Sayfa 898/992 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 7,177 - 7,184 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Malesef degil
    Arkadaşın yazdığı hesaplamada hata yok.
    Virgülden sonra 3. basamaklar hatalı sadece o da ihmalden kaynaklı, işlem sonucuna dişe dokunur etkisi olmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by cahilordinaryus Yazıyı Oku
    benim demek istediğim şu : parayı vadeli yapmadım fon aldım dün aldığım fon farzedelim % 0,07 yükseldi bunun yıllık karşılığı bana lazım ki bende bunu %23,5 mevduat faiziyle karşılaştırabileyim
    Fonlarda ve mevduatta işleyiş farkı olduğundan, yani mevduatta vade sonunda ne alacağımız belliyken fonlarda böyle bir durum söz konusu olmadığından ileriye dönük hesaplama yapamayız.

Ancak geriye dönük hesaplama yapılabilir
    Bununla ilgili olarak her gün tablo şeklinde fonların mevduat karşılığı oranlarını paylaşıyorum aşağıdaki başlıklarda:

PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)
    Paylaşılan FON oranları ( sadece TABLOLAR )

3.  Alıntı Originally Posted by cahilordinaryus Yazıyı Oku
    evet çok güzel bir soru neden mi çünkü 100.000 tl mizi 367 gün vadeli yaparsak faiz de %25 olursa durum şu şekilde :

Brüt Getiri: 25.106,67 TL
    Stopaj (%10): 2.510,67 TL
    Net Getiri: 22.596,00 TL
    Toplam: 122.596,00 TL

%10 stopaja rağmen net: 22.596 tl getiri var . sizde bana 30 günlük yenilemeli bileşik faizi %15 stopajları da düşerek verin bakalım hangimizin karı daha yüksek görelim.
    Fonun faiz yok sadece belki gunluk oldugu ve vade beklememesi daha cazip. Her an sat dolara geçelim ya hastaneye gecelim !

4.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Fonun faiz yok sadece belki gunluk oldugu ve vade beklememesi daha cazip. Her an sat dolara geçelim ya hastaneye gecelim !
    doları anladım da hastane ne iş bence yazın türkçe kursuna mutlaka git yoksa olmadık yerde yanlış anlamalara neden olursun.

elinde tl'si olan bugün mevduat mı yapmalı yoksa USD mi? düşünceleriniz arkadaşlar ?

6.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Abovv boşa parami verdik, edu mailim var şuan...
    Üstat günaydın bu e-mail nasıl alınıyor acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by canx34 Yazıyı Oku
    elinde tl'si olan bugün mevduat mı yapmalı yoksa USD mi? düşünceleriniz arkadaşlar ?
    Bunu bugun bilen kisi zengin olur 😂😂😂😂

banada öyle geliyor, kitlendim kaldım.. karar alamıyoruz .

Sayfa 898/992 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •