Sayfa 901/946 İlkİlk ... 401801851891899900901902903911 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 7,201 - 7,208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Resmi Gazete’de yer alan cumhurbaşkanı kararıyla 1998 tarihli 98/11591 sayılı bakanlar kurulu kararında değişiklik yapıldı. Buna göre bankalar ile yetkili kuruluşların birbirleri ile yaptıkları ve Hazine’ye yapılan kambiyo satışlarında Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) sıfır olarak belirlendi.

Ayrıca döviz kredisinin ödenmesi için, krediyi veren banka tarafından krediyi alana yapılan kambiyo satışlarında da BSMV sıfır olarak belirlendi.

Bunlar dışındaki kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden yüzde 0.1 oranında BSMV alınacak.

CÖMERT: AYLIK 2 MİLYAR TL VERGİ TOPLANACAK
    Garanti Yatırım Koordinatörü Tufan Cömert, “Spot döviz piyasasında günlük işlem hacmi ortalaması Nisan’da 5.6 milyar dolar. Buradan devamla günlük ortalama çift taraflı 200’er milyon TL gibi bir vergi toplanacak. 20 iş günü dersek aylık 2 milyar TL gelirden bahsediyoruz. Bu adım hem gelir artırma hem de DÖVİZDEN CAYDIRMA AMAÇLI görünüyor” dedi.

Bakanlar kurulu kararının ilk yayımlandığı 1998 yılında tüm kambiyo muamelelerinde BSMV yüzde 0.1 olarak belirlenmiş, 2008 yılında sıfıra indirilmişti.

Acaba ne kadar caydırıcı olacak hep beraber göreceğiz.

2. Hazine’nin 15 Mayıs’tan sonra 19 milyar iç borç ödeyecek.

Hazine dün ve bugün 18,2 milyar borçlandı. Bu ay başka ihale yok.

Kamunun TL mevduatı maaşlar nedeniyle 3,8 milyara indi.

Ay sonuna ikramiye için 12 milyar lazım.

Hazine ya döviz bozacak, ya TCMB yedek akçesini alacak.

3. Biraz önce ziraat ten 500 dolar aldım 6.0965 den
    kur 6.072 satışta 6.055 ti
    Yani alırken geçiriyorlar

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Benim en büyük vasfım Türk oluşumdur".
    Mustafa Kemal ATATÜRK

4.  Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    Bisecik olmaz, en çok dolar kendilerinde
    yalnız onların dolarları türkiyede değil

5. Bunnar nasolsa DOLAR alıp duruyorlar bari emeklilerin bayram paralarını ve bütçe açıklarını bunnardan toplayalım dediler herhalde...

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar size müjdeli bir haberim var tebliği dikkatlice okudum. Bence siz de okuyun.

Döviz almak isteyene vergi yok.

Dövizini satmak isteyene vergi var.

Umarım bunu kurgulayan aklın neler yapmak istediğini anlıyorsunuzdur.
    Demek ki vatandaşın mevduatı satıyorlar diye anlıyorum doğru mudur? Burada fizikiye cekicem diye yazarsanız, troller de bunu iletir tabii)
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

*merkez bankası toplam rezervi 10 mayıs itibarıyla 93,66 milyar dolar oldu(önceki $93,05mlr)

*merkez bankası altın rezervi 10 mayıs itibarıyla 20,66 milyar dolar oldu(önceki $20,42mlr)

*merkez bankası brüt döviz rezervi 10 mayıs itibarıyla 72,99 milyar dolar oldu(önceki $72,63mlr)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Bunnar nasolsa DOLAR alıp duruyorlar bari emeklilerin bayram paralarını ve bütçe açıklarını bunnardan toplayalım dediler herhalde...
    2 milyar diyor aylık ama yanılıyor al sat yapanlar yavaş yavaş azaltır o işi.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 901/946 İlkİlk ... 401801851891899900901902903911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •