Sayfa 89/735 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 5878 madde; 705 - 712 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ya burda kimse size altından para kazanamazsınız demiyor, öyle bir denk getirisin ki, şansına öyle olaylar olur ki altın 3000 usd olur o anda satarsın harika kar bırakır, tıpkı denk getirirseniz buğday, mısır, pamuk vadelilerinde de zengin olabileceğiniz gibi. arada en ufak bi fark yok, tek fark büyükannenizden düğün, altın, takı muhabbetini bebeklikten beridir çok dinlemişsiniz bilinçaltınıza işlemiş. bunun başka açıklaması yok. sonra o emtia spekülasyon bittiğinde hakkı olan değere döner. sanıyormusunuz gazzede barış olunca altın o değerde kalacak. buğday bundan 100 sene sonra da çok değerli birşey olmayacak, aynı şekilde altın da bundan 100 sene sonra şimdikinden çok değerli bir metal olmayacak. altın öyle sürekli değer kazanan birşey olsa 6 bin yılda gramı trilyonlarca dolara ulaşmış olması gerekirdi. bu yüzden altın asla uzun vadeli yatırım aracı değildir, mad max dünyasına doğru gitmediğimiz sürece uzun vadede borsayı yenme ihtimaliniz kesinlikle yok.

Altın sürekli değer kazanmaz. Ancak şu anda üzerinde birikmiş FAY HATTI ENERJİSİ var. Deprem gibi düşünün. Birikti birikti birikti. Sonra boom. Ne var ne yok yıktı geçti.

Bana laf anlatmayın. Merkez Bankalarına söyleyin. Ahlaksızca para basıp fay hattını germesinler. Sonra deprem olunca çöküş olunca bunu farkeden bizler değil, buna sebep olan FED ECB gibi merkez bankalarını suçlamak lazım.

ben diyorum ki özetle Fay Hattında aşırı enerji birikti. Bunu biriktiren de ahlaksızca fütursuzca para basan merkez bankaları.

Konuyu kapatalım isterseniz. Gereksiz uzatmak istemiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Ne altın ne dolar Üretmeyen şey yatırım aracı değil benim gözümde. Alana saygı duyarım ancak Bize bunları yatırım aracı olarak gösterenlere ya da mecburen dayatanlara da sormak lazım. Araba bile bir ara yatırım aracı oldu, aldığının ertesi günü değer kaybetmesi gerekirken….

Altın bir yatırım aracı değil. Para basıldığı için ve bu para bir şekilde sistemde deprem yapacağı için gündem konusu.

Merkez bankalarının sınırsızca para basması sistemi gerdi gerdi gerdi. Şimdi de patlıyor. Ama umarım yavaş yavaş patlar da kimse 10 şiddetinde deprem yaşamaz. Temennim bu yönde.

Ama merkez bankalarını yönetenler sınırsız para basmaya devam ederek kendileri büyük depremi tetikliyorlar. Bir suçlu varsa M3 para arzını kontrolsüz büyütenlerdir.

Konuyu kapatalım isterseniz. Gereksiz uzatmak istemiyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ya burda kimse size altından para kazanamazsınız demiyor, öyle bir denk getirisin ki, şansına öyle olaylar olur ki altın 3000 usd olur o anda satarsın harika kar bırakır, tıpkı denk getirirseniz buğday, mısır, pamuk vadelilerinde de zengin olabileceğiniz gibi. arada en ufak bi fark yok, tek fark büyükannenizden düğün, altın, takı muhabbetini bebeklikten beridir çok dinlemişsiniz bilinçaltınıza işlemiş. bunun başka açıklaması yok. sonra o emtia spekülasyon bittiğinde hakkı olan değere döner. sanıyormusunuz gazzede barış olunca altın o değerde kalacak. buğday bundan 100 sene sonra da çok değerli bir gıda olmayacak, aynı şekilde altın da bundan 100 sene sonra şimdikinden çok değerli bir metal olmayacak. altın öyle sürekli değer kazanan birşey olsa 6 bin yılda gramı trilyonlarca dolara ulaşmış olması gerekirdi. bu yüzden altın asla uzun vadeli yatırım aracı değildir, mad max dünyasına doğru gitmediğimiz sürece uzun vadede borsayı yenme ihtimaliniz sıfır.

eğer ekonomi okumuş biri tüm paranla altın al koy yastık altına huzurla uyu en sağlam yatırımdır diyorsa o adam katıksız aptaldır. var öyle youtuberler falan. dünya aslında öküzün boynuzunda düz tepsidir falan da diyorlar bazen, aksini nasıl kanıtlayım şimdi: ) okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır cümlesi oraya yakışmazsa nereye yakışır bilmiyorum.
    Hangi Borsayı. Sp500 deseniz bir nebze ok. Ama bist? Hayır

Paranın nereye gideceğini tahmin edebilen kazanır. Gerisi laf-ı güzaf

4. Altın kullandığımızı düşünelim arzı sınırlı. Milletin cebinde beş kuruş para olmaz. Yatırımlar %80 düşer. Ekonomi durur. Eski zamanlarda nüfuz az iken bu durum çevrilebilir idi. Ama nüfus 4 kat arttı.

Enflasyonu yaratan insanın kendisidir. Sınırsızca tuketim arzusudur. Bütün dünya Japonları örnek almalı ülkelerinde deflasyon var. Sınırsız para basmalarına rağmen

5.  Alıntı Originally Posted by Icarus88 Yazıyı Oku
    Hangi Borsayı. Sp500 deseniz bir nebze ok. Ama bist? Hayır

Paranın nereye gideceğini tahmin edebilen kazanır. Gerisi laf-ı güzaf
    tamam yatırım işinde büyük ihtimale oynarsın iyi tahmin gerekir ama altın savaşla ilgili bir emtia ve savaşların hangi yöne gideceğini kestirmek çok çok zor. amerikanın yıllık enflasyon eğrisi gibi değil. tam sen aldığın gün hamas türkiye militanlara sığınma verdi, gazzeyi daha fazla kan dökülmesin diye savaşsız teslim ediyoruz derse uykusuz her gece şarkısını söylemeye başlarsın: ) yiğitsen tüm paranı yatır göreyim. sonra burda güldüğümde kızmak yok.

ha kısa vadeli türev pozisyon alabilirsin long yönlü. öyle bir gelişme olursa da hemen şorta geçersin. altına yatırım sadece kısa vadeli türev araçlarla olur bence.

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    tamam yatırım işinde büyük ihtimale oynarsın iyi tahmin gerekir ama altın savaşla ilgili bir emtia ve savaşların hangi yöne gideceğini kestirmek çok çok zor. amerikanın yıllık enflasyon eğrisi gibi değil. tam sen aldığın gün hamas türkiye militanlara sığınma verdi, gazzeyi daha fazla kan dökülmesin diye savaşsız teslim ediyoruz derse uykusuz her gece şarkısını söylemeye başlarsın: ) yiğitsen tüm paranı yatır göreyim. sonra burda güldüğümde kızmak yok.

ha kısa vadeli türev pozisyon alabilirsin long yönlü. öyle bir gelişme olursa da hemen şorta geçersin. altına yatırım sadece kısa vadeli türev araçlarla olur bence.
    Altın konusundan gına geldi artık. Isteyen alır isteyen satar.Benim şahsen işim olmaz.

7. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

8. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.!

Sayfa 89/735 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •