Sn karabaht ayrılma hakkı adil gelirse ki ümidim o yonde ama,değerleme ve değişim oranları benim için öncelik hep yazar söylerim,
Diyelim ki ayrılma hakkına sahip kişiler ellerindekini şirkete satmaka istedi,hem satma hakkının olması lazım hemde rakamın iyi olması ayrılma rakamının,
Biz daha önce ne diyorduk 31 ocak öncesimi yoksa sonrasıda sahipmi falan derken,dünki emsal spk kararı 25 şubat öncesine çevirdi işi bu tamam cepte,
Peki zaten 25 şubat öncesinde elinde ciddi mal tuttan bir tayfa var dikkat ederseniz 31 ocak sonrası satan yabancı başka satıcı yok oda 30 milyon civarı diğer kalanı ise satmamış dahi,yada en fazla al sat sat al yapmış,eğerki adil fiyatlı ayrılma hakkı çıkarsa ve önemli olan kısım olan adil fiyatlı değerleme çıkmaz ise şirket bu payları ciddi bedel ödeyip alıcak nasılsa adil bedel yada değerleme düşük geldi diye satmak isteyecek çoğunluk,
Ama adil değerleme ve adil değişim oranı gelirse ayrılma hakkının üzerinde bu sefer şirket ayrılmadan hisse almadan değerleme ve değişim üzerinden sorunu çözülecek,
Yoksa adil ayrılma hakkından piyasadaki kendi harici bir çok lotu almak zorunda kalıcak para çıkışı olucak,ha derdi sonrasında yabancıya hisse satmaksa o ayrı ozaman karına olur ama değilse ayrılma hakkımdan hisse almak bana mantıklı gelmiyor şirlet için,
Değerlemeler yüksek gelsin,benşm için yeter,her halükardada değerleme ve değişim oranlarıda ayrılma hakkından yğksek gelir diye düşünüyorum,
Yanlış yada eksik varsa katkıda bulunursan sevinirim,öğrenmiş olurum.
iPad cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri