Sayfa 886/1002 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,081 - 7,088 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Anlaşsalar diyelim batı yaptırımları geri alacakmı?Dersiniz.

Soru sadece aklımda

Batı bir planı başlattı bakalım nereye varacak?

Potin uzatmadan anlaşmalı.Yoksa bu durum çok su götürür.
    Yaptirimlar bu is bittikten sonra da devam edecektir belli bir sure. Etsin etmesin artik kimse Rusya ile is yapmaz zaten. Insanlar siyasilere baski yapar, sosya medyada Rusya ile is yapanlara karsi kampanya baslatir. Hukumetler bir daha guvenmez zaten. 2030 demislerdi, ama 2027'ye kadar tamamen rus gazindan kurtulma calismalari baslatilmis.

G7 Rusya'yi MFN'den cikariyor. Yani Rusya'dan ihracatlara ekstra tarifler getirilebilir. Ayrica havyar, vodka, vs'ye yasak getirmisler.

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Biraz farklı algıladım ben gelişmeleri, şöyle ki;

Ukrayna pilotları Rus menşeli uçaklarda eğitim almışlar, yani Rus uçağı lazım.

ABD Polonya'ya elindeki Rus menşeli uçakları Ukrayna'ya ver diyor.

Polonya oyuna gelmiyor, ben uçakları sana (senin bir hava üssüne) vereyim sen ver, yerine de bana kendi uçaklarından sonra verirsin diyor.

Polonya' nın bu açıklaması üzerine de ABD, böyle bir şey söz konusu olamaz diyor.

Hülasa, ABD savaşı bölgesel olarak genişletmeye dair her türlü oyunu kurguluyor, Romanya ve Polonya bu konunun farkında ve oyuna gelmiyorlar.

ABD Başkan Yardımcısının, Polonya ziyaretinde, mülteci sorununa bakışını 'özetleyen' kahkahası da, ABD' nin tüm bu olanlardan ne kadar mutlu olduğunun bir emaresi olarak algılanabilir.

Tabi, ne olursa olsun bu Putin' in yanlış yaptığı gerçeğini değiştirmiyor, ekonomide batı modeline geç, batıya aç, entegre ol, sonra SSCB gibi davran, uzun vadede belki doğru yapmış olabilir küresel düzene alternatif geliştirme anlamında, ama kısa ve orta vadede herhalde bir 20 yıl geriye gidecekler, bu ekonomik darbe elbette eninden sonunda o çok bel bağladığı askeri gücüne de ket vuracaktır. Zaten ABD nin amacı da şimdilik buydu, askeri gücüne darbe vurmak, AB ile işbirliğini bozmak, Rusya' yı belki Çin' in kucağına itmek, belki de Çin ile başlatacağı mücadelede başka bir cepheyi sağlama almak, yaşayacağız göreceğiz.
    Yalnız bu anglo-saksonların kafa iyi çalışıyor.

Sözde Ruslar santranç oyuncusu ama hikaye.
    Rusların devasa topraklara sahip olması Uralların doğusunda siyasi bir güç olmamasından sanırım.

Anglo-saksonlar divide et impera (böl ve yönet) işini iyi biliyor. Bunun yanı sıra insanlara heyecan verici bir ideolojiye sahipler.

3.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Yalnız bu anglo-saksonların kafa iyi çalışıyor.

Sözde Ruslar santranç oyuncusu ama hikaye.
    Rusların devasa topraklara sahip olması Uralların doğusunda siyasi bir güç olmamasından sanırım.

Anglo-saksonlar divide et impera (böl ve yönet) işini iyi biliyor. Bunun yanı sıra insanlara heyecan verici bir ideolojiye sahipler.
    Toprakları büyük yine tabi de, devasa dediğinizde şu klasik hata akla geliyor.

Üç boyutlu dünyayı iki boyutlu haritada gösterebilmek için farklı projeksiyon yöntemleri var, en yaygını Merkador. Merkador' a göre çizilen haritalarda Rusya toprakları aşırı büyük görünüyor, oysa gerçek yüzölçümlerle mukayese edildiğinde durum farklı, misal;

Mesela Alaska' nın kuzeyden güneye haritada (yeri farklı olsaydı) nasıl görüneceği,

Bazı Afrika ülkeleri Rusya coğrafyasında olsaydı nasıl görünürdü?

Konuya dair link;
    https://www.cnnturk.com/teknoloji/bi...orunur?page=25

Tabi bunu bir de, Batı-Doğu Sibirya ve Uzakdoğu kısımları ile yine oldukça soğuk olan kuzey kısımlarla da beraber düşünmek gerek, evet yeraltı zenginlikleri, hidro elektrik imkanları v.s. var ama, Doğu Sibirya'dan itibaren ötesi iklim anlamında oldukça zorlu bölgeler.

Anglo-saksonlar konusunda haklı olabilirsiniz, bu oyunu asıl kurgulayanların İngiltere olduğu iddia ediliyor, şimdilik pek bir şey yok, daha çok yakıştırma, emare kovalama şeklinde tespit ve bağlantılar. Yakında görürüz, okuruz.

Mesele sanki Rusların satrancı iyi bilmemesinden ziyade, tek kişiyle oynamalarında. Onlarda da var malum bir tane, hikmetinden sual olunamayan, hesap sorulamayan, Allah' ın yeryüzündeki gölgelerinden 'seçilmiş' kişi. Daha çok problem orada gibi, TV kameralarının önünde, kaçıncı bakan, iş adamı, devlet adamı haşlayışı (istihbarat başkanı) ben sayamadım. Güç yozlaştırır meselesi, denetimsiz güç güç değildir, tarihe geçecek bir kişi varsa o da olsa olsa benimdir eğilimi.

Batı, yaptırımlara doyamadı, ama yanlış yapıyorlar, yapmaları gerekeni yapmayıp yapmamaları gerekene yoğunlaştılar, Rus halkını komple daha da fena bir evrime itiyorlar. Bu kadar şeyden sonra Rusya ya içeriden karışır, ya da...Ezilmiş horlanmış intikam hisleriyle dolu devasa bir savaş makinası türer.

Yani..haklı haksız..dost düşman diye bir şey yok, Game of thrones, titan titana..düzen bu, Conilerde işsizlik %4 ü geçmeyecek, devasa motorlu benzin içen arabalarla dolanacaklar, yılda 150 kilo eti kişi başı barbekü yapacaklar, dünyanın gerisinin bu barbekü ateşi için yanması gerekiyorsa yanacak...

2019 verisi, saygılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    933
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Toprakları büyük yine tabi de, devasa dediğinizde şu klasik hata akla geliyor.

Üç boyutlu dünyayı iki boyutlu haritada gösterebilmek için farklı projeksiyon yöntemleri var, en yaygını Merkador. Merkador' a göre çizilen haritalarda Rusya toprakları aşırı büyük görünüyor, oysa gerçek yüzölçümlerle mukayese edildiğinde durum farklı, misal;

Mesela Alaska' nın kuzeyden güneye haritada (yeri farklı olsaydı) nasıl görüneceği,

Bazı Afrika ülkeleri Rusya coğrafyasında olsaydı nasıl görünürdü?

Konuya dair link;
    https://www.cnnturk.com/teknoloji/bi...orunur?page=25

Tabi bunu bir de, Batı-Doğu Sibirya ve Uzakdoğu kısımları ile yine oldukça soğuk olan kuzey kısımlarla da beraber düşünmek gerek, evet yeraltı zenginlikleri, hidro elektrik imkanları v.s. var ama, Doğu Sibirya'dan itibaren ötesi iklim anlamında oldukça zorlu bölgeler.

Anglo-saksonlar konusunda haklı olabilirsiniz, bu oyunu asıl kurgulayanların İngiltere olduğu iddia ediliyor, şimdilik pek bir şey yok, daha çok yakıştırma, emare kovalama şeklinde tespit ve bağlantılar. Yakında görürüz, okuruz.

Mesele sanki Rusların satrancı iyi bilmemesinden ziyade, tek kişiyle oynamalarında. Onlarda da var malum bir tane, hikmetinden sual olunamayan, hesap sorulamayan, Allah' ın yeryüzündeki gölgelerinden 'seçilmiş' kişi. Daha çok problem orada gibi, TV kameralarının önünde, kaçıncı bakan, iş adamı, devlet adamı haşlayışı (istihbarat başkanı) ben sayamadım. Güç yozlaştırır meselesi, denetimsiz güç güç değildir, tarihe geçecek bir kişi varsa o da olsa olsa benimdir eğilimi.

Batı, yaptırımlara doyamadı, ama yanlış yapıyorlar, yapmaları gerekeni yapmayıp yapmamaları gerekene yoğunlaştılar, Rus halkını komple daha da fena bir evrime itiyorlar. Bu kadar şeyden sonra Rusya ya içeriden karışır, ya da...Ezilmiş horlanmış intikam hisleriyle dolu devasa bir savaş makinası türer.

Yani..haklı haksız..dost düşman diye bir şey yok, Game of thrones, titan titana..düzen bu, Conilerde işsizlik %4 ü geçmeyecek, devasa motorlu benzin içen arabalarla dolanacaklar, yılda 150 kilo eti kişi başı barbekü yapacaklar, dünyanın gerisinin bu barbekü ateşi için yanması gerekiyorsa yanacak...

2019 verisi, saygılar

Siz neyin peşindesiniz kuzum. Rusya dünyada en büyük coğrafik topraklara sahip ülkedir. Tüm dünyaya karşı Ukrayna da ŞAH çekmiştir. Nato veya AB tek başına oyunda olan Rusyaya karşı henüz hamle bile yapabilmiş değil. Gerisi palavra.... Polanya ya yı maşa olarak kulanacak kadar güçsüzler...Bık bık bık.... Büzük meselesi gerisi...
    Z a m a n ı S a t ı n A l a m a z s ı n !

5. ortam iyice manyak oldu...

Memento mori

Ab ve Abd en ufak toprak parçasını yada yönetimi kendine bağlamaya çalışıyor.

Güçlü ve düşman algıladığınıda yok etmeye çalışıyor.

Alaska(Ruslar sattımı)

Filistin (Araplar Yahudilere toprak sattımı?)

SSCB dağıldımı?(Orada satranç ustası Ruslar yokmuydu?)(Şimdikinden dahamı zayıftı Rusya)

Oyun başladı ve kendi canı yanmadan silah vererek Rus'u Rus'a kırdırıp bağlamında din savaşıda olabilir yapmak.

Rusları refahtan eski karanlık günlerine geri göndermek yalnızlaştırmak.

Oyun başladı nasıl biteceği Ruslara bağlı.Bu kazanımlarla masaya oturup anlaşmalı.

Uzadıkca argumanları zayıflayıp düşmanlıkları batı tek yanlı parlatacaktır.

Rus ve Çin öcü olacak ve bu bağlamda korku salınıp bizim gibi ülkeleri batıya dahada bağımlı yapacaktır.

YTD.

Batı öğretmez yok eder bu bağlamda uçak yapacakken kanıya düşeriz.

Zayıf ol benim ol.

Üretme ben veririm.

Sadaka kültürü yani.

Ve başımızda Hıfsızsıhayı kapatan ve tarımı bitiren bir iktidar artı borç sarmalında bir ÜLKEM var.

TANRI Yardımcımız olsun.

Benim kadar ÜLKEM meselesine kafa yoruyormudur yöneticilerimiz bilemedim.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu ayiyi da yenmek zor. Butun isi oturup silah uretmek. 400 tane saves gemisi var, bir tanesini vursan ne olacak. 15 bin tane tanki var, 150'sini vursan ne olacak.
    Pentagon sosyal medyadaki zarara ragmen Rusya'nin askeri gucunun %90-95'i hala saglam dedi.
    E tabi oyle olacak, isleri oturup sosis uretir gibi bomba uretmek.

Nasil cil yavrusu gibi dagildilar. 3 tane asker de kacarken vuruldu, asfalta dustuler. O gariplerim de... bir tane krazeeeee yuzunden telef oluyorlar.
    Sevinemedim bu saldiriya.

Sayfa 886/1002 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •