Sayfa 899/946 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 7,185 - 7,192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    İlk alma ile başlayalım. bankadan alırken de toplamda %0.001 ödenecek.
    30 dolar ödedi alırken. 29.970 doları kaldı.
    benim anladığım şahıs bankaya satarken toplamda %0.001 ödenecek
    Satarken de 29.97 dolar ödeyecek.
    59.97.
    İyice karıştı.
    2 farklı zamanda 2 ayrı işlem varsa tabii ki öyle olmalı ama tek işlem için taraf fark etmeksizin toplamda %0.1 olacak olarak anlıyorum ben. Şahısların bankaya olan satışlarını %0 olarak yorumlayanlar da oluyor ama ben o şekilde yorumlamadım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Bu güncellemenin bir nedeni yurda gelen ihracat bedelinin aynı kurdan al/sat yapılarak tekrar dövize dönmesinin engellenmesiymiş.
    Bürokrat böyle düşünüyor da ihracatçı buna karşı neler düşünüyor bir bilse .......
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Banka ve sigorta muameleleri vergisini banka ve bankerlerle sigorta şirketleri öder. Sigorta aracıları tarafından yapılan sigorta işlemlerinde de verginin mükellefi sigorta şirketleridir.

Her döviz satışı yapan bu verginin mükellefi değildir.

Diyelim ki siz elinizdeki dövizi bankaya sattınız, bu işlem BSMV ne tabi değil.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile duyurulan bu olgu, yasa maddesinde cumhurbaşkanına verilen bir yetki.

Yüzde bire kadar oranı artırmaya da yetkisi var Erdoğan'ın...

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bürokrat böyle düşünüyor da ihracatçı buna karşı neler düşünüyor bir bilse .......
    2008 yılında ihracat bedellerinin yurda getirilmesiyle yapılan düzenleme ile beraber kaldırılmış. Geçen yıl ihracat bedellerinin yurda getirilmesiyle ilgili eski düzene dönünce bu vergide gelecek diye bekledik ama 1 sene geç geldi diye açıklama yapıldı.

5. Sonuç? Alırken mi? Satarken mi? Yoksa ikisi de mi?

Uygulamayı gören var mı?

6. Yani şimdiye kadar dövizi alan elindekini satarken hiç birşey ödemeyecek.

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sonuç? Alırken mi? Satarken mi? Yoksa ikisi de mi?

Uygulamayı gören var mı?
    Sadece alırken bankadan döviz alırken ödeyeceksiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    2008 yılında ihracat bedellerinin yurda getirilmesiyle yapılan düzenleme ile beraber kaldırılmış. Geçen yıl ihracat bedellerinin yurda getirilmesiyle ilgili eski düzene dönünce bu vergide gelecek diye bekledik ama 1 sene geç geldi diye açıklama yapıldı.
    Evet ama şartlar 2008 ile aynı değil, ihracatı yapılan (özellikle orta-yüksek teknoloji) mallar daha avantajlı olan başka ülkelerde üretilerek oradan ihracat yapılabilir. Yükte hafifi pahada ağır ihracat ürünlerini kaybetme riski çok fazla. Benden söylemesi.

Sayfa 899/946 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •