Sayfa 884/1023 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 7,065 - 7,072 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Yakın geçmişte benzer durumdaki ülkelerde zorunlu kalındığı için başvurulan klasik yöntemlerin Türkiye'de de uygulanmaması için yeterince güçlü ve yeterli neden göremiyorum. Adı üstünde zorunluluk, çaresizlikl

Bir kaç yıl önce de gündeme gelen, sanırım 1950'li yıllarda denenmeye çalışılan, ancak olumlu netice alınamayan katlı kur sistemi zorunluluklar nedeniyle tekrar gündeme gelebilir. İthalatçıya, ihracatçıya, sanayiciye, bireyler dahil diğerlerine farklı kurlardan döviz satışı ve bunlardan farklı kurlardan döviz alışı. Örneğin ihracatçıdan bir birim ihraç geliri dövizi 3 elma karşılığı almak, ancak ithalatçıya 5 elma, bireyler dahil diğerlerine 10 elma karşılığı satmak gibi. Öncelikli ve döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunanlara belirli kota dahilinde bir birim dövizi 3 elma karşılığı satmak, diğerlerine daha pahalı satmak gibi.
    Türkiye'de uygulanması epey zor bir iş.

1- Geçmişteki hayali ihracat furyasını hatırlayın. Sadece KDV iadesi için bu dümenleri döndürenler , iç piyasaya göre ciddi oranda avantajlı bir kurdan döviz almak için neleri yapmazlar. Hele ki bahsettiğiniz gibi yurt içine 3TL ihracatçıya 5TL gibi bir fark oluşursa ki, önerilen sistemde böyle bir fark oluşmak zorunda.

2- Ben diyelim yıllık 100 birim ihracat yapıyorum, ihracatı çoğunlukla yurt dışı bayilerime veya yine kendime ait olan bayilere yapıyorum. Sizce 100 birimlik ihracatımı kağıt üzerinde 200 birime çıkarmam çok mu zor?

Para çok akışkandır. Koca bir tank sütün içine 1 adet kara sinek düştüğünde, hiç kimse o tanktaki sütü içmek istemeyebilir.

Parayı açık bir ekonomide izole edemezsiniz. Ekonomiyi İran, Kuzey Kore'de olduğu gibi kapatmanız gerekir. Bunu yaptığınızda da aslında diğer alternatif çözümlere göre en kötüsünü seçmiş olursunuz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Okuduğum yeri bulamadım ama şurada da bilgi var, bir dahakine kayıt ederim:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/i...lendi-40800139
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. http://www.businessht.com.tr/guncel/...-sallaniyor-mu
    Doların krallığı çöküyor mu haberinin aslını tamamen dikkatli okuduğunuzda bunu savunan kişinin bile kendisiyle çeliştiğini görüyorsunuz hem çöküyor diyor hemde doların en güçlü rezerv para olmasını tehdit edecek noktada değiliz diyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Hayli ihracatın genelde özü ve nedeni KDV iadesidir...

Başka bir şey değil.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye'de uygulanması epey zor bir iş.

1- Geçmişteki hayali ihracat furyasını hatırlayın

2- Ben diyelim yıllık 100 birim ihracat yapıyorum, ihracatı çoğunlukla yurt dışı bayilerime veya yine kendime ait olan bayilere yapıyorum. Sizce 100 birimlik ihracatımı kağıt üzerinde 200 birime çıkarmam çok mu zor?

Para çok akışkandır. Koca bir tank sütün içine 1 adet kara sinek düştüğünde, hiç kimse o tanktaki sütü içmek istemeyebilir.

Parayı açık bir ekonomide izole edemezsiniz. Ekonomiyi İran, Kuzey Kore'de olduğu gibi kapatmanız gerekir. Bunu yaptığınızda da aslında diğer alternatif çözümlere göre en kötüsünü seçmiş olursunuz.
    Normalde bizim sermaye akışına ihtiyacımız var.
    Enerji kaynağımız olsa pek zorluk olmaz ama yok.
    Muhtemelen Kuzey Kore'ye benzeriz böyle bir durumda.
    Okumaya kaçıyorum teknik analize başladım bu aralar.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sistem, İhracat KDV ye tabi, ithalat istisna olsa hayali ihracat çalışmaz.

Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku

Gülün bakalım dolarcılar, bugünler iyi günleriniz!!!
    https://m.youtube.com/watch?v=hiNzw8oylZA
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    "doların krallığı çöküyor" manşetini atan yandaş medyadakilerin ve okuyucularının tasarruflarını tl'de mi yoksa dövizde mi tuttuklarını benden başka merak eden var mı?

Tcmb verileri mevduatların yarısının döviz mevduatı olduğunu söylüyor. Manşetlerine güvenip güvenmediklerini, haberde samimi olup olmadıklarını gelecek haftalarda tcmb verilerinin göstereceğini düşünüyorum.
    burada herkes onların parayı nerede tuttuklarını bildiklerinden merak eden yok
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 884/1023 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •