat sektorü ile ilgili çimentoculardan başlayarak bu sene yara sarme senesidir..
    karı değil üretimi artırmayı mümkünse en düşük kar marjı ile çalışmalıdırlar/çalışmaya ikna edilmelidirler...

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ben öyle bir durumda her boş daireye bir aile ferdinin ikametini aldırmayı düşünüyorum.
    Elektrik su aboneliği de açarız. O zaman da ceza yazsınlar bakalım.
    Bu iş artık para meselesinden çok "haksızlığa karşı savaş"a dönüştü.
    Zararsa zarar! İnatsa inat!
    Popülist hükümeti arkasına alan fırsatçı kiracılara hakkımı yedirip kanser olacağıma, "varsın boş dursun, tut ki evim değil de gelir getirmeyen boş bir arsam var" diye düşünüp geceleri rahat uyurum.

Hem olur da bu saçma sürecin bitmesini beklerken aniden ev satasım gelirse, boş evi satmak çok daha kolay olur.
    Boş ev dolu evden kat kat kolay satılır. Kimse aldığı yeni eve vantuz gibi yapışmış bir eski kiracıyla uğraşmak istemez.
    Bugün kiraya vermeyerek kaybettiğiniz parayı, evi satarken kat kat çıkartırsınız.
    virgülüne kadar mutabık olduğum bir yazı.
    bu adaletsizlik er yada geç bitecek.
    devekuşu mantığı sorunları halletmiş görünmek ,sadece halının altını dolduruyor,sorunu büyüterek iteleyip öteliyor

Afetzede olabilir ama devlete yük olmaması gerekir

Afet yönetimi uzmanı Doç. Dr. Serpil Gerdan, Habertürk ekranlarında afetzedeler ile ilgili konuştu. Gerdan, " İlk 72 saatte vatandaşın, hiç kimseden yardım beklemeden, devlete yük yerine katkı olması gerekir. Afetzede olabilir, ama enkaz altında değilse kendi başının çaresine bakmalı " ifadelerini kullandı.

https://www.odatv4.com/guncel/afetze...gerekir-269881

yorum falan yapamam ..

6. 2 gündür ekranda gösterilebilen kısmına bile yüreğimiz dayanmayan olaylar vicdansızları bile etkilemesi gerekir. Müteahhitlerle ilgili anlatılanlar hep bilinir. Yani kanıksanmıştır. Arsıza- hırsıza ne deseniz değişmez ya aynen yaşananlar öyle.

Eğer yasalar tam işletilse , kimsenin yaptığı yanına kalmasa ( hiç değilse eğitimle yıllarca sürecek olan insanlık öğretilene kadar ) gözlerimiz bu acıları görmeyecek, ülkece acılara boğulmayacaktık. Hiç bir şey kader değildir. İnsan kendi aklıyla hayatına yön verir. Bir yanlışa 40 kişi doğru diyor diye yanlış düzelmez !

7. Adana'nın ve bölgenin en büyük inşaat şirketi Dizmanlar İnşaat, yapmakta olduğu binalardaki deprem yarıklarına sıva yapıyor.

https://twitter.com/HaberReport/stat...OFXua6Ahg&s=19
     Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    2 gündür ekranda gösterilebilen kısmına bile yüreğimiz dayanmayan olaylar vicdansızları bile etkilemesi gerekir. Müteahhitlerle ilgili anlatılanlar hep bilinir. Yani kanıksanmıştır. Arsıza- hırsıza ne deseniz değişmez ya aynen yaşananlar öyle.

Eğer yasalar tam işletilse , kimsenin yaptığı yanına kalmasa ( hiç değilse eğitimle yıllarca sürecek olan insanlık öğretilene kadar ) gözlerimiz bu acıları görmeyecek, ülkece acılara boğulmayacaktık. Hiç bir şey kader değildir. İnsan kendi aklıyla hayatına yön verir. Bir yanlışa 40 kişi doğru diyor diye yanlış düzelmez !

8. malatya da daha sıfır çok katlı binalar bile yamulmuş. Yapım aşamasındaki iskelet inşaatlar çökmüş. Depreme ( 7 şiddetinde ) dayanıklı bina diye övünerek satılan binalara dahi güvenemez olduk. Bu ülkede 7 değil demek ki en az 8- 9 şiddete dayanıklı yapmak lazım. Masrafı %5 fazla olur ama ömrü uzun olacağından , can kaybının azalacağından dolayı aslında ekonomik olarak da faydalı olur.

İnsanım diyen her sorumlu , üzerine düşen görevi esnetmeden - bükmeden dürüstçe yapmalı. Hiç değilse bugünden ders alarak ulusça vicdan ve dürüstlük te yarışmalıyız. ALLAH herkese sabırlar versin. Hayatını kaybeden tüm canlara rahmet dilerim.

Sayfa 872/1312 İlkİlk ... 372772822862870871872873874882922972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •