fed başkanı Salı ve Çarşamba konuşması var .............
Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.
dear sir,
yaptığımız genel yanlış,
öğrencilere
öğrendikleri şeylerin,
nasıl işe yarayacağını,
kafalarına vura vura, öğretmemek.
ezberle geç. biz de öyle yaptık.
konsept oturmadığı için, ileride integral çözmen gereken bir noktada, bağı kurmadığın için farkına bile varamıyorsun.
gerçi sorunu herkeş biliyor.
çözümü için kimse çalışma yaptırdı mı?
bu dış güçlerin işi. yoksam başka bir açıklaması olamaz. asasdas.
birbirine kaynaklı iki farklı metal değişik sıcaklıklarda olursa, elektrik üretiyor.
araba buzdolaplarında da elektrünkten direk soğutma sağlıyorlar. O biraz transistörü andırıyor gibi hatırlıyorum.
ama rüzgar jenaratörü veya güneş paneli daha mantıklı.
hee volkanik bir adada olursun. bahçende mağma vardır, o zaman amenna.
diğer türlü bir monitör anca çalıştırırsın.![]()
Yatırım tavsiyesi değildir.
Zamanında bir arkadaşıma sordum hakikaten bankaya gelip kasaya bir şey koyan var mı dedim, kiralık kasalar için gün veriyorlarmış, günü dolup yenilemeyenlerin yerine sıradan müşteri alıyorlarmış.
O zaman mantıksız geliyordbu depermi görünce banka kasası mantıklı, ama devlete bildiriliyordur kasalar, içinde ne olduğu normalde sır olması lazım.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
İleride SASA olacak hisse varmış, hangi hisse ise söyle de biz de alalım.
minimal enerji harcama konusunda benim favorim,
geotermal heat pump modeli.
yerin 2-3 metre altına 150-200 metre boru döşüyorsun.
su doldurarak direk pompayla yerin enerjisini somuruyorsun.
burada sıcaklık bandı biraz düşük.
araya bir de ısı pompası ekliyorsun ki bu kısım biraz kazık marka, tüm ısıtma soğutma ihtiyaçlarını karşılıyorsun.
bu arada rüzgar türbünü yapan bir firmamız var. Yurtdışında da bayağı bir süksesi var.
“İSTA BREEZE†markasıyla %100 Türk malı olarak ürettiği türbinleriyle hem Türkiye ekonomisine hem de enerji sektörüne büyük bir katkı sağlayan Altınel Enerji, 2011 yılında Ürüt kardeşler tarafından kuruldu. İstanbul Beylikdüzü’nde 2 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunan fabrikasında deneyimli kadrosu ile üretim yapan şirket, üretiminin %80’ini ihraç ediyor. İ-500, İ-1000 ve İ-1500 olmak üzere üç modelde üretim yapan Altınel Enerji, üretim çalışmalarına başladığı 2KW, 3 KW ve 5KW modellerini de rüzgar yatırımcılarının hizmetine sunmaya hazırlanıyor.
yapınca oluyor yani.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Benim ITU çok yüksek mühendis yeğenim vardı, tam bir cahil, benden 10 bin dolar aldı 1 ayda sıfırlamış, o günden bu yana 10 yıl geçti bir haber yok, EYT'den emekli olabilirse ne ala işi gücü yok.
Yer İmleri