Döviz fonlarının birkaçının içeriğine baktım, hepsi eurobond içeriyordu. Direkt dövize yatırım yapan bir fon var mı?
İçerisinde % 50 den fazla hisse barındıran değişken fonlar açısından hisse bazlı çıkış trendleri yakalamak gayet zahmetli iştir; ha keza fondaki nakdi oraya yatırmak için aynı zamanda o hissede tahta yapıcı olmak gerekir. Başkasının yaptığı tahtada hiç bir kurum bir başkasına para kazandırmaz. Piyasa kuralıdır bu. Yani bir başkasının başlattığı yükseliş trendini yakalamak isteyen ciddi alıcıları genelde terse yatırırlar. Paranın hükmü yoktur bu piyasada, istediğiniz kadar paranız olsun bir tahtayı yapmak çok zor iştir. Çünkü tahta yapmanın zorlukları sadece genel ya da ülke konjonktürü ile sınırlı değil; seçilen şirketlerin sektörel durumu, patron, girilen hissedeki diğer kurumların gücü, siyasetle ve diğer girift bileşenlerle olan kısa ve uzun vadeli ilişkisi vs vs.
USDTRF kodlu fon. Borsa yatırım fonu hisse gibi alıp satabilirsiniz. Hisse senedi komisyonu ödemeniz gerekecektir alım satımda. Ayrıntılar aşağıda.
http://www.dolartr.com/dolar-borsa-y...fonu-bilgileri
Kesinlikle katılıyorum. Gördüğüm kadarıyle şimdilik yancı olarak 3-5 ne alırsam kârdır mantığıyle güzel prim sağlamışlar. Para büyüyünce masa kurmak ve o masayı idare etmek gerekecek. Diğer konu son yükselişin PGSUS ile bir ilgisi yok. Yıl başından bu yana Tacirler tahtada aktif satıcı.
o denli agrasif davranmamaları gerekir zaten. orta vadeli yükselişlerde ön plana çıkmadan azar azar pozisyon almaları gerekir. zaten bunların tüzüğünde de hisse oranlarıyla ilgili limitler vardır. belli hisselere aşırı şekilde yoğunlaşabileceklerini zannetmiyorum. ama ne olursa olsun temkini elden bırakmamak lazım diye düşünüyorum.
Yer İmleri