Üfleye üfleye , yavaş yavaş, ağır ağır , sindire sindire gidiyor böyle daha iyi ve kalıcı olur Dolar tutan yatırımcılar için.
Üfleye üfleye , yavaş yavaş, ağır ağır , sindire sindire gidiyor böyle daha iyi ve kalıcı olur Dolar tutan yatırımcılar için.
Boğalar da iyi bir haber bekliyorlar daha yukarıları için.
Vize konusunda anlaşma gibi...
O nedenle iyi tutuyorlar piyasayı.
Bu gece kurun ateşi çıkar da bir kötü haber de gelirse, o zaman borsa istediği bahaneyi bulur.
Tüm gününün acısını akşam akşam çıkarıyor kerata.
Dolar çıkıyor, petrol çıkıyor, İMKAN deyu hükümetin ağzının sulandığı YASTIK ALTI ALTINLAR dan da hayır yok, eeee ! ne olecek şimdi ? Tek çare var yüklen yüklene bildiğin kadar BETONA ... 2019 kadar dayanacak başka bir halt var mı biz ölümlü zavallıların bilmediği ?...
7 haziran seçimlerine döndü bu iş.. herkes biliyordu koalisyon olmayacağını great koalisyon diye milleti gazladılar.. şimdiden yok abd den heyet geldi yok yumuşama var trı vrı.. 110bin üstünü geçmesini en az 2 sene beklemiyorum ben. 1 sonraki adım elçiliğin kapanması olacak.. 2 sonraki adım kısmi ambargolar.. tam soytarı piyasası olşu şu hale bak 20temmuzdan beri sadece kısa poz açıyorum 3 ayda yaptığım karın yarısını 7 iş gününde yediler resmen.. tepeden en azından bi %20-25 almadan poz kapatmam artık bir önceki zirvede 93-94binde kapatırım diyordum yok anam 82-83bine kadar taşıyacam..
AA muhabirinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2017'nin ocak-ağustos döneminde yurt dışındaki yerleşik kişilerin Türkiye'deki doğrudan yatırımları, 2016'nın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artarak 4 milyar 851 milyon dolar oldu. Söz konusu tutar, geçen yılın 8 ayında 3 milyar 767 milyon dolar düzeyinde bulunuyordu.
Avrupa'daki yerleşik kişilerin Türkiye'deki doğrudan yatırımları bu yılın 8 ayında 3 milyar 830 milyon dolara yükseldi. Böylece doğrudan yatırımların yüzde 79'u Avrupa'da yaşayan yerleşikler tarafından gerçekleştirildi.
https://haber.doviz.com/finans-haber...upa-dan/531244
Dün merak ettiğimiz konu idi...
Gazeteler, Maliye Bakanınca açıklanan ağır vergileri, "Cumhurbaşkanından müjde vergi indi" "Başbakandan büyük müjde...% 40 dan % 25 e indi" diyerek dayadılar doğum günü pastası gibi millete...
Sanki vergilere zam değil de maaşa zam yapılmış gibi...
Veremi gösterip sıtmaya razı ettiler, iyi polis kötü polis oynayarak.
Başbakan bugün kendi yaptıkları zamları örtmek için belediyelerin emlak vergisi artışlarını % 50 ile sınırladık (!) diye bar bar bağırıyordu.
"Benim vatandaşımı ancak ben düzerim sen değil" temelinde.
Vatandaş mutlu...
Halinden memnun.
Ben de...
Yer İmleri