konut fiyatlarında kira çarpanı, çoğu yerde 25-35 yıl arası. Eğer oturmak için bu konut alınmıyorsa, bence 220 aydan sonrası yatırım için mantıklı değil
konut fiyatlarında kira çarpanı, çoğu yerde 25-35 yıl arası. Eğer oturmak için bu konut alınmıyorsa, bence 220 aydan sonrası yatırım için mantıklı değil
bence konutun f/k si ile ilgili gozden kacirilan nokta evin deger artisi. normal sartlar altinda evin deger artisinin enflasyon oraninda olacagini ongoruyorsaniz, ortalama bir evin f/k degeri 7-8e dusmeye basliyor. bunun yaninda evin yipranmasi, bakim masraflari, kiracisiz kalan aylar vs. de kardan dusulmeli.
maalesef o kerizlerden biri hala benim. cebinde parası olmayan adam benim 15 senede biriktirdiğim parayı bankadan bedavadan biraz pahalıya aldı ve benim nakit paramla 500k ya alacağım daireyi oda talip olarak 700k yaptı ve benim alım gücüm 200k eridi yok reel faizmiş yok temettüymüş hepsi hikaye asıl zenginlik arsa mülk bu ülkede
Sürdürülebilir işler yapmıyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=v8g1CH4E3DA
borsa bilmediğim bir kulvar eurobondu bankacım bile tam olarak bilmiyor biraz sigorta amaçlı dolar birikimim var oda 2 yıldır yerinde sayıyor birde valör ve vergi uygulamaları geldi bereket ki zamanında iyi yerden mülk almıştım o çok iyi prim yaptı bu süreçte 2 ay önce full betona geçmem lazımmış onu öngöremedim artık bekleyeceğiz corona faktörü yüzünden şu an hangi yatırım enstrümanının uçacağını tahmin etmek biraz güç
Yer İmleri