Sayfa 908/1312 İlkİlk ... 4088088588989069079089099109189581008 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,257 - 7,264 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Portekiz, İrlanda gibi, belli bedel gayrimenkul satın alımı karşılığı ikamet iznini kaldırdı.

Önceden verilenler iptal edilmese de, yenileme için koşullar var:

1. Alanın ya da yakınının kalıcı ikamet etmesi
    2. Kiralık olarak verilmesi

https://www.ft.com/content/3a5b00a0-...e-4fb1413e1f88
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2. Portekiz'in iptal etmesi kötü olmuş. Medeniyete alternatif göç yollarından birisiydi parası olanlar için. Fiyat olarak da en uygunu idi.

3.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    buyuk ihtimalle turkiyede hic tekel ve trostlerin olmadigini amerikada ve avrupada devletin kesinlikle hic bir mudahele ve onlemde bulunmadigini saniyorsun.

serbest piyasa ve kapitalizm o sandigin sey degil. kapitalizmin temel dayanagi -anti trust act-tir

turkiyede de serbest piyasa ve kapitalizm zaten hic yok. turkiyede, celal sengorun deyisiyle oklokrasi; ve bolca muhafazakarlik ve milliyetcilikle soslanmis, dunyada esi benzeri olmayan bir populist yonetim anlayisi var. nispeten derebeylik, kismi milliyetci, dini butun, sosyalizme benzer bir yapi olarak da tanimlanabilir. bu tanimlamalar hangi kitapta vardir tartisilir.

orta-uzun vadede cikis yolu yok gibi gorunuyor. toplumun yapisi dusunuldugunde.

milyonlar devlette calismak, devlete kapagi atmak icin takla atiyor. memur olanlar kpss kazanmis olmayi cok buyuk bir zeka belirtisi olarak goruyor... ilginc. gidisat kotu. calisabilir nufusa oranla memur sayisinda dunya lideriyiz.

dogrulugunu bilemedigim istatistikler gore ulkede ortalama iq seviyesi 89, devlet hastanesine gittim doktorlar , calisanlar kalite yerlerde, tuvitirda okuyorum doktorlar toplumun en zeki katmani sayiliyor. hemsireler vsler koridorda turku cigiriyordu.

toplumda kesimler oy verme mekanizmasini kendi cikari icin tehdit olarak kullanmak icin orgutleniyor, baska hicbir sey umurlarinda degil. demokrasi de bu degil.

muhendisim, yeni alimlar yapiyoruz, gelenlerin cogunun birak muhendislik nosyonunu, okuma yazmayi bile beceremedigini goruyorum. kalite yerlerde. o sebeple bu toplumda cikis gormuyorum.

yine de yanildigimi umit etmekteyim.
    Yok öyle düşünmüyorum tam aksine onlarında fazla müdahalede bulunduklarını düşünüyorum. Türkiye de serbest piyasa oranı %30 ise abd de %70 tir. Bana göre ise %95 hatta %99 olmalıdır. Devlet çokçok az müdahale etmelidir

4.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Bakan Kurum açıkladı: Altı dükkan, üstü daire dönemi kapanıyor

https://www.patronlardunyasi.com/hab...paniyor/275190
    Çok yerinde bir karar her zaman eleştirecek halimiz yok doğru karar ama illa ki büyük bir deprem mi olması bekleniyordu?
    Benim için konut seçiminde sadece 2002 sonrası olması değil altında dükkan olmaması ve Düzlük ovalarda olmaması şartım da var.
    Bu arada altında dükkan olan konutlar kolonları kesmese bile eğer içindeki taşıyıcı olmayan duvarları bile kesse bina sağlamlığını ve depreme olan dayanıklılığını yitiriyor. Konu ile ilgili videonun 5. dakikasında giriş katındaki market kolon kesmemiş ama dolgu duvarlarını kaldırmış bu da binanın yıkımına neden olmuş. Yani dolgu duvarları binanın emniyet sibopudur.

(Video için Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=gZpDh443K9Q )

Bu arada bu karar arsa ve arazi yatırımı yapanlar için kötü bir haber. Zaten arsa fiyatları konut fiyatlarından 3-4 kat daha fazla yükselmişti bu karardan sonra aynı yükselişleri göremeyebiliriz.

---------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

safarad kökenli yahudi vatandaşlar ,istedikleri taktirde atalarının gelmiş olduğu İspanya veya Portekiz vatandaşı olma hakkı olduğunu hatırlatırım...

yani...

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    TC de mi yabancılara gayrimenkul alımını kelle başı 1 ile sınırlamış? KKTC ile olan benzerliğimiz nedir?

Adamlar ne güzel vatanlarını yabancıya peşkeş çekmenin önüne geçmişler. Bu mu benzerlik?
    Sadece yabancılara ev satışı kısıtlaması açısından bakarsanız benzerlik yok tabii.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Serbest piyasaya müdahale olduğunu kabul ettiniz yani.

Dövlet piyasayı yeri gelince hizaya sokmakla görevlidir.
    Hiç karışılmayan serbest piyasa diye bir şey yok bu Dünya'da. Sadece doğa da var.
    En kral kapitalist sistem de bile devletin hizaya sokma görevi vardır ve uygulanır da.
    Hizaya sokmak dolaylı da olur dolaysız da.

Sayfa 908/1312 İlkİlk ... 4088088588989069079089099109189581008 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •