Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 910/1014 İlkİlk ... 4108108609009089099109119129209601010 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,273 - 7,280 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    diğerlerini takip etmiyorum ama izmir diyorlar yahu,izmir tam bir balon ibretle izliyorum.şimdi bir istanbul göçü balonu sürüyor.bu da kanal balonu, finans merkezi balonu gibi fark yok. izmirde hane halkının geliri gülünç seviyede, o balonu şişirmesi zor. istanbul göçü balonu ile malı çakabildikleri kadar çakacaklar.izmir öyle bir yer ki fabrikada kendine deneyimli diyen adam 2500-3000 zor görüyor.gerçi anadolu komple böyle rezalet. haa birde folkart denilen ikiz kuleler var,biride 3 derece göçtü gerçi. neyse bu anlı şanlı kulelerde lansmada milyon TL ler gazlanan ofisler 400k ya alıcı bulamıyor. hayalet kasaba gibi.dışarıdaki ledli şebeklik sizi aldatmasın.
    kacirdigin bir nokta var

Izmire Istanbul dan goc edenlerin cogu emekli. Senin bahsettigin dogudan gelenler ama onlarin toplama orani nedir kimbilir?

Su bir gercekki Istanbul dan Izmire goc bu hizda devam eder. Liberal tayfanin kacacak daha duzgun lokasyonu yok zaten Izmire liberalizmin ana kalesi Turkiyede orada kendi evlerindeymis gibi hissediyorlar.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    diğerlerini takip etmiyorum ama izmir diyorlar yahu,izmir tam bir balon ibretle izliyorum.şimdi bir istanbul göçü balonu sürüyor.bu da kanal balonu, finans merkezi balonu gibi fark yok. izmirde hane halkının geliri gülünç seviyede, o balonu şişirmesi zor. istanbul göçü balonu ile malı çakabildikleri kadar çakacaklar.izmir öyle bir yer ki fabrikada kendine deneyimli diyen adam 2500-3000 zor görüyor.gerçi anadolu komple böyle rezalet. haa birde folkart denilen ikiz kuleler var,biride 3 derece göçtü gerçi. neyse bu anlı şanlı kulelerde lansmada milyon TL ler gazlanan ofisler 400k ya alıcı bulamıyor. hayalet kasaba gibi.dışarıdaki ledli şebeklik sizi aldatmasın.

ben inşaat sektörüne yıllarını vermiş bir mühendisim, sen ne ayak birisin anlamadım, folkartla alakam yok, ilgim de yok ama sen hayatında hesap kitap yapmamışsın.

folkart yapı itibariyle ikiz kule, 200metreden fazla yüksekliği var,öyle bir binanın 3 derece yatması demek en yüksek noktasının 10 metre deplasman yapması demek. yahu sen ne biçim bir adamsın ki böyle bir yalan söyleyebiliyorsun?

buradaki cahil cühela kahvehane muhabbetinden, muhaliflerin akplilerden çomarlık denen şu zamazingoda farkları olmadığını bildiğimden yazmayacaktım ama yeter be iyice midem bulandı be kardeşim şu cahilce bilgisizce yazı yazıp duranlardan. hadi beni ilgilendirmez kimin ne yazdığı ama belli ki işiniz gücünüz yok aylak boş beleş adam dolu.

sen teknik adam mısın 3 derece yattı diyorsun, harita mühendisi falan alıp götürüp nivoyla mı ölçüm yaptırdın? hayır folkartı sevmem etmem yandaşlıkla bir sürü imar alıyorlar ama bir mahkemeye verseler ticari itibar zedelemekten tut bir sürü suçtan bi tarafından kan alacaklar deve yükü tazminata mahkum olacaksın, belli ki onun bilgisine bile haiz değilsin.

3. Mevcut koşullarda ev almak "gözü kapalı doğru yatırım" gibi durmuyor. Çok çok seçici olmak ve bütçe/gelir hesabı iyi yapılarak ev alınabilir. Ancak mevcut faiz oranları ile genel mantığı yok. Kendimce bir hesabım vardıi faiz oranları 8'lerin altında devam ederse ev fiyatları her zaman enflasyon üzeri artar gibi.. Son 1 yılda faizler geldi net %12.lere..
    Halkımız hiç de saf değil. Faiz yokken herkes ev yatrımına hücum etti ve talep etkisi fiyatları şişirdi. Çoğunluk kazançlı çıktı. Şimdi trendin tam tersi olduğunu düşünüyorum. Arz fazlası makul seviye gelmedikçe ve daha önemlisi faizler (hem mevduat hem kredi tarafı) yıllık tek hanelere düşmedikçe, ev fiyatları geçtiğimiz 5 yıldaki trende asla kavuşmayacaktır.
    Nakdim olsa fırsat olan bölgede arsa kovalarım ama evle falan uğraşmam.

