Sayfa 890/997 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 7,113 - 7,120 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ülker tası tarağı toplayıp kaçmış, kırmızılı başta olmak üzere bankalar üçün birini aldı. büyük banka takıntısı olan arkadaşlar karalar bağlayabilir.
    Sayın power, büyük banka takıntısı olanlar kendi bilir lakin sistem önemli büyük bankası küçük bankası olmaz sistem sorunu başlarsa herkes af buyrun babayı bulur. Ülker haberinin içeriğini tam öğrenemedim ama söylendiği gibiyse Türkiyede işler boka sarmış biz hala uyuyoruz demektir. Sabri Ülkerin kemikleri sızlar, adam hayatı boyunca hiç bir zaman bu duruma düşmemişti.

2. Çakma ürünün faturasını banka ödüyor
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...-oduyor/201601

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın power, büyük banka takıntısı olanlar kendi bilir lakin sistem önemli büyük bankası küçük bankası olmaz sistem sorunu başlarsa herkes af buyrun babayı bulur. Ülker haberinin içeriğini tam öğrenemedim ama söylendiği gibiyse Türkiyede işler boka sarmış biz hala uyuyoruz demektir. Sabri Ülkerin kemikleri sızlar, adam hayatı boyunca hiç bir zaman bu duruma düşmemişti.
    http://haber.sol.org.tr/toplum/ulker...iddiasi-227972

bunlar bu kadar parayı bisküvi üretmek için çekmiş olamaz. tuhaf işler dönüyor.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    http://haber.sol.org.tr/toplum/ulker...iddiasi-227972

bunlar bu kadar parayı bisküvi üretmek için çekmiş olamaz. tuhaf işler dönüyor.

Ülker çok sayıda yurt dışı satın alma yaptı ve bunların çoğu için Türk bankalarından döviz kredisi kullandı.Önümüzdeki 3 yıl doların faizinin sürekli yükseleceğini düşündüğü için şimdiden yüksek faizlerin hüküm süreceği 3 yılı finansal mühendislik ile minimum hasarla atlatmak ve bu süreci faizlerin düşme eğilimine gireceği 4. 5. ve 6. yıllara köprülemek istiyor. Bence durum bundan ibaret, eğer bunun dışında bir durum varsa ki çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum bankaların 2009 yılından beri dağıtıma izin verilmeyen karları Türk Telekom ve benzeri birkaç büyük uyumsuzluğu ve sıkışmayı kaldırabilecek kapasitededir.

Bankalara ettikleri karı dağıtma izin vermemenin de bir mantığı var ve bu mantık işte bu gibi anomalileri aşabilmeleri için düşünülmüş bir detay.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ülker çok sayıda yurt dışı satın alma yaptı ve bunların çoğu için Türk bankalarından döviz kredisi kullandı.Önümüzdeki 3 yıl doların faizinin sürekli yükseleceğini düşündüğü için şimdiden yüksek faizlerin hüküm süreceği 3 yılı finansal mühendislik ile minimum hasarla atlatmak ve bu süreci faizlerin düşme eğilimine gireceği 4. 5. ve 6. yıllara köprülemek istiyor. Bence durum bundan ibaret, eğer bunun dışında bir durum varsa ki çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum bankaların 2009 yılından beri dağıtıma izin verilmeyen karları Türk Telekom ve benzeri birkaç büyük uyumsuzluğu ve sıkışmayı kaldırabilecek kapasitededir.

Bankalara ettikleri karı dağıtma izin vermemenin de bir mantığı var ve bu mantık işte bu gibi anomalileri aşabilmeleri için düşünülmüş bir detay.
    selam..tamamda sn.rxpu eğer iddialar doğruysa sermaye rasyoları olumsuz etkilenmez mi? ve bankalar büyük zarar görmez mi? yada geçici bir etkisi mi olur?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    selam..tamamda sn.rxpu eğer iddialar doğruysa sermaye rasyoları olumsuz etkilenmez mi? ve bankalar büyük zarar görmez mi? yada geçici bir etkisi mi olur?
    Devlet bu tür süreçler için 2009 yılından beri bankaların her yıl ettikleri devasa karları zorunlu olarak sermayeye ekletiyor. Onay alınması şartıyla sadece o yılki karın banka sermayesinin %5'ini aşmayacak kısmının dağıtılmasına izin veriyor. Bu çok ciddi bir sınırlama. Bazen hastanın ölümünü engellemek için bacağı kesmekten çekinilmez. İşte 2009 yılından beri dağıtılmayan karlar sonucu sermayeye eklenen bu varlık bankaların bacağı, Herhangi bir sıkışma anında ölümü engellemek için kesilecek ilk nokta. Öyle bir noktaya gelinirse sermaye rasyosunun olumlu ya da olumsuz etkilenip etkilenmeyeceğine pek bakılmaz diye düşünüyorum. Zira bu hasta öldükten sonra cesedi yakışıklı olsun demek gibi bir şey olur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

yüksek dolar faizinin 3 yılda biteceğine inanmıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yüksek dolar faizinin 3 yılda biteceğine inanmıyorum.
    Trump'ı düşürmek için 2019'dan sonra Amerika'yı resesyona sokacaklar (veya buna gerek kalmadan kendi doğal olarak girecek).bu süreci de o zamana kadar yükseltilen faizlerin kademeli düşürülmesi ile düzelterek tekrar döngünün başına dönecekler. Amerika faizleri tek birşey için arttırıyor gelecek olan resesyonda faiz indirebilmek için , Avrupa'nın düştüğü duruma düşmek istemiyor. Zira faizler sıfıra yakınken resesyona yakalanmak negatif faiz gibi bir sistemi zorlamak avrupa için kısa süre için mümkün olsa da amerika ekonomisinin yapısından dolayı kısa süreli de olsa mümkün değil.

Sayfa 890/997 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •