Sayfa 883/1002 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,057 - 7,064 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Çok büyük bir ilerleme bu ve bunları yapmak gerçekten zor…

Dünyanın en akıllı beyinleri, mühendisleri kafa yoruyorlar ve bu işi nasıl ileriye götürürüm diye çaba harcıyorlar.

Özetlemek gerekirse bunları anlatmamın nedeni şu, bunun şöyle bir etkisi olacak:

Cep telefonlarımızdan bilirsiniz. Bir cep telefonunu alırsınız.

İlk önce bir buçuk gün hiç şarj etmeseniz de olur. Ama aradan birkaç ay geçtikten sonra bir gün zor dayanır.

Bir sene geçtikten sonra 12-13 saatte bir şarj etmeniz gerekir çünkü pil ömrünü yavaş yavaş doldurur. Bu otomobiller için de geçerli.

500-600 kilometre gidecek diye alınan bir aracın aküsü bir süre sonra o kadar değil 300-400 kilometre gitmeye başlar.

Bu da kullanıcıyı rahatsız eder, konforunu bozar. O noktada aküyü değiştirip yeni sıfır akü almak gerekir. Onunla devam edilir…

Bu güneş sektöründe biz sonsuz arazilerin üstünde üretim yapmaktayız.

Bunlar tarım dışı alanlarda, dağlarda, bayırlarda kurulmuş tesisler.

Bu tesisler ilk kurulurken bir megavatlık güneş santrali 20 dönüme kuruluyordu.

Son zamanlarda yeni panel teknolojisindeki ilerlemelerle bu 14 dönümlere kadar indi.

Ama yine çok çok büyük alanlardan bahsediyoruz.

Bu elektrikli araçların ömrünü doldurmuş, atılacak akülerini alıp kendi sahalarımızda paralel bağlayıp elektrik sattığımız saatleri uzatabiliriz.

Bir megavat için yanına bir megavat ilave tesis kurup orada ürettiğimiz elektriği bu akülerde depolayıp gece de elektrik satışı yapabiliriz. Satışlarımızı arttırabiliriz.

Bunlar çok uzak, ham hayaller değil. Çok yakın gelecekte yapılabilecek girişimler.

Ayrıca hidrojen teknolojisine büyük yatırım yapılıyor.

Avrupa bunun peşinde... Suyu ayrıştırıp ortaya çıkan hidrojeni depolayıp fosil yakıt yerine bu kullanılacak.

Çok yakın bir tarihte bu da devreye girecek.

Cruise gemileri, yük gemileri hidrojen yakıtıyla çalışacaklar. Çok çok uzun mesafelere gidebilecekler. Uçaklar da bu yakıtla çalışacak.

Bizden örnek vermem gerekirse, 100 megavat güneş santrali sahibi buraya 200 megavat kapasiteli tesis kurup 100 megavatıyla şebekeye elektrik satıp 100 megavatıyla hidrojen enerjisi üretip depolayıp satabilecek.

Elektrik sektörü bu kadar ileri gidiyor, dünyanın göz bebeği sektör haline geldi.

https://www.finansgundem.com/haber/o...apiyor/1648182

Tamamı burada.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Günaydın TÜRK MİLLETİ
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

aklımdaki sorular.

Ukrayna devlet başkanı komedyen yahudi ve neo naziymiş?

Onu demek yerine faşist dense yada ırkçı daha mantıklı geliyor bana nazi demek ne yahu.

Barselona Galatasaray'a 8 çekmeliydi bakalım 2. maçta ne olacak.

Trabzon Barselona'yla oynayaydı ne olurdu acaba.

Neredeyse Galatasaray küme düşecek.Her takımdan dayak yiyiyor ve avrupa da tek takımımız.

Hakemler bu durumda dahada büyük zan altındalar.Federasyonda.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Bahçeli : CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, yaşanan ibretlik sahneleri, yapılan ilkesiz açıklamaları, yaygınlaşan itibarsız tavırları deşifre etmekle kalmamış, bölücülüğün CHP bünyesine nasıl tutunduğunu belgelemiş, resmetmiş ve teyit etmiştir.

Bahçeli : Tarihsel kökü Diyarbakır’da kurulan Akkoyunlulara dayanan bir vatan evladı olarak Kılıçdaroğlu’na benim de sorularım vardır ve cevabını almak en doğal hakkımdır. Sayın Kılıçdaroğlu, madem bu kadar geniş gönüllü ve hazır cevapsın, o zaman hodri meydan.

Bahçeli : PKK, 1978 yılında, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nin Fis Köyü’nde birinci sözde kongresinde, Marksist-Leninist çizgide büyük Kürdistan’ın kurulmasını hedef olarak belirlemişti. Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan’ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla.

Bahçeli : Terörist Demirtaşâ€™ın annesini ziyaret etmeyi düşünüyorsan, hemen arkasından Şanlıurfa’ya geçip İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın ailesini de ziyaret edip onlarla hasret gidermeyi planlıyor musun? Cevabı uzun uzun vermene gerek yok. Evet/hayır demeni yeterli kabul edeceğim.

Bahçeli : Sayın Kılıçdaroğlu, son sorum şudur: 28 Şubat 2022 tarihinde yuvarlak masa etrafında buluştuğun zillet ortaklarına bağımsız büyük Kürdistan’a taraftar olup olmadıklarını sorup onların gerçek niyetini, kafalarının içinde saklı duran kanaatlerini öğrenmeyi aklından geçiriyor musun?
    Bahçeli : Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, Türkiye’nin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı ile Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın ateşkes ve barış arayışını kundaklama girişimidir ve dış bağlantılı siyasi bir operasyondur.

Bahçeli : Kılıçdaroğlu hevesin kursağında kalacak. İyi habere gelince, inanıyorum ki, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı nitelikli çözüm ve barış iklimi eninde sonunda tezahür edecek. Taşeronluğunu yaptığın çıkarcı dostlarına söyle, Türkiye’nin önünü hiç kimse kesemeyecek.
    40 yıllık tinerciyim, böyle kafa görmedim

6. günaydınlar

günaydın ...karlı bir günden selamlar..
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Gazeteci Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanı'na Hakaret suçlamasından 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı, tahliye oldu

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 883/1002 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •