Sayfa 886/1000 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,081 - 7,088 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    ayağını yorganına göre uzatmayan uzatandan üstüne birde hesap sorduğu bir dönemdeyiz sen tasarruf yaparsın para biriktirirsin ışıklı mango yemezsin ama aldığın mevduat faizi göze batar faizler insin artık diye ayağı yorganın 1 metre dışında olan tasarrufçuya bağırır
    Esasında gerek tl tasarufçusu,gerekse döviz tasarrufçuları böyle kişilere can suyu,,

Siz faize para yatıracaksınız ki banka da ihtiyacı olanlara kredi verebilsin,yine vatandaş aldığı dövizi bankaya yatıracak ki şirketler kredi alıp borçlarını ödeyebilsinler..Birikim yapan insan bilmiyor mu ,2 yılda bir araba yenilemeyi,veya 5 yılda 1 mobilya değiştirmeyi???herkes aynı kafada olursa daha büyük sıkıntılar bizleri bekler diye düşünüyorum...

Ülkemizde gerek alışkanlıklar gerekse hayat şartları yüzünden zaten düşük olan tasarruf oranları,cüzi birikim sahibi insanları karalayarak daha iyi bir yere gitmez...

2.  Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    Birden piyasa zirvede iken niye tartışılır acaba
    piyasa zirvede degil, 2011'de 50 dolar olan bist hala 20 dolarda

3. Bist çok uzun yıllar 5 centi görmez artık. Yeni zirveden sonra 2-2.2x ya da 2.5-2.6 cent civarı oluşacak, küresel bir sıkıntıyla zirveden yüzde 60-65 geri çekilme ve ondan sonra uzun yıllar 2 cent civarının zirve olarak kalacağı hareketler bekliyorum. Ama önce yeni zirve ve çöküş. Pahalı döviz yüksek endekse alışmak lazım çok uzun bir süre.

4. Piyasalar sert bir L formasyonunda. Bu formasyon ne kadar sürer bilemem.. BIST elbette ucuz ve zirvede değil. Piyasaların zirvede olabilmesi için endkesin en az 130,000 olması gerekir. Oysa, 106000 den geri döndük. Ama yeterli mi?

Piyasa şartlarına bakalım.. Az önce geçen hafta geçtiğim bulvardan az önce geçerek evime geldim.. Vakıfbank Şubesi vardı, kapanmış. Denizbank Şubesi vardı, kapanmış. Hisar Çatal Kaşık Bölge Md lüğü vardı, kapanmış. Afgan Baba Pide Salonu vardı, kapanmış. Bafra Pide vardı, kapanmış. Karataylar Fırın vardı, kapanmış... Hepsi aynı bulvar üzerinde idi...

Şu an Türkiye'de çok açık yazıyorum, durma değil küçülmeden bahs ediyoruz.. Siyasi pencereden bakma lüzumu asla yoktur. Çıkın caddelerinizi ve sokaklarını geziniz. SATILIK KİRALIK ilanlarınıza bakınız....

Şu an bir şirket yada firma sahibi olmak isteyeceğiniz en son şeydir. BU küçülmenin önce durması sonra duran şeyin harekete geçmesi gerekir... Peki ne kadar vadede olucak bu işler. 82 milyonluk geriye saran bir ekonomiyi önce durdurup sonra ileri momentum sağlamak çok zor..

BIST 1 yıl 106000-90,000 arası gider gelir.. Fonların umurunda dahi değildir. Çünkü AL SAL SAT AL maliyetleri sıfırdır..

İster TL de ister USD da olsun, şu şartlarda nakitte olan KRAL dır...

Pidecinin kapandığı bir ekonomi burası... PİDECİ....

5. Yükseliş çizenler azaldı, yukarı hedef veren bir gariban ersoydelta kaldı. Sitemin olmazsa olmazı. Aşağı çizen arttı, güzel desen desen grafikler uçuyor aşağı yönlü. Sorun şu ki, döviz borcunu karşılayacak ihracat Yok. Dolar girişi dolar kazancı Yok. Soğan fiyatı düşdü ama dışarıya döviz verdik . Bir bilançoda kısa ve uzun vadeli borçlar dışıdaki tüm kalemler saman alevi gibidir , bir kıymeti Yok. Mesela en değerli hazır değerler var, şayet tl ise erir, maddi duran varlıklar , zaten adı üstünde duruyor, alan Yok, bilançoda belkide amortisman sayesinde değerinin bir kaç katı götürün. Stok hesabı, tümden sanal, sanal olmasa her Yok stok affı gelmez. 120 alacaklar hesabı, adam 3 aylık borca Haziran’a çek vermiş, kırsan yüzde otuz gider. Geriye ne kaldı , kısa ve uzun vadeli borçlar , onlarda bu bilançoyu 1 yıldan önce gömer. Halka çok açıksan bedelli bir yıl ek süre aldırır. Halka kapalıysan, sermayeye metresin evini bile satıp getirmezsin çünkü bir lüksün o kaldı. Özetle faiz gelmiş geçmiş en büyük düşmandır. Faizden enflasyondan korkanın sığınacağı sundurma alanı, dövizdir.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Yükseliş çizenler azaldı, yukarı hedef veren bir gariban ersoydelta kaldı. Sitemin olmazsa olmazı. Aşağı çizen arttı, güzel desen desen grafikler uçuyor aşağı yönlü. Sorun şu ki, döviz borcunu karşılayacak ihracat Yok. Dolar girişi dolar kazancı Yok. Soğan fiyatı düşdü ama dışarıya döviz verdik . Bir bilançoda kısa ve uzun vadeli borçlar dışıdaki tüm kalemler saman alevi gibidir , bir kıymeti Yok. Mesela en değerli hazır değerler var, şayet tl ise erir, maddi duran varlıklar , zaten adı üstünde duruyor, alan Yok, bilançoda belkide amortisman sayesinde değerinin bir kaç katı götürün. Stok hesabı, tümden sanal, sanal olmasa her Yok stok affı gelmez. 120 alacaklar hesabı, adam 3 aylık borca Haziran’a çek vermiş, kırsan yüzde otuz gider. Geriye ne kaldı , kısa ve uzun vadeli borçlar , onlarda bu bilançoyu 1 yıldan önce gömer. Halka çok açıksan bedelli bir yıl ek süre aldırır. Halka kapalıysan, sermayeye metresin evini bile satıp getirmezsin çünkü bir lüksün o kaldı. Özetle faiz gelmiş geçmiş en büyük düşmandır. Faizden enflasyondan korkanın sığınacağı sundurma alanı, dövizdir.
    Elinize sağlık, olan biteni benim diyen ekonomistlerden daha güzel açıklamışsınız. Yeminli mali müşavir değilseniz bile bu yazınızla bu ünvanı çoktan hak etmiş durumdasınız. Tebrik ve teşekkürler.. Saygılar..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Yükseliş çizenler azaldı, yukarı hedef veren bir gariban ersoydelta kaldı. Sitemin olmazsa olmazı. Aşağı çizen arttı, güzel desen desen grafikler uçuyor aşağı yönlü. Sorun şu ki, döviz borcunu karşılayacak ihracat Yok. Dolar girişi dolar kazancı Yok. Soğan fiyatı düşdü ama dışarıya döviz verdik . Bir bilançoda kısa ve uzun vadeli borçlar dışıdaki tüm kalemler saman alevi gibidir , bir kıymeti Yok. Mesela en değerli hazır değerler var, şayet tl ise erir, maddi duran varlıklar , zaten adı üstünde duruyor, alan Yok, bilançoda belkide amortisman sayesinde değerinin bir kaç katı götürün. Stok hesabı, tümden sanal, sanal olmasa her Yok stok affı gelmez. 120 alacaklar hesabı, adam 3 aylık borca Haziran’a çek vermiş, kırsan yüzde otuz gider. Geriye ne kaldı , kısa ve uzun vadeli borçlar , onlarda bu bilançoyu 1 yıldan önce gömer. Halka çok açıksan bedelli bir yıl ek süre aldırır. Halka kapalıysan, sermayeye metresin evini bile satıp getirmezsin çünkü bir lüksün o kaldı. Özetle faiz gelmiş geçmiş en büyük düşmandır. Faizden enflasyondan korkanın sığınacağı sundurma alanı, dövizdir.

işin önemli kısmı işte ne zaman ?

8. Çok önemli araştırmalarımı forumuma ekledim uzun uzun burada YAMZIYORUM:
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...68#post2913168

bakın 1980 ile Türkiye ilk defa %100üzeri mevduat faizi ile tanıştı mı?

peki bu faiz ile neredeyse %30 altına inmesi 2002-2004leri buldu mu?
    peki NEDEN yapıldı bu ekonomik SALDIRI???

bizim Halkımızı faize alıştırmak için Aslında kazanıyorsun sanıyorsun faiz ile ama enflasyon hepsini elinden alıyor..

peki çimento şirketleri DEPREM öncesi GETİRİ bakımından en çok getirenler di kimler TOPLADI ...

ve BİZLERİ konut yapmaya yöneltti?

kimler bize konut KAZIGINI attı?

arkadaşım bugüne bugün? amerika manhattan da konutlar 2+1 veya 3+1 apartman daireleri sizce ne kadar ?

ben Herkese GÜNEYKOREden konut alın bedava diyordum kim gitti aldı? online dahi SATIYORLAR adamlar..

150 000 dolarlık koreden konut..bizlere 1500 dolara yakın KİRA getiriyor..ya bizde????
    150000 dolarlık konut bizde en çok 1500 lira kira getirir...

ELLERİNDE GYO hissesi veya konut tutanlar benim OCAK ayı veya aralık ayında paylaştığım videoları izlemeden KARAR vermeyin...

Sayfa 886/1000 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •