-
Fransiz yazar Georges Bernanos’un 1937’de yayinlanan ‘Nouvelle Histoire de Mouchette’ adli romanindan uyarlanan, yonetmen Robert Bresson’un basyapiti Mouchette, 28 Mart 1967’de Fransa’da vizyona girdi.

-
Amerikali yazar, televizyon yapimcisi ve gazeteci Jennifer Weiner’in dogum gunu (28 Mart 1970)
“Kliseler sokaginin, beklentiler caddesinde yasiyorum. Daha kotusu ben kendim de bir kliseyim. / I live on the Street of Clichés, the Avenue of the Expected. Worse, I'm a cliché myself: almost forty.”
-
Led Zeppelin, 5.studyo albumu Houses Of The Holy’i 28 Mart 1973’de Atlantic Records etiketiyle Ingiltre'de piyasaya surdu.

-
28 Mart 1977’de duzenlenen 49.Akademi Odul toreninde, Rocky (1976. Yon: John G. Avildsen) En Iyi Film; Faye Dunaway, Sebeke (Network, 1976) filmi ile En Iyi Kadin Oyuncu; Peter Finch, yine ayni film ile En Iyi Erkek Oyuncu Odulunu aldilar.

-
Italyan modaci Gianni Versace, ilk kadin koleksiyonunu 28 Mart 1978'de Milano'daki Palazzo della Permanente'de gosteriye sundu ve buyuk begeni aldi.

-
Frank Zappa, The Man from Utopia albumunu 28 Mart 1983’te Barking Pumpkin Records etiketiyle piyasaya surdu.
-
Rus kokenli Fransiz ressam Marc Chagall'in olum yildonumu (28 Mart 1985)
Il Violinista sul Tetto (Fiddler on the Roof, 1912)

https://www.youtube.com/watch?v=o9sdxTmvB6Q
-
Amerikali oyun yazari Neil Simon’in Askerligim (Biloxi Blues) oyunu ilk kez 28 Mart 1985’te New York, Neil Simon Theater’da sahnendi.

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri