Gönül istiyor tabi yukarıdan sat aşağıdan al da `da ` sı var işte , ülkenin durumu ortada , diyorsanız ki ben işi kıvırır buralardan satar 5-6 krş aşağıdan alırım fazla beklemenize gerek yok hele bizim gibi ölümlü küçük insanlardan hayırlı bir tavsiye beklemenize hiç gerek yok.Hisleriniz size yol göstersin bol kazançlar.
Bu global ortamda dövize ciddi ihtiyacı olan/olabilecek bir ülkede vize krizi gibi nedenler dövizin yükselmesi için bir bahane oluşturuyor bana göre..dolayısıyla gerilimler azalsada bu sebeple çokta aşağılara geleceğini sanmıyorum..
Ancak ECB QT yapmıyorum, aynen devam ediyorum..vede FED'de enflasyon vb. iyi gelmedi faiz artışılarını rafa kaldırdım dese mesela..mod ''risk on'' olur, işler değişir..
O yüzden YTD..
Tamamen şahsi düşüncem asla size muhalefet olsun değil ama FED ve arkasından diğer büyük ekonomiler faiz arttıracaktır ve sonra belirli fasılalarla arttırmaya da devam edecektir. Yoksa bu oyuna devam ederlerse SONUN ne olacağını emin olun ki onlar bizden çok daha iyi biliyordur. 10 yıldır topladıkları bir çuval inciri mok etmek istemezler...
Evet haklısınız..ben olaki anlamında yazdım..bazende mod birden değişebiliyor, belli olmuyor..
Bende epeydir aynı şekilde düşünüyorum..bu sefer yavaş yavaş(dikkatli) faiz arttırmak zorunda kalacaklar..çünki piyasalar arpayı fazla kaçırmaya başladı..böyle bir gidişin sonu zaten global kriz, biliyorlar..
Kısaca artık dizginleri ele almak zorundalar..ama bu yolun sonuda pek parlak gözükmüyor bana göre..uzun vadede belki kontrollü enflasyon yaratarak bir çözüm oluşturulabilir..
Ayrıca sebeplerini yazmıştım, sene sonuna kadar gelişmelerin dolar lehine olacağını düşünüyorum..selamlar..YTD..
Yer İmleri