4. Kat mülkiyeti kanunu, İskan kanunu, Kredi kanunu, Kentsel Dönüşüm, vb gayrımenkul ile ilgili tüm kanunlar yetersiz olduğu için ve rüşvet dolayısı ile istismarlar ve suistimaller ayyuka çıktığından, sektör çöplüğe dönmek üzere!

Bankalar emlak kralı oldu!

https://emlakkulisi.com/bankalar-eml...li-oldu/561075

Şu anda 13’ü özel, üçü kamu ve üçü de katılım bankası olmak üzere 19 bankanın elinde satışa hazır olarak 12 bin 744 gayrimenkul bulunuyor. Bir kısım gayrimenkul de değerleme aşamasında olduğu için henüz satışa çıkmadı. Bunlar da dikkate alındığında finans sektörünün elindeki satılık gayrimenkul sayısının 15 bini geçeceği belirtiliyor.

Borç takibi nedeniyle el konulan gayrimenkullerde ise kamu bankaları başı çekiyor. Bankaların internet sitelerinde yer alan ilanlara bakıldığında ise ilanların Anadolu illerinde yoğunlaşması dikkat çekiyor. Kamu bankalarında satılık toplam 6 bin 421 gayrimenkul mevcut. VakıfBank 2 bin 556 gayrimenkulle başı çekiyor. Bankanın elindeki satılık gayrimenkullerin bin 643’ü konut. Ziraat Bankası’nın portföyünde ise bin 962 satılık gayrimenkul ilanı var, bunların 434 tanesi işyeri. Halkbank’ta ise satılık gayrimenkul ilanı sayısı bin 903.

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    malum zihniyet strateji konuşturmaya çalışmış, "istanbul ülkenin tek değerli alanıdır" tadında bir zırvalık ortaya çıkmış. bunlar üst akıl hikayelerini filan iyi bilirler. tarihi de dizilerden öğrenirler.. ağa babaları da zaten tavsiye ediyor bunlara "dizileri izleyin tarihinizi öğrenin" filan diye. dizi dedikleri abdulhamit dizisi, yalanları gerçek diye yutturdukları bir dizi...

"anadolu nun o kadar da önemli olmadığı, önemli olan payitahtdır" tadında bir düşünce milli mücadele zamanında padişah ve çevresinin de nihayetinde kabul ettiği bir şeydi..padişah ve çevresi neticede ingilizlerle işbirliği yaptılar ve anadoluyu kurtarmaya çalışanları hain ilan ettiler.

günümüzde de son 15-20 yılda osmanlıcı kafa istanbulun nufusunu 2 katına çıkarttı. bir potansiyeli olan şehirden köye dönüştürdü.. osmanlı zamanında 600 yüz yıl boyunca anadolunun ne kadar cahil ve perişan bırakıldığını düşündüğümüzde kökü çok derinlerde olan tehlikeli bir düşünce bu ülkeyi istanbuldan ibaret görme hastalığı.
    Kabullenilemeyen gerçekler tadında bir yazı olmuş.Anadoludan medeniyet fışkıracak beklentiniz mi var? Anadolu İstanbul'a taşındı,netice belli.Tabi ki İstanbul medeniyet merkezidir.Uzaklaştıkça mağara devrine doğru gidilir.Halen bu fonksiyonunu sürdürüyor,mağara kültürü İstanbul'a yerleşince şimdi bu kültür İstanbul'dan yayılıyor.Hadi Osmanlı işinize gelmiyor,Roma'da da İstanbul vardı.Yeni Osmanlıcı kafa eskisinin tam zıttı.İstanbul'un bitirilmek istenmesi buna da bağlanabilir.Ancak benim tahminim 25 milyonu İstanbul'a 15 Ankara 10 İzmir'e tıkıştır,kalan toprakları benimseyecek vatandaş kalmasın,50 milyonu buralara hapset,hatta İstanbul'u üçe böl,daha küçük hücrelere hapset.Hem de bütün bunlara vatanaş gönüllü,rant sevdasıyla güle oynaya onay versin.Banliyö mantığıyla yatay yayılan Avrupa mı,üstüste yığma politikasıyla biz mi doğruyuz,gelecek gösterecek.Nüfus yığılması olsun olmasın,İstanbul'un lokomatif olma özelliğini değiştirmez.

ülke adam gibi dengeli büyüsün ve gelişsin tek isteğimiz. tek bir şehrin açık ara tüm ilgiyi kendinde toplaması ve bunun olması için osmanlıcı kafanın özel oalrak çabalaması ülke yararına olan bir şey değildir, hatta ülkenin çıkarlarına tamamen terstir.

koskoca bir ülkenin nufusunun 4 te 1 inin tek bir şehire yığılması büyük aymazlıktır. gerekirse imar artışını kesin olarak durdurmak da dahil her şey masada olmalı bu gidişatı durdurmak için. istanbul mevcut kafa ile tüm kaynakları yutan, kaynakları heba eden bir karadeliğe dönüşmüştür.

istanbul yine çekim merkezi olur ama bunun nüfus artışı ve rant ile yapılmaya çalışılması bir beceriksizliktir. nufusu arttırmadan bu şehrin gerçek potansiyelini açığa çıkaracak politikalar gerekiyor. mevcut haliyle istsnbul gittikçe bir köye dönüşüyor. istediğin kadar köprü yap bu gerçek değişmiyor. istanbul da yaşayanlar özellikle son 5-6 yılda nasıl bir ucube ve çekilmez bir şehir haline geldiğini çok iyi biliyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ülke adam gibi dengeli büyüsün ve gelişsin tek isteğimiz. tek bir şehrin açık ara tüm ilgiyi kendinde toplaması ve bunun olması için osmanlıcı kafanın özel oalrak çabalaması ülke yararına olan bir şey değildir, hatta ülkenin çıkarlarına tamamen terstir.

koskoca bir ülkenin nufusunun 4 te 1 inin tek bir şehire yığılması büyük aymazlıktır. gerekirse imar artışını kesin olarak durdurmak da dahil her şey masada olmalı bu gidişatı durdurmak için. istanbul mevcut kafa ile tüm kaynakları yutan, kaynakları heba eden bir karadeliğe dönüşmüştür.

istanbul yine çekim merkezi olur ama bunun nüfus artışı ve rant ile yapılmaya çalışılması bir beceriksizliktir. nufusu arttırmadan bu şehrin gerçek potansiyelini açığa çıkaracak politikalar gerekiyor. mevcut haliyle istsnbul gittikçe bir köye dönüşüyor. istediğin kadar köprü yap bu gerçek değişmiyor. istanbul da yaşayanlar özellikle son 5-6 yılda nasıl bir ucube ve çekilmez bir şehir haline geldiğini çok iyi biliyor.
    Bir ülkeyi yıkmanın planlarından biride metropolleşmeye ön ayak olmaktır. Komşuluk ilişkisini ortadan kaldırmak . köylerdeki tarım işcilerini şehirlere mahkum etmek vs. vs. bundan 15 sene önce belki daha fazla bir zaman önce bir internetten makale okumustum. Sonrasında sosyal sigortaların çökmesi . sağlık sektörünün çökmesi .....tabi daha öncesinde para kazandıran kurumların satılması o zaman sıradan bir makale olarak okumuştum. Şimdi ise okudugum makale fazlası ile anlam kazanıyor.

8. Anadolu'da fiyatlar iyi artıyor diyorsunuz da merak ediyorum aranızda hiç küçük şehirlerde arazi yada ev alan oldu mu? Ben bu tongaya 2 kere düştüm, 1ini güç bela aldığım fiyata satabildim. Lafta şehir içinde arsanın fiyatı 300 milyardan 400 500 600 700 800 900 1,000 oldu. Ama gerçekte 2.5 senedir 1 talip yok, emlakçı yada çevredeki insanlar ne derse fiyatı yüzde 20 kırıyorum diyorum, lafta akşama alınır deniyor ama gerçekte kimsede nakit para yok. Komşu arsa sahiplerine sorsan o arsa en az 1 trilyon, arsalarına 100 aşağı teklif edeni döverler ama baksan adam ayda 2 bin lira kıt kanaat geçiniyor.

Sayfa 910/1014 İlkİlk ... 4108108609009089099109119129209601010 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •