Sayfa 900/1024 İlkİlk ... 4008008508908988999009019029109501000 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,193 - 7,200 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dünyada 8 milyar insan var, bunların sadece belki 50-100 milyon kadarı katma değerli çıktı üretiyor, geriye kalanı tamamen borç ile hayatlarını sürdürebiliyorlar. Dünyada şişirilmiş olarak 800 trilyon dolar kaydi para var. İşte bu para bu 7.9 milyarı besliyor. Eğer dünya ekonomileri bu kaydi parayı yaratmasaydı, örneğin sadece altın gibi dar para arzına hitap eden varlıklar ile sınırlı kalınsa idi sadece o katma değerli çıktıya sahip olan 100 milyon kişi için tasarruf imkanı olacaktı.
    Diğer problemli bir nokta ise bu 100 milyon kişinin altın tasarrrufu diğer 7.9 milyar kişiye borç vermeye yetmeyeceğinden dünyanın büyük bir kısmı için şu ankine göre ciddi bir açlık ve sefalet hüküm sürecekti. Sonuçta bu teorik olarak mümkün değil zira dünyadaki politikacılar işte o 7.9 milyar kişinin oyları ile seçiliyorlar.
    O nedenle o şişirilmiş ve devasa para çarpanı ile dönen karşılıksız kaydi varlık yani para olmak zorunda. Derseniz ki dünya nüfusunu 100 milyona indireceğiz o zaman olur, ama o da insanlık tarihi boyunca geliştirdiğimiz medeniyetimize ve etik değerlerimize yakışmaz.
    islam'daki zekat işte bu soruna karşı düşünülmüş bir uygulama. tabii bunu kimin düşündüğü konusunda kimseyle tartışacak değilim...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,723
    Tcmb ve hükümet doların tepesine binecek!

Nerden mi biliyorum ve kaynak ne?

Geçmişte hep böyle oldu ve doların önce yükselmesi beklendi, bekle gör takdiği izlendi.
    Sonrasında “abanarak” faiz artışı oldu ve dolarcıların eline verdiler.

Ele verme vakasından bi müddet sonra her şey normale döndü . Faizler tekrar düştü.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    islam'daki zekat işte bu soruna karşı düşünülmüş bir uygulama. tabii bunu kimin düşündüğü konusunda kimseyle tartışacak değilim...

Ne güzel bir bitiriş..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dünyada 8 milyar insan var, bunların sadece belki 50-100 milyon kadarı katma değerli çıktı üretiyor, geriye kalanı tamamen borç ile hayatlarını sürdürebiliyorlar.
    100 milyon mu yok artık abartmayalım yok 1 milyon.
    Ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Elimize de vereceklermiş.

Bu da hoş doğrusu.

Ne vereceklerse diye safdil bir şekilde sorma cesaretim yok.

Bu makro verilerle, bu kadar borç ve de dış açıkla, bu kadar enflasyon ve de her türlü iç borçla, bu kadar israf ve bu kadar kısıtlı özgürlükle doları olanların eline vereceklermiş.

Valla amiyane tavra uygun olarak şöyle denilebilir: Dolarcı bugüne kadar birilerinin eline epeyce verdiler...

Gerçek bu.

Diğeri bence sadece mesnetsiz spekülasyon.

6.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Tcmb ve hükümet doların tepesine binecek!

Nerden mi biliyorum ve kaynak ne?

Geçmişte hep böyle oldu ve doların önce yükselmesi beklendi, bekle gör takdiği izlendi.
    Sonrasında “abanarak†faiz artışı oldu ve dolarcıların eline verdiler.

Ele verme vakasından bi müddet sonra her şey normale döndü . Faizler tekrar düştü.
    Ayrani fazla kaçırmışsın hukumet dolari ve faizi dusurmusmus
    Rte ye kalsa dolari direk 10 a cizecek

Dolar tl cinin en buyuk kozu dayanagi guvencesi rte dir.
    Dolar tl cinin kabusu korkusu dxy nin zayifligidir

7. Sayın rxpu muazzam bir bilgi birikiminiz var. Bu bilgileri paylaşım şekliniz, diğer kullanıcılara yaklaşımınız her yönüyle sizi takdir ve tebrik ediyorum. Bu forum için bir değersiniz gerçekten. Sizden ve diğer arkadaşlardan birçok şey öğreniyorum.

Acaba teknik analize de ilginiz var mı? Merak ettim.

Saygı ve sevgiler...

8. ele verme diyebilmek için çok erken,
    teknik olarak 4.10 altina inmeli ki,o zaman
    6.50 üstünde milletin eline vermiş ler diyebilelim.tabii o zaman gelince belki o zaman diye bi zaman olucak mi orasida ayri bi konu. neyse fazlada şeytmemek lazim
    sürekli yükselen bişey biraz düşünce haliyle şaşırıyoruz .
    değil mi vicente
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 900/1024 İlkİlk ... 4008008508908988999009019029109501000 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •