*bddk: Bilanço içi yabancı para pozisyonu 1 şubat itibarıyla -195,7 milyar tl(önceki -191mlr)
*bddk: Bilanço dışı yabancı para pozisyonu 1 şubat itibarıyla 208,7 milyar tl(önceki 183,6mlr)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bankaların ağırlıklı olarak Londra ile yaptığı ve bilançolarındaki yp açık pozisyonu hedge etmeye yönelik türev pozisyonlanmalar, bilanço dışında takip edilir. Tabii bu işlemlerin bir maliyeti vardır.. ayrıca, işlem maliyetine ek olarak yanlış bir pozisyonlanmanın bedeli çok daha büyük bilanço tahribatına yol açabilir..
çünkü bu piyasadakiler kan kokusunu anında alan köpekbalıkları gibidir..
bilanço içi dth ların oransal olarak artmaya devam etmesinin asimetrik riskidir aslında bu köpekbalıkları..
Bu verileri epey bir süredir takip etmiyorum ama bu Haftalıktaki değişim dikkat çekici..
Zaten memlekette hangi veriyi takip etsen bir süre sonra karamsarlığa kapılıyorsun..
ytd..
Reyiz dün münbiç ile ilgili YAPTIRIM LİSTESİ dahil bizi kimse yolumuzdan döndüremez diye bir kelime sarfetti. Acaba abd Türk yetkililere yaptırımla ilgili bir liste mi verdi. Reyiz neden YAPTIRIM LİSTESİ kelimesini kullanmış olabilir. eğer böyle bir liste varsa sıkıntı.
Şu ortamda bireyler için en büyük kazanç daha azı ile yetinmek olmalı.
BIST,Altın,Usd,Faiz....vs....
Daha fazla getiri elde etmek kişinin tek başına kontrolünde değil!!! Az ile yetinmek ise kontrolünde..
Sevgi ve saygılarımla
Yer İmleri