Sayfa 914/999 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 7,305 - 7,312 arası.

Konu: Viop LVII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by alyel Yazıyı Oku
    Bilakis Sn EMLAK`in pozisyonundan emin oldugunu ama forum kurallari ve nezaket geregi "video-evrim" vs gundeme getirirmekle yetindigini dusunuyorum.

Arayis, merak gelismenin temelidir ama pozitif bilimlerde olmadigi surece, insanlik adina bir anlami yoktur.
    Kendinden eminse DESTEK ARAYIŞINA ÇIKMAZ.

Çünkü bu tür konuları ilk başlatan ve foruma yazan EMLAK oluyor.Biz de müslüman olarak savunma pozisyonuna geçiyoruz.

Normalde bir müslüman sebepsiz yere dinini TEBLİĞ etse bunu anlarım.Çünkü din buna bu sorumluluğu yüklemiştir.Ama forum ekonomi forumu olduğundan bunu yapmıyoruz(savunma olmadıkça gerek yok)

Ama bir ateistin ,ateizmi yaymasının mantığı ne olabilir? sevap mı işliyorsun?Üstelik bir ekonomi forumunda..Bunun tek anlamı,DERİN ŞÜPHE İÇİNDEDİR VE destek arayışı var.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

Çünkü bu tür konuları ilk başlatan ve foruma yazan EMLAK oluyor.Biz de müslüman olarak savunma pozisyonuna geçiyoruz.

Normalde bir müslüman sebepsiz yere dinini TEBLİĞ etse bunu anlarım.Çünkü din buna bu sorumluluğu yüklemiştir.Ama forum ekonomi forumu olduğundan bunu yapmıyoruz(savunma olmadıkça gerek yok)

Ama bir ateistin ,ateizmi yaymasının mantığı ne olabilir?Üstelik bir ekonomi forumunda..Bunun tek anlamı,DERİN ŞÜPHE İÇİNDEDİR VE destek arayışı var.
    benim gibi biri bütün dinleri kabul eder.. samimi söylüyorum. ama inanmaz.

kabul kısmındada kendini kandırmaz çünkü porakal var mı var.. mandilinde var. ben mandalina yok diyemem. çünkü bunlar literatüre geçmiş 3600 din/inanç türü. hepsi var hepsi gerçek. buyur istediğine inan kimene.

evrim vs dediğin şey atayiz mi yayma olarak görüyosan fen biyoloji fizik kimya yı ve tonla bilimsel çalışmayı hayatından atacaksın abka. kusura bakma.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

Ama bir ateistin ,ateizmi yaymasının mantığı ne olabilir? sevap mı işliyorsun?Üstelik bir ekonomi forumunda..Bunun tek anlamı,DERİN ŞÜPHE İÇİNDEDİR VE destek arayışı var.
    Yasim geregi hizli dusunemiyorum ve teknoloji ozurlusu oldugum icin hizli yazamiyorum.
    Alintiladiginiz mesajima ek yazmistim, gormemissiniz.
    Otekilestirmeden, yaftalamadan tartismak maalesef benim kusagimla son buldu.
    Herkesin gonlundeki gercek olsun demek benim kusagim icin guzel bir dilekti ama artik bu dilek bile ayrimlari korukler hale geldi.
    Saglicakla ve huzurla diyelim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Neyse tarih boyunca bu hep devam etmiştir.İNANMAK ve İNANMAMAK...

Yarın vadenin ilk günü.Sağlam uyku çekelim ki BOFAYLA mücadele edelim.

iyi geceler.

Şuna dikkat etmek lazım...Kanımca çok hareketli 2 ay-yani agustos vade bizi bekler.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...44#post6842944

Yasim geregi hizli dusunemiyorum ve teknoloji ozurlusu oldugum icin hizli yazamiyorum.
    Alintiladiginiz mesajima ek yazmistim, gormemissiniz.
    Otekilestirmeden, yaftalamadan tartismak maalesef benim kusagimla son buldu.
    Herkesin gonlundeki gercek olsun demek benim kusagim icin guzel bir dilekti ama artik bu dilek bile ayrimlari korukler hale geldi.
    Saglicakla ve huzurla diyelim.
    malesef artık tartışma diye birşey kalmadı..

cemaatleşme ve tarikatleşme var.. aynı inanca sahip insanlar toplanıyor diğerini yuhalıyor hatta diğer cemaatleri bile.

bunda bir mantık yok.. birtane cemaat lideri etrafında muridleri kuzu gibi dinliyor. böyle gelişme ve ilerleme olmaz.

direkt ötekileştirme var.. yuhalama var. hatta alın bunu içeri anlayışı

bu şekilde gelişemez hiç birşey.. yerinde sayarsın daha da kötüye gidersin.

mesala hz aişenin 6 mı 9 u 19 mu evlendiği beni hiç ilgilendirmiyor.. ozamanki örf adet.

benim buna bi lafım yok.. öğrenmek isteyenede diyaneti adres gösteriyorum daha ne diyim.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    malesef artık tartışma diye birşey kalmadı..

cemaatleşme ve tarikatleşme var.. aynı inanca sahip insanlar toplanıyor diğerini yuhalıyor hatta diğer cemaatleri bile.

bunda bir mantık yok.. birtane cemaat lideri etrafında muridleri kuzu gibi dinliyor. böyle gelişme ve ilerleme olmaz.

direkt ötekileştirme var.. yuhalama var. hatta alın bunu içeri anlayışı

bu şekilde gelişemez hiç birşey.. yerinde sayarsın daha da kötüye gidersin.
    Mulkiye mezunuyum, 35 yil 6 ay kamu gorevi yaptim, oyle boyle gorevler degildi.

Buyuk kizim psikoloji seref listesi mezunu, tum ders kitaplarini, seminer notlarini, anket arastirmalarini okudum; okumak iyi gelir Fahri diplomam var yani

Son soz "dovusmen guzum". Biz bize yeteriz.

Mulkiye mezunuyum, 35 yil 6 ay kamu gorevi yaptim, oyle boyle gorevler degildi.

Buyuk kizim psikoloji seref listesi mezunu, tum ders kitaplarini, seminer notlarini, anket arastirmalarini okudum; okumak iyi gelir Fahri diplomam var yani

Son soz "dovusmen guzum". Biz bize yeteriz.
    ne güzel .. en azından okuyan birileri var .

okuduğuna pişman etmezler umarım )

manif üstada önerdiğim diziyi birkere daha izleme kararı aldım zabaa kadar biter sanırım.

iyi geceler

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    beni ölümle mi hizaya getireceksin .. cidden böyle oluyor mu

mesele islam değil.. mesele hinduda değil mesele şintoizm de değil..tevratta değil.

mesele vaka.. yani yaşanmış tarihsel olay tarihin ta kendisi.. ben zaten dinlerle işim yok o yollardan gelip geçeli çok oluyor bunud kaç kere söyledim.

ama yaratılış evren bilim gibi konular ilgimi çekiyor ve haliyle bunlar eskiye bakılarak bulunabilen şeyler yaratılışı gidip geleceğe bakarak bulamazsın.. geçmişe gitmen gerekiyor..

ban sana hacı kurban ve namaz gibişeyler nereden gelme kökeni ne diyorum sen bana okuda gel diyorsun sonrada kendin hiç bişey okumamışsın izlememişsin.. ama sadece tartışıyorsun ne üzerinden ? benim atayizliğim üzerinden.

burada kusura bakma ama bilgi kırıntısı yok. ben sana bilgiden oku dediğin şeyden bahsediyorum senin haberin yok ama

sanada iyi geceler
    Ben kendimi öyle hizaya getirdiğimi söyledim.

"Her nefis mutlaka ölümü tadacaktır. Biz sizi, gerçek değerinizi ortaya çıkarmak için şerle de hayırla da imtihan ediyoruz. Sonunda zâten bize döneceksiniz."

Sayfa 914/999 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •