Sayfa 901/1009 İlkİlk ... 4018018518918999009019029039119511001 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,201 - 7,208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    matbaanında bi basma kapasitesi var. ona bas buna bas makinalrda can mı kaldı
    zaten 24 saat çalışıyor makinalar
    rallici dostum para artık bilgisayarda yaratılıyor,sadece %5'i kağıt olarak basılıyor. bunlar dolar korkusundan şimdilik bu işi çaktırmadan yapıyorlar ama açık açık yapacakları gün yakındır.o zaman doları 5-6-7 diye sayacağız.

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Ayrıca sürekli kriz çığırtkanlığı yapmayıda saçmalık buluyorum. Sürekli ülke batacak gündemi.. Yok öyle bir şey...

Sizin evinizde çocuklarınıza günlük bakıcak, okula getirip götürecek, yemeklerinizi hazırlayıp verecek, günlük temizliğinizi yapıp akşamları sizi eğlendirecek, evinizin temziliğini yapıcak, çarşaflarınızı yıkayıp, wc leri banyoları silecek, ayaklarınıza masaj yapacak bir yardımcı bulmuşsunuz..

Ona aylık 1000 tl faiz ödemeli 100,000 TL kredi açıp; aylık 1404 TL maaşa bağlamışsınız.. Siz istermisiniz bu yardımcının ölmesini yada zengin olup borcunu ödeyip çektirip gitmesini...

Ben istemezdim...

Ölmesini de, zengin olmasını da... Mevcut durumun devamını isterdim.
    Tırmalama yada sürünme modu...

TR nin başına önümüzdeki 5 yılda gelecek şey, fakirleşmedir. Borcunu yada borçlarının faizini ödeyip, hizmetine devam edecektir. Ama ölmeyecektir. Dediğim gibi lükslerinden vazgeçmesini ve hak etmediği bir lüks içerisinde yaşama isteğinden vaz geçmesini öğrenecektir...

O kadar..

Nitekim bugün Bloomberght de çıkan haber ne diyor?

TVF ipotek edilip 5,000,000,000 USD kredi alıcaz...

Bu kredinin maliyeti ne olucak?

Soran yok!
    Zaten ülkeler ölmez kötü yönetimden dolayı halkın büyük çoğunluğu sıkıntı çeker hatta bu sıkıntı bugün VENEZUELA da söylendiği gibiyse af buyrun döt kağıdını bile bulamayacak seviyeye kadar gider.

Elin oglu rahat durmuyor. Findikcilara gecmis olsun. Isvicreli fon Bhutan'da findik uretimini artirmak icin yatirim yapiyor.

https://www.bloomberg.com/news/artic...-crank-returns

4. hahaha diğer forumlardan bulduğum bir çalışma, şu anki ruh halimi yansıtıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    rallici dostum para artık bilgisayarda yaratılıyor,sadece %5'i kağıt olarak basılıyor. bunlar dolar korkusundan şimdilik bu işi çaktırmadan yapıyorlar ama açık açık yapacakları gün yakındır.o zaman doları 5-6-7 diye sayacağız.
    Sn.Powerpc beni TL de asıl endişeye gark eden hususu forum önünde sizinle paylaşmak isterim... Beni korkutan şey 2017 yılı 50 milyar TL lik bütçe açığı ve öngörülen 2018 de ki 60 küsür milyar TL lik açık...

İktisatçı olmadığımı her zaman söylerim..

Lakin bu bütçe açıklarının USD karşılığı 2017 yılı için 15 milyar USD, 2018 yılı için ise 20 milyar usd...

Yahu memlekette cash 20 milyar usd yok ki... Bu bütçe nasıl dengelenir.. Tamam kabul cari dengeyi dengeleyemiyoruz ama ya bütçe.. AB için en önemli müzakere kuralı. Rating kuruluşları için temel direk.

Şimdi bu bozulan Mali Bütçe

1. Ya vergi artışları ile dengelersin (Seçim öncesi yer mi bilemiyorum)
    2. Ya da çaresiz para basmak zorunda kalırsın...

Bu ülkede en tehlikeli iş USD ın az olması yada bulunamaması değildir... USD olmadığı zamanlarda büyüdüm ben. Gayette iyi ekonomimiz vardı.. 1985 ler 1986 1989 lar...

Bu ülkede en tehlikeli iş para basılmasıdır...

Ref; Tansu Çiller... 95 krizi ve 2001 krizi...

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Zaten ülkeler ölmez kötü yönetimden dolayı halkın büyük çoğunluğu sıkıntı çeker hatta bu sıkıntı bugün VENEZUELA da söylendiği gibiyse af buyrun döt kağıdını bile bulamayacak seviyeye kadar gider.
    Sn.Umutabi çok haklısın. Bu fakirleşmenin boyutu artık sermayedarların insiyatifine kalıyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,157
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Powerpc beni TL de asıl endişeye gark eden hususu forum önünde sizinle paylaşmak isterim... Beni korkutan şey 2017 yılı 50 milyar TL lik bütçe açığı ve öngörülen 2018 de ki 60 küsür milyar TL lik açık...

Lakin bu bütçe açıklarının USD karşılığı 2017 yılı için 15 milyar USD, 2018 yılı için ise 20 milyar usd...

Yahu memlekette cash 20 milyar usd yok ki... Bu bütçe nasıl dengelenir.. Tamam kabul cari dengeyi dengeleyemiyoruz ama ya bütçe.. AB için en önemli müzakere kuralı. Rating kuruluşları için temel direk.

Bu ülkede en tehlikeli iş USD ın az olması yada bulunamaması değildir... USD olmadığı zamanlarda büyüdüm ben. Gayette iyi ekonomimiz vardı.. 1985 ler 1986 1989 lar...

Sn.Umutabi çok haklısın. Bu fakirleşmenin boyutu artık sermayedarların insiyatifine kalıyor...
    Dostum senin yazılarını okumak ayrı bir zevk benim için ..sağolasın .

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Dostum senin yazılarını okumak ayrı bir zevk benim için ..sağolasın .

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Rica ederim... Ne mutlu bana...

8.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

çözüm basit "Banka Senedi". yani bankalar alacaklarını MB ye devredip taze para alacaklar.piyasaya deli TL pompalanacak. bunu yapacaklar GÖRECEKSİNİZ.

Sayfa 901/1009 İlkİlk ... 4018018518918999009019029039119511001 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •